مهاجرت به آلمان از طریق روشهای مختلفی امکان پذیر است. هر کدام از راهها و روشهای مهاجرتی این روزها به دلیل شیوع ویروس کرونا با مشکلات بسیاری مواجه شده است. برای این که بتوانید در این دوره به جهت مهاجرت اقدام نمایید، لازم است ابتدا شرایط را برای هر کشور بسنجید. برای مهاجرت تحصیلی به آلمان نیز باید با توجه به قوانین این کشور اقدام کنید. در این مقاله از موسسه مهاجرتی میرداماد قصد داریم به بررسی تحصیل پزشکی در آلمان در دانشگاه های پزشکی آلمان بپردازیم.
مطالب مرتبط:
شرایط تحصیل در رشته پزشکی آلمان
تحصیل در آلمان یکی از روشهای مهاجرت به آلمان است که به واسطه آن میتوان برای حضور در این کشور و اقامت آلمان اقدام نمود. تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در آلمان به عنوان یکی از رشتههای پرطرفدار محسوب میشود. از این رو دانشجویان و دانشآموزان بسیاری با بررسی شرایط تحصیل پزشکی در این کشور برای تحصیل در این رشته اقدام میکنند. دانشجویان باید شرایط پذیرش دانشگاههای پزشکی آلمان را هم مورد بررسی دقیق قرار دهند.
یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید، شرایط لیسانس پزشکی در آلمان میباشد. آلمان به عنوان یکی از بهترین مقاصد تحصیلی برای دانشجویان بین المللی، دارای دانشگاههای زیادی است که در رشتههای مختلف و زیرشاخههای مختلف پزشکی به ارائه کورسهای تحصیلی میپردازد. هر ساله صدها دانشجو از خارج از کشور برای تحصیل پزشکی در دانشگاههای برتر به کشور آلمان میآیند.
کورسهای پزشکی در آلمان با هدف بهبود وضعیت رفاه بیماران، پزشکان آینده را برای تشخیص، معالجه و پیشگیری از بیماریها آموزش میدهند. البته تحصیل پزشکی در آلمان را میتوان با تحصیل دورههای تحصیلی پزشکی در این کشور پیش برد. به عنوان مثال میتوان در رشتههای تخصصی ژنتیک، ایمنی شناسی، علوم اعصاب، سم شناسی، علوم تغذیه، آناتومی و … تحصیل کرد.
یک دوره مدرک منظم در پزشکی آلمان شش سال و سه ماه به طول میانجامد و با یک آزمون دولتی(Staatsexamen) به پایان میرسد. با قبولی در آن فرد مجوز کار در آلمان به عنوان یک پزشک را میگیرد. از جمله شرایط تحصیل در رشته پزشکی در این کشور، تسلط به زبان آلمانی میباشد. آموزش پزشکی به زبان آلمانی ارائه میشود؛ بنابراین شما باید برای تحصیل در آلمان به زبان انگلیسی مسلط باشید.
مراحل ورود به رشته پزشکی
برای ورود به رشته پزشکی، لازم است تا شرایط تحصیل پزشکی در این کشور را مورد بررسی قرار دهیم. در واقع باید بدانیم که شرایط پذیرش دانشگاههای پزشکی آلمان چگونه میباشد و آیا شرط معدل برای رشته پزشکی در آلمان مورد نیاز است یا نه؟! شما حتی باید به بررسی شرایط تحصیل پزشکی در آلمان با مدرک دیپلم هم بپردازید. بررسی تمامی این موارد میتواند مسیر شما را برای تحصیل در دانشگاه های پزشکی آلمان هموار نماید.
برای اینکه بتوانید در کشور آلمان در رشته پزشکی تحصیل کنید، در ابتدا باید از یکی از کالجهای کشور آلمان پذیرش دریافت کنید. یکی از شرایط تحصیل در رشته پزشکی داشتن دیپلم 13 ساله است. به دلیل اینکه معمولا دیپلمها 12 ساله هستند با گذراندن یک سال در کالج شما میتوانید دیپلم 13 ساله را دریافت کنید و پس از آن با شرکت در آزمون ورودی دانشگاههای کشور آلمان میتوانید وارد دانشگاه شوید. با توجه به نمرهای که در این آزمون دریافت میکنید میتوانید دانشگاه و رشته خود را انتخاب کنید. تحصیل دندانپزشکی در آلمان نیز تقریبا شرایط یکسانی با تحصیل پزشکی دارد و نیاز است که اقدامات مشابهی برای آن انجام دهید.
برای اینکه بتوانید وارد دانشگاه پزشکی شوید باید برای پذیرش در آن اقدام کنید. باید بدانید که کدام دانشگاهها ارائه دهنده رشته پزشکی در آلمان هستند. پس از آن لازم است تا برای اخذ پذیرش از دانشگاه اقدام نمایید. برای دریافت پذیرش از دانشگاههای آلمان میبایست مدارکی را برای دانشگاه مورد نظر ارسال نمایید. مرحله بررسی شرایط پذیرش دانشگاههای آلمان یکی از اصلیترین شرایط تحصیل پزشکی در کشور آلمان است. در این زمینه باید توجه داشته باشید که پزشکی در آلمان، 6 سال طول میکشد.
پذیرش دانشگاههای پزشکی آلمان
برای دریافت پذیرش دانشگاه های آلمان فارغ از شرط معدل برای تحصیل پزشکی در آلمان و بررسی شرایط تحصیل سنی، به مدارک خاصی نیاز دارید. این مدارک عبارتند از: ریزنمرات تحصیلی دورههای قبل، مدرک دیپلم، گواهی اثبات تسلط بر زبان آلمانی و … . روند پذیرش در یک سیاست بسیار محدود کننده و انتخابی انجام میپذیرد که به عنوان numerus clausus شناخته میشود.
علاوه بر این موضوع، همه دانشجویان بین المللی (خارج از اتحادیه اروپا) در روند بررسی شرایط پذیرش دانشگاههای آلمان باید بررسی کنند که آیا دانشگاه انتخابی آنها عضو uni-assist است یا نه؟! در این صورت دانشجویان میتوانند از طریق کمکهای مرکز اقدام کنند. در غیر این صورت باید از طریق دانشگاه مورد نظر خود برای ارسال کپی مدارک و دریافت پذیرش هماهنگ شوند.
شرایط پذیرش دانشگاههای پزشکی آلمان به مولفههای بسیاری بستگی دارند. در واقع بهتر است بگوییم شرایط تحصیل پزشکی در کشور آلمان نیاز به بررسی گزینههای مختلفی دارد. یکی از اصلیترین موارد شرط معدل برای تحصیل پزشکی در آلمان میباشد. همان طور که در بخش قبلی مقاله توضیح دادیم، روند اخذ پذیرش از دانشگاههای آلمان برای رشته پزشکی با محدودیت بسیار است. به همین دلیل دانشجویان متقاضی با چالشهایی مواجه خواهند شد.
زمانی که شما برای تحصیل پزشکی در آلمان از یک کشور خارج از اتحادیه اروپا اقدام میکنید باید مدرک دیپلم خود را در کشور آلمان همسان سازی کنید. این کار معمولا با سیستمی به نام FPS صورت می گیرد. سیستم FPS امتحان پایان دوره دبیرستان برای خارجیهای متقاضی دریافت شرایط تحصیل پزشکی در آلمان است. نمره و معدل این آزمون به عنوان معدل پایه از ۱۰۰ در نظر گرفته می شود و هر دانشگاهی برای پذیرش شرایط معدل خاص خود را دارد.
در ادامه ویدیو ای را برای شما آورده ایم که به معرفی یکی از دانشگاههای آلمان پرداخته و مدارک لازم برای اخذ پذیرش از این دانشگاه را بررسی میکند:
الزامات پذیرش تحصیل پزشکی در آلمان
- در اسرع وقت شروع به یادگیری زبان آلمانی کنید. اگر نمی توانید به اندازه کافی آلمانی را در مدرسه یاد بگیرید،.
- با دانشکده های پزشکی آلمان و دوره های تحصیلیشان آشنا شوید. بعضی از دانشگاه ها اخیرا برنامه های درسی جدید و نوآورانهای را ارائه کرده اند.
- یک دوره کارآموزی در بیمارستان بگذرانید.
- دوره های AS / AL خود را طبق پیشنیازهای پزشکی انتخاب کنید.
- اگر شما مدرک FSc را به دست آورده اید یا آن را دریافت خواهید کرد، خود را با Studienkollegs و موارد پیش نیاز مورد نیاز آنها را برای پذیرش آشنا کنید (صفحه اطلاعات ویژه را ببینید).
- منابع مالی مورد نیاز برای تحصیل خود در آلمان را تامین کنید. شما حداقل 8000 یورو در سال نیاز دارید.
تحصیل رایگان پزشکی در آلمان به زبان انگلیسی
تحصیل پزشکی در آلمان، موانع و چالش های بسیاری دارد، اما از طرفی دیگر فرصتی عالی برای آینده است. مطالعات پزشکی در آلمان بر اساس قوانین خاصی نظیر مجوز پزشکی است. “دانش اساسی، مهارت و توانایی در تمام موضوعاتی” که برای درمان پزشکی آلمانی ها ضروری است، باید آموزش داده شود.
لازمهی ورود به رشتهی پزشکی جایگاهی است که دانشگاه به وسیلهی نمرات Abitur به دانش آموزان میدهد. علاوه بر معدل، یک مانع سوم نیز وجود دارد که باید برای دستیابی به یک صندلی در کلاسهای رشتهی پزشکی پشت سر بگذارید. آزمونی برای داوطلبان رشته پزشکی که به طور مداوم به نام “Medizinertest” در برخی از دانشگاه ها برگزار میشود. در این آزمون دانش، تجربه و توانایی عمومی برای این رشته مورد ارزیابی قرار میگیرد. این آزمون باید از متقاضی در مکانی که مورد تایید دانشگاه است، گرفته شود.
دورهی تحصیلی به تنهایی حداقل 12 ترم و سه ماه (هر ترم در آلمان نصف سال طول میکشد) و به دو بخش تقسیم شده است. بخش پیش از بالینی و بخش بالینی. بخش اول دانش و زمینه های نظری لازم را فراهم می آورد. قسمت دوم تمرکز خود را بر کاربردهای عملی می گذارد. بخش دوم همچنین شامل یک دوره کار یک ساله است که به تقویت بینش فرد در مورد اوقات استرس زای بیمارستان می پردازد.
لازم است که در بخش اول، تجربیات عملی مثل کارآموزی کوتاه مدت یا تمرین پرستاری گنجانده شود. دو امتحان پزشکی وجود دارد که باید طی تحصیل با موفقیت گذرانده شود، هر دو شامل یک بخش کتبی و یک بخش شفاهی-عملی هستند. برای پذیرش پزشکی و نایل شدن به درجهی دکتر لازم است که فرد یک دوره فراغت از تحصیلی بگیرد. این دورهی فراغت از تحصیل برای دورههای تحصیلی تمام وقت یک یا دو ترم است و یا می توان در طول دورهی عادی تحصیل نیز اخذ شود.
به دلیل برنامه های کارشناسی و کارشناسی ارشد، تفاوت هایی بین برنامه ها وجود دارد. بعضی از دانشگاه ها هنوز سیستم قدیمی را حفظ می کنند و دورههای تحصیلی را به طور پیوسته انجام می دهند. این دو مقطع در یک برنامه آموزشی انجام می شود. سایر دانشگاه ها سیستم کارشناسی و کارشناسی ارشد را قبول کرده و برنامه های خود را تغییر داده اند. در حال حاضر دو بخش لیسانس و فوق لیسانس وجود دارد. فرد با مدرک لیسانس مجاز به فعالیت در زمینه های پزشکی است اما نه به عنوان یک دکتر. این تغییر کاملا جدید است، بنابراین هنوز نمی توان گفت که چه مشاغلی را می توان با مدرک کارشناسی انجام داد.
برای دانش آموزان بین المللی، تسلط بر زبان آلمانی بسیار مهم است. این امر برای امتحانات “Medizinertest” ضروری است. تمام دوره های پزشکی در آلمان به زبان آلمانی تدریس می شوند.
آزمون TestAs برای ورود به رشته پزشکی
با این حال مسئلهای که به بهبود روند شرط معدل برای رشته پزشکی در آلمان کمک میکند، آزمونی به نام TestAs است. این آزمون به عنوان یک تست ضریب هوشی برای دانشجویان پزشکی توصیف میشود که در صورت کسب نمره خوب، شانس قبولی در رشته پزشکی را بالا میبرد. لازم به ذکر است که نمره این آزمون از ۱۳۰ حساب می شود. در حقیقت باید گفت که شرط معدل برای رشته پزشکی در آلمان به شرایط دانشگاه، کشور مبدا و مدرسهای که در آن تحصیل کردهاید بستگی دارد.
شرایط سنی تحصیل پزشکی
سوالات بسیاری برای تحصیل پزشکی در آلمان مطرح است. دانشجویان عموماً زمانی که برای بررسی شرایط تحصیل پزشکی در آلمان اقدام میکنند، سعی دارند تمامی جزئیات را بررسی کرده تا در این مسیر دچار مشکل نشوند. یکی از سوالات مرتبط با شرایط سنی تحصیل پزشکی در آلمان این است که آیا برای تحصیل پزشکی در این کشور سن و سال مهم است یا خیر؟!
در این باره باید گفت که هیچ گونه محدودیتی برای تحصیل در رشتههای مختلف و تحصیل در پزشکی برای کشور آلمان وجود ندارد. در واقع درخواست برای برنامههای تحصیلی در آلمان محدودیت سنی ندارد. آلمان به داشتن قدیمیترین فارغالتحصیلان و درخواست کنندگان در قاره اروپا با میانگین سنی ۲۸ سال معروف است. از این رو میتوان گفت سن و سال جز شرایط پذیرش دانشگاه های پزشکی آلمان نیست. مگر به عنوان دانشگاهی خاص یا قانونی جدید منتشر شود.
تحصیل پزشکی در آلمان با دیپلم
یکی از متداولترین راههای اقدام برای اخذ پذیرش پزشکی، تحصیل پزشکی با مدرک دیپلم میباشد. افراد متقاضی برای تحصیل در دانشگاههای آلمان میتوانند به راحتی با مدرک دیپلم خود اقدام کنند. لازم به ذکر است که دوره اخذ دیپلم در کشور آلمان، 13 سال طول میکشد؛ بنابراین متقاضیان باید یک دوره یکساله فاندیشن را بگذرانند تا وارد مقطع پزشکی شوند. این دوره M-Course نام دارد که افراد پس از گذراندن دوره کالج خود میتوانند در FPS شرکت کنند و در صورت قبولی، وارد رشته پزشکی شوند.
تحصیل پزشکی با مدرک لیسانس
در نظر داشته باشید که افرادی که در کشور مبدا، مدرک لیسانس مرتبط با رشته پزشکی را داشته باشند، به راحتی میتوانند برای تحصیل پزشکی در مقطع کارشناسی ارشد آلمان، اقدام کنند. لازم به ذکر است، افرادی که دارای مدرک لیسانس مرتبط با رشته پزشکی باشند دیگر نیازی به گذراندن دوره M-Course ندارند و میتوانند به طور مستقیم وارد رشته موردنظر خود شوند.
ادامه تحصیل تخصص پزشکی در آلمان
پس از گذراندن دوره عمومی پزشکی، نوبت به دوره تخصصی پزشکی آلمان میرسد. افرادی که قصد دارند پس از گذراندن دوره عمومی پزشکی وارد مقطع تخصصی پزشکی شوند، میتوانند از دانشگاههای آلمان پذیرش تحصیلی اخذ کنند. لازم به ذکر است ادامه تحصیل برای اخذ تخصص به صورت انجام میشود. حالت اول که حالت معمول ادامه تحصیل است برای زمانی است کع متقاضیان دوره پزشکی عمومی خود را در آلمان گذرانده باشند و به راحتی قبولی در امتحان و اخذ پذیرش وارد مقطع تخصصی پزشکی میشوند. حالت دوم زمانی اتفاق میافتد که متقاضی دوره پزشکی عمومی را در کشور مبدا گذرانده باشد و قصد اخذ پذیرش در دوره پزشکی تخصصی آلمان را داشته باشد. در این حالت فرد متقاضی ابتدا باید مدرک تحصیلی خود را معادل سلزی کند، سپس در آزمون Aprobation پذیرفته شود.
پس از گذراندن این مراحل باید از بیمارستان یا کلینیکی جهت گذراندن دوره رزیدنتی، پذیرش اخذ کند. پس از اتمام این مراحل، فرد متقاضی میتواند دوره تخصصی پزشکی خود را در دانشگاههای آلمان بگذراند. شرایط برای اخذ دوره تخصصی پزشکی در آلمان سختگیرانه نیست و متقاضیان میتوانند در سنین مختلف، تخصص خود را کسب کنند؛ اما این موضوع به این معنا نیست که متقاضیان در هر سن و سالی بتوانند اقدام به اخذ پذیرش در این دوره کنند.
نکات برجسته تحصیل پزشکی در آلمان
- آلمان بهترین و مقرون به صرفه ترین گزینه های تحصیل برای دانشجویان خارج از کشور را فراهم می کند حتی شرایطی را که در آن تحصیل در آلمان به زبان انگلیسی ممکن است.
- مدت زمان کل برنامه حدود 5/7 سال است (که شامل 1.5 سال آموزش زبان قبل ورود + 5 سال تحصیل + 1 سال کارآموزی) البته ممکن است اگر شما مایبل باشید تحصیل در آلمان بدون مدرک زبان را هم انتخاب کنید.
- حقوق و دستمزد در دوره کارآموزی بین 40 تا 60 هزار یورو برابر با 30 Lacs (حدودی)
- دانشجویان مجاز به اقامت 2 ساله پس ازاتمام تحصیل می باشند که طی آن می توانند به راحتی 50000 یورو در سال (تقریبی) کسب کنند.
- به عنوان بخشی از اتحادیه اروپا، دانشجویان می توانند برای تمرین به هر کشور اروپایی از جمله انگلستان بروند.
- پس از تکمیل مدرک کارشناسی، دانشجویان به راحتی در مقایسه با سایر کشورها، اجازه کار را دریافت می کنند.
- دانشجویان می توانند پس از 5 سال کار برای اقامت دائم درخواست کنند.
هزینه تحصیل در رشته پزشکی
در بررسی روند و شرایط تحصیل در رشته پزشکی در آلمان، یکی از مهمترین مولفهها بررسی هزینه تحصیل رشته پزشکی در آلمان میباشد. همانند سایر برنامههای ارائه شده در دانشگاههای دولتی، تحصیل در رشته پزشکی در این کشور به طور معمول برای دانشجویان بین المللی و دانشجویان آلمان رایگان است.
تحصیل رایگان پزشکی در آلمان یکی از مهمترین ویژگیهای تحصیلل در این کشور است. در دانشگاههای دولتی کشور آلمان، تنها هزینهای که دانشجویان باید بپردازند هزینههای پایه مربوط به دانشگاه است. این هزینهها را باید دو بار در سال پرداخت نمود. بسته به هر دانشگاه شما باید هر ترم ۲۰۰ یا ۳۰۰ یورو پرداخت نمایید. البته این مسئله امتیازات بسیاری برای دانشجویان به همراه دارد. نکته مهم این است که دانشجویان بین المللی میتوانند به طور رایگان در آلمان پزشکی بخوانند. با این حال باید توجه داشته باشید که شرایط برای دانشگاههای خصوصی ارائه دهنده پزشکی همانند دانشگاههای دولتی در این کشور نمیباشد.
چهار دانشگاه خصوصی آلمان وجود دارد که تحصیلات پزشکی را ارائه می دهند. برای تحصیل پزشکی، دانشجویان باید هزینههایی را به دانشگاه های خصوصی بپردازند. هزینه این دانشگاهها سالیانه بسته به دانشگاهی که انتخاب میکنید، متفاوت است. در حال حاضر میتوان گفت که میانگین هزینه ها برای تحصیل پزشکی در دانشگاههای خصوصی مابین ۵۷۰۰ یورو تا ۱۵۵۰۰ یورو در هر ترم میباشد.
دانشگاههای ارائه دهنده پزشکی آلمان
همان طور که اشاره کردیم، تحصیل رشتههای پزشکی در آلمان شرایط مناسبی دارد و دانشجویان بسیاری برای تحصیل پزشکی در این دانشگاهها اقدام میکنند. دانشگاههای آلمان دارای شرایط مناسب تحصیلی هستند و مدارک معتبری را ارائه میدهند. ما در این بخش لیستی از معتبرترین دانشگاهها برای رشتههای پزشکی در آلمان را ارائه می دهیم.
برترین دانشگاههای ارائه دهنده رشته پزشکی در کشور آلمان |
دانشگاه آخن |
دانشگاه هایدلبرگ |
دانشگاه ویتن |
دانشگاه لوبک |
دانشگاه فرایبورگ |
دانشگاه توبینگن |
در روند بررسی شرایط تحصیل پزشکی در آلمان، انتخاب دانشگاه مناسب از اهمیت بسیاری برخوردار است. برترین دانشگاههای ارائه دهنده رشته پزشکی در آلمان سال ۲۰۲۱ میلادی عبارتند از: دانشگاه آخن، دانشگاه هایدلبرگ، دانشگاه ویتن، دانشگاه لوبک، دانشگاه مونستر، دانشگاه مگدبورگ، دانشگاه توبینگن، دانشگاه وورزبورگ، دانشگاه لایپزیک و دانشگاه فرایبورگ. دانشگاههای مذکور به عنوان برترین دانشگاهها برای تحصیل پزشکی معرفی شدهاند.
گرچه دانشگاههای دیگری هم برای تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در این کشور و زیر شاخههای دیگر آن وجود دارد اما در لیست ارائه شده بهترینها قرار ندارند. دریافت پذیرش از دانشگاههای آلمان برای رشتههای پزشکی در دوران کرونا همراه با ویژگیهای خاصی است که میبایست قبل از هر گونه اقدامی با مشاوران موسسه حقوقی توسعه گستران عدالت و مهر میرداماد در این زمینه مشورت نمایید.
دانشگاه های پزشکی رایگان آلمان
دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان، مونیخ (Ludwig Maximilian University, Munich)
دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان (LMU) در قلب مونیخ و در سال 1472 تاسیس شده و به عنوان یکی از برجسته ترین دانشگاه های علمی و پژوهشی در اروپا شناخته می شود. دانشگاه LMU در رتبه بندی QS دانشگاه های جهان، رتبه 68 را در سال 17-2016 به دست آورد. این دانشگاه یکی از قدیمی ترین و بزرگترین دانشگاه های آلمان است که دانشجویان و دانش پژوهان را از سراسر جهان جذب می کند. این دانشگاه، طیف گستردهای از برنامههای آموزشی دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد را به هر دو زبان آلمانی و انگلیسی ارائه می دهد. علاوه بر تنوع تحصیلی، LMU دوره های زبان، برنامه های فرهنگی و اجتماعی، آموزش عملی و سایر فعالیت های فوق برنامه را نیز ارائه می دهد. از هیچ دانشجویی در دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ، شهریه دریافت نمیشود. با این حال، هزینه اولیه و هزینه حمل و نقل برای دانشجویان آلمانی و بین المللی به طور یکسان وجود دارد.
دانشگاه هایدلبرگ (Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg)
دانشگاه هایدلبرگ قدیمی ترین دانشگاه در آلمان است. دانشگاه هایدلبرگ که در سال 1386 تاسیس شد، یک دانشگاه دولتی است که آموزش عالی ارائه می دهد. این دانشگاه بر آموزش مبتنی بر تحقیق و همکاری بین رشته ای تاکید دارد. این مرکز خود را به عنوان مرکز آموزش و تحقیق در سطح جهانی معرفی کرده است که بسیاری از دانشمندان و فرهیختگان شناخته شده، از جمله یازده نامزد جایزه نوبل، در آن مشغول به کار بوده اند و هنوز هم هستند.
بیش از 150 دورهی تحصیلی در رشتههای مختلف، از طب و حقوق و علوم انسانی گرفته تا علوم اقتصادی و علوم اجتماعی، علوم طبیعی و فراتر از آن ارائه میدهد. بسیاری از دورهها به زبان آلمانی ارائه می شوند؛ با این حال، چند برنامهی کارشناسی نیز به زبان انگلیسی در دسترس هستند. این دانشگاه رتبه 72 را در رتبه بندی دانشگاه های جهانی QS در سال 17-2016 از آن خود کرد.
دانشگاه هومبولت برلین (Humboldt University of Berlin)
دانشگاه هومبولت در سال 1810 در برلین تاسیس شد. یکی از قدیمی ترین دانشگاه های برلین است. دانشگاه هومبولت برلین در رتبه بندی دانشگاه های جهانی QS در سال 17-2016 رتبه 121 را دارد. این دانشگاه طیف گسترده ای از دوره های تحصیلی را ارائه می دهد. از هنر، علوم انسانی، الهیات و فلسفه گرفته تا قانون، پزشکی و علم، که تمام موضوعات اصلی را پوشش میدهد. هیچ هزینهی تحصیلی از دانشجویان داخلی و خارجی گرفته نمی شود.
دانشگاه آزاد برلین (Freie Universität Berlin )
دانشگاه آزاد برلین که در سال 1948 تاسیس شد، یکی از موسسات تحقیقاتی برتر آلمان است. این دانشگاه رتبه 123 را در رتبه بندی جهانی دانشگاهی QS در سال 17-2016 به دست آورد. یکی از اصول اصلی آن آزادی آکادمیک است. این دانشگاه دارای 12 دانشکده و سه موسسه مرکزی بین رشته ای است.
این دانشگاه ارایهی فرصت مطالعاتی در کشورهای خارجی و برنامه های تبادل دانشجویان را ترجیح می دهد زیرا دارای مشارکت دانشگاهی با دانشگاه های برتر آمریکا، ژاپن، کره جنوبی و انگلستان است. این دانشگاه دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا را در طیف گسترده ای از رشتهها ارائه می دهد. آموزشها اصولا به زبان آلمانی صورت میگیرد، اما برخی دروس دوره های کارشناسی ارشد را به زبان انگلیسی هم ارائه می دهد. این دانشگاه، شهریه ای از دانشجو نمیگیرد.
دانشگاه گوتینگن (Georg-August-Universität Göttingen )
دانشگاه گوتینگن که در سال 1737 تاسیس شده است، یک دانشگاه تحقیقاتی عمومی در گوتینگن است. تمرکز این دانشگاه بر آموزش مبتنی بر تحقیق است. بیش از 40 جایزه نوبل مربوط به دانشگاه گوتینگن میشود. این دانشگاه، رتبه 177 را در رتبه بندی جهانی دانشگاهی QS در سال 17-2016 دارد. از آنجایی که یک دانشگاه عادی است هزینهای از دانشجو نمیگیرد.
دانشگاه هامبورگ (University of Hamburg)
دانشگاه هامبورگ در شمال آلمان قرار دارد و در سال 1919 تاسیس شده است. این دانشگاه، بزرگترین دانشگاه آموزشی و پژوهشی در منطقه است. این دانشگاه، فرصت های تحقیقاتی فراوان و مجموعه وسیعی از برنامه های تحصیلی را برای دانشجویان فراهم می کند. حدود 225 برنامه تحصیلی در 8 دانشکده – حقوق، مدیریت بازرگانی، پزشکی، آموزش، روانشناسی، علوم حرکتی انسان، علوم انسانی، ریاضیات، انفورماتیک و علوم طبیعی؛ تجارت و بازرگانی ، اقتصاد و علوم اجتماعی ارایه میدهد. این دانشگاه، رتبهی 232 را در رتبه بندی QS دانشگاه های جهان سال 17-2016 از آن خود کرده است.
دانشگاه اشتوتگارت (University of Stuttgart)
دانشگاه ایالت اشتوتگارت در سال 1829 تاسیس شده و برنامه های تحصیلی دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد را در طیف وسیعی از رشتهها ارائه می دهد. این دانشگاه، رتبه 263 را در رتبه بندی QS دانشگاه های جهان در سال 17-2016 دارد. این دانشگاه در حوزه مهندسی و فناوری و علوم طبیعی شهرت جهانی دارد. هیچ هزینهی تحصیلی وجود ندارد، گرچه مقدار مشخصی از هزینهی دانشجویان در هر ترم برای دانش آموزان آلمانی و خارجی به طور یکسان اجباری است. در نهایت پیشنهاد میکنیم که اگر تمایل به اقدام در راستای تحصیل در کالج های پزشکی آلمان دارید بهتر است که با افراد با تجربه و سابقه همچون مشاورین حقوقی موسسه میرداماد گفت و گو کنید تا بتوانند با توجه به شرایط شما بهترین انتخاب را پیش روی شما قرار دهند.
زمانبندی های مهم در تحصیل پزشکی آلمان
دوره تحصیل در رشته پزشکی بسیار وقتگیر و انرژیبر است. از این رو باید به زمانهای مهم از ابتدای راه در روند بررسی شرایط تحصیل پزشکی در آلمان دقت کرد. دانشجویانی که به دنبال پذیرش در دانشگاههای آلمان هستند باید حداقل 2 ماه قبل از انقضا مهلت اقدام کنند. قبل از هر چیز باید بدانید که زمانبندی ترم های دانشگاههای پزشکی به چه صورت است.
دانشگاههای آلمان از یک سیستم دو ترمی پیروی میکنند که شامل ترم زمستان و ترم تابستان است. ترم زمستان از ۱ اکتبر تا ۳۱ مارس ادامه دارد. با این حال کلاسها از ۱۵ اکتبر آغاز میشوند. ترم تابستان از اول آوریل تا ۳۱ سپتامبر برگزار میشود. در نظر داشته باشید که تنها تعداد کمی از دانشگاههای آلمان در ترم تابستان دانشجو میپذیرند.
اعتبارات تحصیل پزشکی در آلمان
- سازمان بهداشت جهانی (WHO)
- سازمان ملل متحد (UNO)
- بنیاد پیشرفت بین المللی
- آموزش و پژوهش پزشکی (FAIMER)
- سیستم انتقال اعتباری اروپا (ECTS)
مهلت درخواست برای دانشگاه های آلمان
تقریباً 180 دانشگاه آلمان از طریق uni-aid برنامهها را میپذیرند. uni-assist سازمانی است که با طیف گسترده ای از دانشگاهها در ارتباط است و به آنها در رسیدگی به برنامههای دریافتی کمک میکند. از این رو برای بررسی شرایط تحصیل پزشکی در آلمان باید مهلت آنها را بدانید. برای ترم زمستان شروع مراحل از اول ژوئن و مهلت درخواست ۱۵ ژوئن است. برای ترم تابستان شروع درخواست از ۱۵ ژانویه و اطلاع رسانی ها در فوریه تا مارچ می باشد.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان
پس از بررسی شرایط تحصیل پزشکی و دریافت پذیرش از دانشگاه های آلمان یکی از مهمترین اقدامات دریافت ویزای تحصیل پزشکی آلمان میباشد. تحصیل در کشور آلمان برای اعضای کشورهای اتحادیه اروپا بدون نیاز به دریافت ویزای تحصیلی امکان پذیر است؛ ولی دانشجویانی که از دیگر کشورهای جهان برای تحصیل به این کشور میروند نیاز به دریافت ویزای تحصیلی دارند. برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان لازم است تا مدارکی تهیه شود. این مدارک برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان عبارتند از: پاسپورت، مدارک هویتی، گواهی عدم سو پیشینه، گواهی تمکن مالی، بیمه نامه معتبر، مدارک اخذ پذیرش از دانشگاههای پزشکی، مدرک زبان معتبر و … .
- اصل و کپی پاسپورت با اعتبار بیش از 6 ماه
- ارائه دو قطعه عکس مناسب پاسپورت
- نامه اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر خود در آلمان
- ارائه مدرک دیپلم 12 ساله
- ارائه مدارک تحصیلی
- تکمیل فرم درخواست ویزای تحصیلی کشور آلمان
- ارائه مدرک تمکن مالی
موقعیت کار پس از تحصیل رشته پزشکی
زمانی که شما شرایط پذیرش در دانشگاه های پزشکی آلمان را داشته باشید و با بررسی دقیق شرایط تحصیل پزشکی وارد این کشور شده و تحصیلات را ادامه میدهید. با این حال برخی از دانشجویان تمایل به ادامه اقامت خود در کشور آلمان دارند. از این رو پس از پایان تحصیل برای کار در آلمان با شاخه پزشکی اقدام میکنند. اما جهت کار پزشکی در آلمان شرایط خاصی مورد نیاز است.
قبل از هر چیز دانشجویان فارغ التحصیل شده باید مجوز کار پزشکی در آلمان را داشته باشند. برای این کار پس از پایان تحصیل میبایست در آزمون ملی شرکت کنید. با قبولی در آرمون دانشجویان مجوز کار را دریافت می کنند. برای دانشجویانی که قصد کار در مراکز درمانی یا کلینیکها دارند، فرصت شغلی به راحتی حاصل میشود. خصوصاً در شهرهای کوچک نیاز به پزشک بیشتر میباشد. برخی از ایالتهای آلمان بورسیه یا افزایش حقوق برای دکتر را ارائه میدهند.
هزینههای زندگی دانشجویی در آلمان
یکی از مهمترین عواملی که قبل از اقدام برای تحصیل در رشته پزشکی در کشور آلمان باید مورد بررسی قرار بگیرد، هزینههای زندگی دانشجویی در آلمان میباشد. هزینههای زندگی در آلمان شامل هزینههای مسکن، خورد و خوارک، حمل و نقل و… میباشد. میانگین هزینههای زندگی در آلمان برای دانشجویان ماهیانه حدود ۸۵۰ یورو است. هزینههای زندگی در کشو آلمان با توجه به شرایط مختلفی مانند سبک زندگی و شهر محل سکونت متفاوت است. اگر اگر میخواهید هزینه کمتری بپردازید پیشنهاد میشود که مونیخ را برای زندگی کردن انتخاب نکنید.
کشور آلمان یکی از کشورهای پر هزینه برای زندگی است؛ البته این کشور پر هزینه انکانات خوبی نیز به شما ارائه میدهد. یکی دیگر از هزینههای مهم بای دانشجویان محل اسک و اقامت است. از آن جایی که هزینه خزید و اجاره مسکن در کشور آلمان بسیار بالا است بهترن مکان برای اسکان دانشجویان خوابگاه است. هزینه اقامت در خوابگاه مبلغی بین 200 تا 400 یورو در ماه است. هزینه خوابگاه دانشگاه دولتی از هزینه خوابگاه دانشگاه آزاد بالاتر است.
شما در آلمان به مبلغی حدود ۱۰۰ یورو در ماه برای خرید خوراکی نیاز دارید. البته این یک عدد ثابت نیست و بنابر سبک زندگی شما تغییر خواهد کرد. توجه داشته باشید زمانی که برای خرید به هایپر مارکتها مراجعه میکنید قیمت روی جلد آنها را بررسی کنید تا موقع پرداخت هزینهها با اعداد نجومی مواجه نشوید. هزینههای مورد نظر برای دانشجویان عبارتند از:
کالا یا خدمات | هزینه به یورو |
هزینههای اقامتی | بین 200 تا 400 یورو در ماه |
خورد و خوراک | 168 یورو در ماه |
حمل و نقل | 94 یورو در ماه |
تلفن همراه و اینترنت | 31 یورو در ماه |
پوشاک | 42 یورو در ماه |
اوقات فراغت | 61 یورو در ماه |
در ادامه ویدیو ای را برای شما آورده ایم که به معرفی شهرهای آلمان پرداخته و مکان های دیدنی این کشور را بررسی میکند:
مجوز کار در کنار تحصیل
یکی از عواملی که میتواند در پرداخت هزینههای زندگی و تحصیل به شما کمک کند کار دانشجویی و پاره وقت است. آلمان از جمله کشورهایی است که برای دانشجویان خود مجوز کار نیمه وقت را صادر میکند. مدت زمان کار دانشجویی در کشور آلمان تقریبا 20 ساعت در هفته است؛ البته این زمان نسبت به دانشگاه و رشته تحصیلی میتواند تغییر کند. حداقل درآمد در این کشور چیزی حدود ۴۵۰ یورو میباشد و شما میتوانید بخشی از هزینههای خود را از طریق کار کردن به دست آورید. درآمد با توجه به زمان کار، شغل و مهارت، موسسه یا شرکت و منطقهای که در آن کار میکنید متغیر است.
تحصیل در زیر رشتههای پزشکی
ممکن است که شما به عنوان متقاضی تحصیل در آلمان با بررسی شرایط ادامه تحصیل پزشکی در آلمان تصمیم خود را در این زمینه تغییر دهید. به همین دلیل شما میتوانید شانس خود را برای تحصیل در رشتههای زیر مجموعه، برای ادامه تحصیل در رشته پزشکی امتحان کنید. این رشته ها در دانشگاههای آلمان عبارتند از: دندانپزشکی، پرستاری، داروسازی، اتاق عمل، ژنتیک، زیست شناسی، دامپزشکی، مامایی و… . شرایط تحصیل در هر رشته متفاوت است. به طور مثال تحصیل فوریت های پزشکی در آلمان متفاوت با بقیه رشتهها میباشد.
اپلای پزشکی دانشگاه های آلمان
برای اپلای پزشکی در دانشگاه های آلمان متقاضیان از دو طریق می توانند اقدام کنند. دریافت پذیرش دانشگاه های خصوصی آلمان، که برای ورود به این دانشگاه ها پرداخت شهریه لازم است. روش دوم پذیرش در دانشگاه های دولتی می باشد که متقاضیان هزینه ای بابت تحصیل پرداخت نخواهند کرد و می توانند به صورت رایگان درس بخوانند. برای اپلای پزشکی در دانشگاه های آلمان، متقاضیان بایستی در کنکور ایران شرکت کرده و قبول شوند و یا در کالج های آلمان یک دوره یک ساله بگذرانند. راه دیگری نیز برای افرادی که می خواهند غیر از این دو مسیر برای اپلای پزشکی اقدام نمایند وجود دارد که در این روش متقاضیان باید 35 واحد درسی را پاس کنند تا بتوانند پذیرش مستقیم پزشکی دانشگاه های آلمان را اخذ نمایند. در این صورت دیگر نیازی به تحصیل در دوره یک ساله کالج و همچنین کنکور ایران و آزمون ورودی نخواهد بود.
به طور کلی برای پذیرش در دانشگاه های دولتی آلمان دو راه وجود دارد:
- گروه اول متقاضیان، کسانی هستند که شرایط ورود مستقیم به دانشگاه های پزشکی را ندارند. این افراد برای پذیرش در پزشکی کشور آلمان باید دیپلم خود را با معدل 20 اخذ کرده باشند. این متقاضیان با داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B1 می توانند در دوره های زبان آلمانی این کشور ثبت نام کرده و سطح زبان خود را به C1 برسانند. این دوره های زبان یک ساله می باشد که البته متقاضی می تواند با شرکت در دوره های فشرده به سطح دلخواه خود برسد. پس از رسیدن به سطح زبان مطلوب، لازم است افراد در دوره های فاندیشن پزشکی شرکت کرده و آمادگی لازم برای ورود به دانشگاه پزشکی را کسب کنند. بعد از اتمام این دوره در صورتی که فرد در آزمون پایانی آن قبول شود می تواند وارد دانشگاه شود. دوره های فاندیشن در دانشگاه های پزشکی آلمان و در شهر برلین برگزار می شود.
- گروه دوم متقاضیانی هستند که شرایط ورود مستقیم به دانشگاه های پزشکی را دارند. این افراد بایستی مدرک زبان آلمانی C1 داشته باشند و در صورت نداشتن این مدرک می توانند در دوره های زبان آلمانی که در دانشگاه های آلمان برگزار می شود شرکت کنند. برای این افراد الزامی به شرکت در دوره های فاندیشن وجود ندارد ولی این دوره می تواند کمک بسیاری به متقاضیان بکند؛ زیرا افراد باید در آزمون ورودی دانشگاه های پزشکی این کشور، که به زبان آلمانی می باشد شرکت کنند و در صورت قبولی در آن، می توانند به دانشگاه راه یافته و در رشته پزشکی تحصیل کنند.
مهندسی پزشکی در کشور آلمان
رشته مهندسی پزشکی (medical Engineering) یکی از بهترین رشته های تحصیلی در آلمان است که متقاضیان زیادی دارد و بازار کار خوبی نیز در انتظار فارغ التحصیلان این رشته می باشد. این رشته در واقع ترکیبی از دو رشته مهندسی و پزشکی است که در آن از اصول علوم مهندسی و مفاهیم طراحی در رشته زیست شناسی و پزشکی استفاده شده است. مهندسی پزشکی، استاندارد پزشکی بیمارستان ها را تعیین می کند و وظیفه تهیه و نگهداری تجهیزات پزشکی بیمارستان ها بر عهده مهندسین پزشکی می باشد. رشته مهندسی پزشکی هر روز در حال پیشرفت و گسترش می باشد و در کشور آلمان دانشجویان بین المللی بسیاری در این رشته تحصیل می کنند.
شرایط تحصیل مهندسی پزشکی در کشور آلمان
برای ورود به رشته مهندسی پزشکی در این کشور، متقاضیان بایستی مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره 6 و یا مدرک زبان آلمانی سطح C1 را داشته باشند. در ادامه شرایط تحصیل در هر یک از مقاطع تحصیلی را به تفکیک توضیح می دهیم:
کارشناسی مهندسی پزشکی
دوره کارشناسی در رشته مهندسی پزشکی حدودا 4 سال (7 ترم) می باشد و در این مقطع دروس به دو زبان انگلیسی و آلمانی تدریس می شود. در صورتی که دانشجویان ایرانی یک سال در یکی از دانشگاه های دولتی ایران تحصیل کرده باشند، می توانند بدون شرکت در دوره کالج وارد یکی از دانشگاه های آلمان شوند. حداقل معدل لازم برای پذیرش در مقطع کارشناسی 15 می باشد و ارائه مدرک زبان نیز الزامی است.
کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی
طول دوره فوق لیسانس در این رشته 1.5 تا 2 سال (4 ترم) است و افراد باید دارای مدرک لیسانس در یکی از رشته های برق، علوم کامپیوتر، فیزیک و یا ریاضیات باشند. حداقل معدل لیسانس برای پذیرش در مقطع ارشد بین 15 تا 17 می باشد. ارائه 2 توصیه نامه از سوی اساتید معتبر ایران به همراه انگیزه نامه برای ورود به دانشگاه الزامی است.
دکتری مهندسی پزشکی
برای تحصیل در این مقطع تسلط به زبان انگلیسی الزامی بوده و دانشجو باید مدرک آیلتس یا تافل با نمره 7 ارائه دهد. دوره تحصیل دکترا در رشته مهندسی پزشکی 5 سال طول می کشد و بیشتر دروس تحقیقاتی می باشند.
مدارک لازم برای پذیرش در مهندسی پزشکی دانشگاه های آلمان
مدارکی که برای ثبت نام در دانشگاه های آلمان برای این رشته لازم است بسته به دانشگاه، متفاوت است و افراد باید به سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کنند ولی در حالت کلی مدارک زیر لازم است:
- رزومه کاری
- ترجمه آخرین مدرک تحصیلی
- ریز نمرات دروسی از جمله ریاضی، فیزیک، شیمی و زیست شناسی
- فرم پذیرش تکمیل شده
- توصیه نامه
- ارائه تمکن مالی
- داشتن بیمه شخصی
- دو قطعه عکس
- گذرنامه و کارت شناسایی
دانشگاه های مهندسی پزشکی کشور آلمان
در بیشتر دانشگاه های آلمان رشته مهندسی پزشکی برای دانشجویان بومی و بین المللی ارائه می شود که ما در این قسمت قصد داریم 3 مورد از بهترین دانشگاه های آلمان در زمینه مهندسی پزشکی را بررسی کنیم:
دانشگاه هامبورگ
این دانشگاه در 28 مارچ سال 1919 تاسیس شده است و بزرگ ترین موسسه تحقیقاتی در شمال آلمان به شمار می رود. دانشگاه هامبورگ با وجود عمر کوتاهی که دارد برنده 6 جایزه نوبل شده و دانشمندان زیادی از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند.
دانشگاه هایدلبرگ
دانشگاه هایدلبرگ از دانشگاه های برتر و دولتی آلمان به حساب می آید و در سال 1386 تاسیس شده است. این دانشگاه یکی از معروف ترین و قدیمی ترین دانشگاه های آلمان به شمار می رود. دانشگاه هایدلبرگ در بیشتر رشته های تحصیلی از لحاظ رتبه با دانشگاه آکسفورد برابری می کند.
دانشگاه فنی مونیخ
تاسیس این دانشگاه به سال 1868 برمی گردد و یکی دیگر از برترین دانشگاه های آلمان محسوب می شود.
تحصیل پزشکی در کشور آلمان با معدل پایین
شرط معدل برای رشته پزشکی یکی از اصلی ترین باید های لازم برای تحصیل در آلمان می باشد و برای رشته هایی مثل پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و … متقاضیان باید دارای حداقل معدل 18 باشند. علاوه بر شرط معدل افراد باید مدرک زبان آلمانی حداقل در سطح B1 نیز ارائه کنند. اگر افراد از طریق دوره زبان به آلمان وارد شوند و پس از اتمام دوره زبان معدل 20 دریافت کنند می توانند وارد دانشگاه های پزشکی و دندانپزشکی شوند.
از آن جایی که برای تحصیل پزشکی در دانشگاه های آلمان بین دانشجویان بین المللی رقابت زیادی حاکم است، دانشگاه های آلمان برای پذیرش دانشجو، شرط معدل لحاظ کرده اند. در این میان دانشجویان با معدل پایین، شانس کمتری برای پذیرش در دانشگاه های آلمان دارند اما اگر همچنان برای تحصیل رایگان پزشکی در آلمان مصمم هستند دو راه پیش رو دارند. راه اول این است که اقدام به پذیرش برای دانشگاه هایی همچون دانشگاه مونیخ نمایند که معدل تاثیر چندانی بر پذیرش دانشجویان ندارد و به عنوان راه دوم می توانند وارد دوره های کالج آلمان شده و بعد از بهبود بخشیدن نمرات خود، برای آزمون ورودی پزشکی آلمان اقدام نمایند.
بورسیه تحصیل پزشکی کشور آلمان
به طور کلی برای رشته های علوم پزشکی بورسیه های کمتری نسبت به دیگر رشته ها مانند مهندسی یا علوم پایه، از طرف دانشگاه ها ارائه می شود و دانشجویان پزشکی برای اخذ بورسیه، کمی با دشواری مواجه می شوند. توجه داشته باشید که در کشور آلمان، موسسه DAAD که به عنوان بزرگ ترین مرکز ارائه دهنده بورسیه، شناخته می شود نیز هیچ بورسیه ای برای دانشجویان بین المللی پزشکی ارائه نمی دهد. اما با این حال موسساتی در آلمان هستند که به دانشجویان بورسیه اعطا می کنند. در ادامه به چند مورد از بورسیه های تحصیلی پزشکی اشاره می کنیم:
- بورسیه پزشکی Keith و Dorothy 2020
- بورسیه Research Sir Ratanji Dalal
- بورسیه DKFZ 2019
- بورسیه تحصیلی Humboldt University of Berlin2019
- بورسیه Marie Curie Zukunftskollege(ZIF-MC)
- بورسیه پزشکی Friedrich-Alexander (IZKF)
- بورسیه تحصیلی گوته آلمان
- بورسیه تحصیلی پزشکی دانشگاه ژاکوبز برمن
- بورسیه پزشکی KAS کنارد
- بورسیه پزشکی هینریچ بول
شرایط لازم برای اخذ بورسیه پزشکی
گرفتن بورسیه پزشکی دانشگاه های آلمان شرایطی دارد که به ترتیب زیر می باشد:
- داشتن مقاله های علمی تحقیقی
- داشتن معدل بالا در مقطع قبلی
- ارائه توصیه نامه از اساتید در مقطع قبلی
- داشتن مدرک زبان آلمانی
- فعالیت های تحقیقی و علمی
تحصیل پزشکی بدون کنکور در آلمان
متقاضیان رشته پزشکی کشور آلمان باید در کنکور ایران شرکت کرده و قبول شوند، اما اگر فرد به هر دلیلی موفق به قبولی در کنکور نشود و مصمم به تحصیل پزشکی بدون کنکور در آلمان باشد، باید یک سال تحصیلی (دو ترم) در کالج های آلمان تحصیل کند؛ البته این مسئله در صورتی امکان پذیر است که فرد متقاضی شرایط سنی مناسبی نیز داشته باشد. در این دوره دروسی همچون زیست، شیمی و زبان تدریس می شود و افراد بعد از گذراندن این دوره با کسب معدل خوب، قادر خواهند بود به دانشگاه های پزشکی آلمان راه پیدا کنند. این دوره رایگان می باشد که البته مخارج شخصی زندگی به عهده خود فرد خواهد بود.
لیست کالج های پزشکی در کشور آلمان
از آن جایی که در آموزش پزشکی، تمرین حرف اول را می زند، کالج های پزشکی کشور آلمان مجهز به مدرن ترین آزمایشگاه ها می باشند که به دانشجویان کمک می کنند تا مهارت های زیادی کسب کنند. در ادامه فهرستی از بهترین کالج های آلمان که امکانات بسیاری دارند را به شما معرفی می کنیم:
دانشگاه مونیخ (University of Munich) | دانشگاه هایدلبرگ (Heidelberg University) |
دانشگاه هومبولت برلین (Humboldt-Universität zu Berlin) | دانشگاه آزاد برلین (Freie Universität Berlin) |
دانشگاه یوهان ولفگانگ گوته فرانکفورت آم ماین (Johann Wolfgang Goethe University Frankfurt am Main) | دانشگاه هامبورگ (University of Hamburg) |
دانشکده پزشکی هانوفر (Hannover Medical School) | دانشگاه فنی مونیخ (Technical University of Munich) |
دانشگاه ابرهارد کارلز، توبینگن (Eberhard Karls University, Tübingen) | دانشگاه کیل (University of Kiel) |
دانشگاه اولم (University of Ulm) | دانشگاه فرایبورگ (University of Freiburg) |
دانشگاه دویسبورگ-اسن (University of Duisburg-Essen) | دانشگاه بن (University of Bonn) |
دانشگاه فنی درسدن (Technical University of Dresden) | دانشگاه مونستر (University of Münster) |
دانشگاه ارلانگن نورنبرگ (University of Erlangen Nuremberg) | دانشگاه لایپزیک (Leipzig University) |
تحصیل تخصص پزشکی در دانشگاه های آلمان
تحصیل رایگان پزشکی در آلمان برای آن دسته از افرادی که به دنبال گرفتن تخصص پزشکی در خارج از کشور هستند، یکی از بهترین گزینه ها به حساب می آید. دانشگاه های پزشکی این کشور جزء بهترین دانشگاه های دنیا به شمار می روند و برنامه های تحصیلی با کیفیتی در زمینه تخصص پزشکی ارائه می دهند. مطابق با قوانین وزارت بهداشت آلمان، پزشکانی که در خارج از آلمان فارغ التحصیل شده اند، برای گرفتن مجوز کار و یا شرکت در دوره های تخصص پزشکی، لازم است در برخی آزمون ها شرکت کرده و همچنین بعضی دوره های خاص را بگذرانند.
گرفتن تخصص در رشته پزشکی برای پزشکان ایرانی که قصد ادامه تحصیل در آلمان را دارند به دو شکل انجام می شود:
- افراد می توانند در مقاطع تخصص بالینی یا کلینیکال در رشته های گوناگون، در یک دانشگاه یا بیمارستان ادامه تحصیل بدهند.
- دانشجویان می توانند در مقطع دکترا (PHD) در رشته های پایه علوم پزشکی در دانشگاه های مختلف آلمان به تحصیل بپردازند.
لازم به ذکر است مدرکی که پزشکان بعد از فارغ التحصیلی در رشته های علوم پزشکی و دندانپزشکی می گیرند بر خلاف ایران، مدرک دکترا نبوده و معادل فوق لیسانس می باشد و گرفتن مدرک پی اچ دی همانند تحصیل در مقطع دکترا برای سایر رشته ها می باشد.
شرایط تحصیل تخصص پزشکی در کشور آلمان
از شرایط لازم و ضروری برای تحصیل در تخصص پزشکی در آلمان، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ارائه مدرک فارغ التحصیلی و ریز نمرات
- پروانه دائم
- سابقه حداقل دو سال فعالیت در بیمارستان ها
- داتشنامه پزشکی
- مدرک زبان آلمانی در سطح B1
بیشتر رشته های تحصیلی در مقطع دکتری علوم پزشکی، در دانشگاه ها به هر دو زبان انگلیسی و آلمانی تدریس می شود، اما در مقطع تخصص پزشکی، دروس فقط و فقط به زبان آلمانی ارائه می شوند. برای ورود به دوره تخصص پزشکی، متقاضیان باید دارای سطح زبان B2 باشند، که البته برای شروع و زمانی که پزشک در حال اخذ دوره های کالج تخصصی می باشد، مدرک زبان در سطح B1 کفایت می کند.
مراحل ورود به سیستم تخصص پزشکی
- قبولی در آزمون Aprobation و معادل سازی مدرک پزشکی
- پذیرش از یک کلینیک یا بیمارستان به عنوان رزیدنت یا دستیار
- دریافت اجازه کار پزشکی یا کار طبابت (Arbeitserlaubnis) در کلینیک یا بیمارستان خاصی در آلمان
سخن آخر
اگر شما شرایط تحصیل پزشکی در این کشور را دارید و قصد دارید برای بررسی شرایط پذیرش دانشگاههای پزشکی اقدام کنید، بهترین کار مراجعه به متخصصان این حوزه است. پس شما می توانید در این زمینه به موسسه حقوقی توسعه گستران عدالت و مهر میرداماد مراجعه نمایید. موسسه حقوقی توسعه گستران عدالت و مهر میرداماد دارای نمایندگی های معتبر در شهر های شیراز، تهران، اصفهان، مشهد، تبریز و رشت می باشد.
سوالات متداول در ارتباط با تحصیل پزشکی در آلمان
آیا کشور آلمان برای تحصیل پزشکی، کشوری مناسب است؟
بله آلمان یکی از بهترین کشور ها برای تحصیل در این رشته میباشد.
آیا امکان تحصیل پزشکی در آلمان با مدرک دیپلم هم وجود دارد؟
بله دانشجویان می توانند برای تحصیل پزشکی با ارائه مدرک دیپلم خود اقدام نمایند.
آیا امکان ادامه تحصیل پزشکی آلمان موجود است؟
بله دانشجویان متقاضی می توانند برای دوره های تخصصی پزشکی آلمان اقدام نمایند.
آیا امکان اخذ مدرک لیسانس به پزشکی در آلمان میباشد؟
بله دانشگاه های آلمان این امکان را برای دانشجویان فراهم کردهاند.
پزشکی در آلمان چند سال است؟
دوره تحصیل پزشکی در این کشور ۶ ساله میباشد.
آیا رشته های پزشکی در آلمان دورههای تخصصی هم دارند؟
بله امکان تحصیل دورههای تخصصی مانند فوریتهای پزشکی در این کشور موجود میباشد.
برترین دانشگاههای پزشکی آلمان کدامند؟
برترین دانشگاهها عبارتند از: دانشگاه آخن، دانشگاه هایدلبرگ، دانشگاه ویتن، دانشگاه لوبک، دانشگاه مونستر، دانشگاه مگدبورگ، دانشگاه توبینگن و… .
هزینه تحصیل پزشکی دولتی آلمان چقدر است؟
در این دانشگاهها شما باید هر ترم ۲۰۰ یا ۳۰۰ یورو پرداخت کنید.
هزینه تحصیل پزشکی دانشگاههای خصوصی المان چقدر است؟
هزینه پزشکی دانشگاههای خصوصی ما بین ۵۷۰۰ یورو تا ۱۵۵۰۰ یورو در هر ترم میباشد.
هزینه زندگی دانشجویی آلمان چقدر است؟
هزینه زندگی در این کشور حدودا ۸۵۰ یورو در ماه می باشد.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان چیست؟
این مدارک عبارتند از: پاسپورت، مدارک هویتی، گواهی عدم سو پیشینه، گواهی تمکن مالی، بیمه نامه معتبر، مدارک اخذ پذیرش از دانشگاههای پزشکی، مدرک زبان معتبر و… .
نظرات کاربران
سلام وقتتون بخیر
من دانشجوی پرستاری هستم و 20 سالمه معدل کارشناسیم 17 هستش و معدل دیپلمم هم 19 به بالا هست اگر یه مقاله چاپ شده داشته باشم
شانس قبولیم برای پزشکی المان چقدره؟
با توجه به اینکه 35 واحد گذروندم بازم لازمه که کالج برم؟و اینکه پرستاری خوندم کمک کننده است؟
و یه سوال دیگه اینکه میتونم به عنوان پرستار توی المان کار دانشجویی انجام بدم؟
با سلام و عرض ادب
در صورتیکه دانشگاه مورد تایید قبول شده بشید، امکان این اقدام وجود دارد. در نظر داشته باشید که تا زمانیکه شما مدرک تحصیلیتان را دریافت نکنید، به عنوان پرستار اجازه کار را ندارید.
سلام وقت بخیر.
من کارشناسی مامایی با چهار سال سابقه کار در ایران دارم آیا با این مدرک میتوانم در آلمان هم کار کنم و هم در رشته پزشکی ادامه تحصیل بدم.
شرایط پذیرش چه خواهد بود؟