در این مقاله درباره ی آذربایجان و روش های دریافت اقامت آذربایجان صحبت خواهیم کرد و شما می توانید جهت هر گونه سوال یا خدمات به ما در موسسه حقوقی میرداماد در دفاتر تهران و شیراز مراجعه کنید. شهروندان خارجی که حداقل برای 2 سال اقامت موقت در آذربایجان داشته باشند می توانند برای اقامت دائم خود درخواست دهند.
برای گرفتن اقامت و تابعیت جمهوری آذربایجان (دائم یا موقت) می توان از طریق روش های زیر اقدام کرد:
زمان مجوز اقامت موقت بسته به زمینه ی صدور آن متفاوت بوده و قابل تمدید شدن می باشد؛ علاوه بر این خارجیانی که مجوز اقامت دارند، باید حداقل 90 روز در جمهوری آذربایجان اقامت داشته باشند تا شرایط لازم برای تمدید اقامت خود را کسب کند. لازم به ذکر است که خارجیانی که به قصد کار در آذربایجان اقامت موقت دارند، باید علاوه بر مجوز اقامت، مجوز کار در این کشور را نیز دریافت کنند.
کسانی که حداقل برای 2 سال در جمهوری آذربایجان اقامت موقت داشته اند، می توانند برای اقامت دائم خود درخواست دهند؛ که اجازه ی اقامت دائم در این کشور برای 5 سال صادر شده و 3 ماه قبل از انقضای آن، بسته به نوع درخواست فرد، این مجوز می تواند برای 5 سال دیگر تمدید شود.
آذربایجان یک جمهوری شوروی سابق منطقه ای غنی از نفت است که در کنار دریای خزر بین روسیه و ایران قرار دارد. مهاجرانی که به آذربایجان سفر می کنند، کشوری غنی از میراث فرهنگی را پیدا خواهند کرد که در تقاطع اروپا و آسیا قرار دارد. اقتصاد آذربایجان در سال های اخیر شاهد رشد پایدار بوده است. این کشور غنی از ذخایر نفت و گاز است که درصد زیادی از تولید ناخالص داخلی آذربایجان را تشکیل می دهند و شرکت های غربی در سال های اخیر در توسعه بخش انرژی آذربایجان میلیون ها دلار سرمایه گذاری کرده اند.
سایر بخش های مهم در اقتصاد آذربایجان شامل کشاورزی و معدن (کشور دارای ذخایر غنی طلا، منگنز، کبالت، نقره، تیتانیوم و مس) است. بیشتر مهاجرانی که به آذربایجان نقل مکان می کنند در بخش نفت و گاز و معدن جویای کار هستند، در حالی که برخی دیگر اشتغال به زبان انگلیسی یا کار در بخش بشردوستانه پیدا می کنند. هزینه زندگی در آذربایجان به ویژه در پایتخت، باکو، بالا است و مهاجران نسبتا به خوبی وفق شده اند.
مهاجرانی که با فرزندان خود به آذربایجان سفر می کنند باید با دقت همه ی جوانب را در نظر بگیرند. در حالی که آذربایجان دارای نظام آموزش عالی دولتی است، مهاجرین معمولا فرزندان خود را به مدارس دولتی آذربایجان نمی فرستند، بلکه تصمیم می گیرند تا آنها را در مدارس بین المللی ثبت نام کنند یا آنها را به مدرسه شبانه روزی خارج از کشور ارسال کنند. مدارس بین المللی در آذربایجان همه در باکو مستقر هستند. مدارس در این اماکن محدود می شود و والدین باید قبل از موعد برنامه ریزی کنند.
اقامت موقت در آذربایجان از طریق روش های زیر به دست می آید:
اقامت موقت در آذربایجان برای مدت یک سال صادر می شود و می تواند چهار بار تمدید شود. مدارک و اسناد مورد نیاز برای گرفتن اقامت موقت در آذربایجان:
شهروندان خارجی که حداق برای 2 سال اقامت موقت در آذربایجان داشتند می توانند برای اقامت دائم خود درخواست دهند و از روش های زیر می توانند برای آن اقدام کنند:
مشارکت نیروی کار خارجی در بازار داخلی در کشور ها، از جنبه های ذاتی کسب و کار امروزی است و قوانین مهاجرتی آذربایجان کاملا واضح و مطابق با شیوه های مدرن بین المللی می باشد. یکی از راه های گرفتن اقامت در آذربایجان این است که متقاضیان دارای مجوز کار(طبق قانون مهاجرت این کشور) باشند و در حیطه های شغلی مشخص شده فعالیت داشته باشند.
ویزای کار آذربایجان برای افراد خارجی که در این کشور استخدام می شوند و قصد انجام فعالیت های کاری در این کشور را دارند، به وسیله دعوت نامه هایی که کارفرمایان برای مقامات دولتی ارسال می کنند صادر می شود و معمولا اعتبار اولیه ی آن تا 90 روز تعیین می شود.( متقاضیان برای این که واجد شرایط گرفتن اقامت شوند حداقل باید 90 روز در این کشور بمانند)
افراد خارجی که قصد دارند به طور موقت در قلمرو جمهوری آذربایجان اقامت کنند(مثلا اقامت موقت برای کار) باید مجوز مربوطه برای اقامت موقت را توسط اداره مهاجرت کشور آذربایجان دریافت کنند؛ که این کارت مجوز اقامت موقت در قلمرو جمهوری آذربایجان سندی است که به آن ها علاوه بر اجازه اقامت موقت، اجازه ورود و خروج از این کشور را بدون نیاز به صدور ویزا نیز می دهد (تا زمانی که این کارت اعتبار داشته باشد).
این کارت، هویت و محل سکونت افراد خارجی در آذربایجان را تایید می کند.لازم به ذکر است که متقاضیانی که برای کار به این کشور مهاجرت می کنند، علاوه بر مجوز اقامت باید مجوز کار هم داشته باشند. مجوز اقامت کاری معمولا برای اولین بار به مدت 1 سال اعطا می شود و می تواند هر بار به 2 سال افزایش یابد.
هزینه های دولتی برای گرفتن اقامت کاری نیز معمولا 350 منات برای 3 ماه،600 منات برای 6 ماه و 1000 منات برای 1 سال می باشد. هر فردی که سن قانونی بالای 18 سال داشته باشد،مشمول انجام فعالیت های کاری در آذربایجان می باشد و پس از گرفتن مجوز کاری از اشخاص حقوقی می تواند فعالیت خود را شروع کند. انواع مجوز های کاری برای افراد در آذربایجان:
سیستم آموزش عالی جهت تحصیل در آذربایجان شامل مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا بوده که از لحاظ کیفیت مشابه با سیستم آموزشی در اروپا و آمریکا می باشد و باعث استقبال دانش آموزان بین المللی زیادی می شود. مجوز تحصیلی برای دانش آموزان خارجی در آذربایجان، کل دوره ی تحصیل آن ها را پوشش می دهد که برای دوره کارشناسی 4 سال، کارشناسی ارشد 2 سال و دکترا 3 سال می باشد.
هم چنین اگر در کشوری که دانش آموز در آن مقیم است، سفارت آذربایجان وجود نداشته باشد، دانش آموز می تواند در فرودگاه بین المللی حیدر علی ویزای تحصیلی خود را دریافت کند. با توجه به قوانین اداره مهاجرت جمهوری آذربایجان، دانش آموزان باید به محض ورود به این کشور برای درخواست مجوز اقامت موقت خود اقدام کنند. اسناد و مدارک لازم برای دریافت اقامت تحصیلی در آذربایجان:
یکی از راه های گرفتن اقامت، سرمایه گذاری و ثبت شرکت در آذربایجان است که برای این امر فرد متقاضی حداقل باید مبلغ 500000 منات در اقتصاد این کشور سرمایه گذاری کند؛ هم چنین اگر فرد بخواهد از طریق کار آفرینی در قلمرو آذربایجان اقامت دریافت کند باید افرادی که به صورت تمام وقت(5 نفر) یا پاره وقت (10 نفر) استخدام می کند، شهروند جمهوری آذربایجان باشند.
افرادی که قصد گرفتن اقامت از طریق سرمایه گذاری در آذربایجان را دارند و مبلغ 500000 منات در این کشور سرمایه گذاری می کنند، مدت زمان مجوز اقامت آن ها بسته به نوع فعالیت آن ها دارد و اقامت اولیه آن ها حداکثر 3 سال اعتبار دارد نه بیش تر.( پس از آن هر بار تا 3 سال می تواند تمدید شود). برای سرمایه گذاری در آذربایجان روش هایی وجود دارد که شامل:
طبق قانون آذربایجان، برای خرید املاک بین شهروندان خارجی و شهروندان داخلی تفاوتی وجود ندارد و شهروندان خارجی مثل شهروندان آذربایجان می توانند هر ملکی را به جز زمین خریداری کنند، به عنوان مثال می توانند آپارتمان و خانه خریداری کنند؛ اما حق خرید زمین را ندارند و طبق قوانین آذربایجان، حق خرید زمین تنها به شهروندان آذربایجان می رسد.
برای وضعیت زناشویی و ازدواج فرد خارجی نیز هیچ قانونی در مورد خرید و فروش املاک وجود ندارد؛ به این معنی که اگر فرد خارجی با یک شهروند آذربایجان ازدواج کند و زمینی را خریداری کند، آن زمین به نام شهروند آذربایجان ثبت خواهد شد نه فرد خارجی(البته طبق قوانین خانواده در آذربایجان، تمام املاک و دارایی هایی که در طول ازدواج به دست می آیند، بین دو نفر تقسیم می شوند).
فرد خارجی برای گرفتن مجوز اقامت از طریق خرید املاک در آذربایجان باید املاکی خریداری کند که حداقل ارزش آن ها 100000 منات آذربایجان یا 58820 دلار باشد.در سال های اخیر میزان خرید املاک در آذربایجان توسط خارجیان بسیار افزایش یافته و آذربایجان از این طریق خارجیان زیادی را جذب کرده است.
سرمایه گذاران خارجی با خرید املاک در جمهوری آذربایجان، در خصوصی سازی اموال دولتی مطابق قوانین دولت جمهوری آذربایجان نقش خواهند داشت. اگر از قوانین شهروندی آذربایجان اطلاعاتی را در دست ندارید، بهتر است که با مشاورین موسسه میرداماد به گفت و گو بنشنید.
یکی از راه های گرفتن اقامت، سرمایه گذاری و ثبت شرکت در آذربایجان است که برای این امر فرد متقاضی حداقل باید مبلغ 500000 منات در اقتصاد این کشور سرمایه گذاری کند؛ هم چنین اگر فرد بخواهد از طریق کار آفرینی در قلمرو آذربایجان اقامت دریافت کند باید افرادی که به صورت تمام وقت(5 نفر) یا پاره وقت (10 نفر) استخدام می کند، شهروند جمهوری آذربایجان باشند.
افرادی که قصد گرفتن اقامت از طریق سرمایه گذاری در آذربایجان را دارند و مبلغ 500000 منات در این کشور سرمایه گذاری می کنند، مدت زمان مجوز اقامت آن ها بسته به نوع فعالیت آن ها دارد و اقامت اولیه آن ها حداکثر 3 سال اعتبار دارد نه بیش تر.( پس از آن هر بار تا 3 سال می تواند تمدید شود)
طبق قانون آذربایجان، برای خرید املاک بین شهروندان خارجی و شهروندان داخلی تفاوتی وجود ندارد و شهروندان خارجی مثل شهروندان آذربایجان می توانند هر ملکی را به جز زمین خریداری کنند، به عنوان مثال می توانند آپارتمان و خانه خریداری کنند؛ اما حق خرید زمین را ندارند و طبق قوانین آذربایجان، حق خرید زمین تنها به شهروندان آذربایجان می رسد.برای وضعیت زناشویی و ازدواج فرد خارجی نیز هیچ قانونی در مورد خرید و فروش املاک وجود ندارد؛ به این معنی که اگر فرد خارجی با یک شهروند آذربایجان ازدواج کند و زمینی را خریداری کند، آن زمین به نام شهروند آذربایجان ثبت خواهد شد نه فرد خارجی(البته طبق قوانین خانواده در آذربایجان، تمام املاک و دارایی هایی که در طول ازدواج به دست می آیند، بین دو نفر تقسیم می شوند)
مشارکت نیروی کار خارجی در بازار داخلی در کشور ها، از جنبه های ذاتی کسب و کار امروزی است و قوانین مهاجرتی آذربایجان کاملا واضح و مطابق با شیوه های مدرن بین المللی می باشد. یکی از راه های گرفتن اقامت در آذربایجان این است که متقاضیان دارای مجوز کار(طبق قانون مهاجرت این کشور) باشند و در حیطه های شغلی مشخص شده فعالیت داشته باشند.
سیستم آموزش عالی جهت تحصیل در آذربایجان شامل مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا بوده که از لحاظ کیفیت مشابه با سیستم آموزشی در اروپا و آمریکا می باشد و باعث استقبال دانش آموزان بین المللی زیادی می شود. مجوز تحصیلی برای دانش آموزان خارجی در آذربایجان، کل دوره ی تحصیل آن ها را پوشش می دهد که برای دوره کارشناسی 4 سال، کارشناسی ارشد 2 سال و دکترا 3 سال می باشد.هم چنین اگر در کشوری که دانش آموز در آن مقیم است، سفارت آذربایجان وجود نداشته باشد، دانش آموز می تواند در فرودگاه بین المللی حیدر علی ویزای تحصیلی خود را دریافت کند. با توجه به قوانین اداره مهاجرت جمهوری آذربایجان، دانش آموزان باید به محض ورود به این کشور برای درخواست مجوز اقامت موقت خود اقدام کنند.
ویزای کار آذربایجان برای افراد خارجی که در این کشور استخدام می شوند و قصد انجام فعالیت های کاری در این کشور را دارند، به وسیله دعوت نامه هایی که کارفرمایان برای مقامات دولتی ارسال می کنند صادر می شود و معمولا اعتبار اولیه ی آن تا 90 روز تعیین می شود.( متقاضیان برای این که واجد شرایط گرفتن اقامت شوند حداقل باید 90 روز در این کشور بمانند.
افراد خارجی که قصد دارند به طور موقت در قلمرو جمهوری آذربایجان اقامت کنند(مثلا اقامت موقت برای کار) باید مجوز مربوطه برای اقامت موقت را توسط اداره مهاجرت کشور آذربایجان دریافت کنند؛ که این کارت مجوز اقامت موقت در قلمرو جمهوری آذربایجان سندی است که به آن ها علاوه بر اجازه اقامت موقت، اجازه ورود و خروج از این کشور را بدون نیاز به صدور ویزا نیز می دهد (تا زمانی که این کارت اعتبار داشته باشد)
شهروندان خارجی که حداق برای 2 سال اقامت موقت در آذربایجان داشتند می توانند برای اقامت دائم خود درخواست دهند و از روش های زیر می توانند برای آن اقدام کنند:
پرتغال به عنوان چهارمین کشور مسالمت آمیز جهان در سال های اخیر از مقاصد مهاجرت…
بررسی های موسسه حقوقی میرداماد در مورد مهاجرت کاری به خارج از کشور نشان می…
کشور هندوستان واقع در جنوب آسیا و دومین کشور پرجمعیت جهان می باشد هندوستان از…
بر اساس تحقیقات کارشناس موسسه حقوقی میرداماد؛ دانش آموزان خارجی می توانند، برای مدت زمانی…
تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در نیوزلند ؛ نیوزلند یا زلاند نو واقع در جنوب غربی…
تحصیل در کشور های پیشرفته برای اخذ مدرک بین المللی معتبر، بایستی پیش نیاز هایی…