یکی از راه های مهاجرت اخذ ویزای تحصیلی کشورهایی مانند فنلاند می باشد. در این مقاله کارشناسان موسسه حقوقی میرداماد در دفاتر تهران و شیراز به بررسی ویزای تحصیلی فنلاند پرداخته اند تا بتوانند هرچه بهتر شما را در امر تحصیل در این کشور یاری نمایند.

شرایط و روال اخذ ویزای تحصیلی فنلاند

5 مرحله جهت تحصیل در فنلاند به صورت زیر می باشد. متقاضی موظف است که رشته تحصیلی دقیق خود را مشخص کند. صدها رشته تحصیلی و گزینه انتخابی جهت تحصیل در فنلاند وجود دارد که متقاضی موظف به انتخاب یکی از آن هاست. جزئیات هر برنامه در سایت www.studyinfo.fi قابل دسترس می باشد.

متقاضی باید از شایستگی و واجد شرایط بودن خود، فرایند پذیرش و هر گونه مدارکی که جهت تکمیل درخواست نامه خود نیاز خواهد داشت، مطمئن باشد. همچنین باید در مورد آزمون های ورودی یا هر آزمون دیگری جهت پذیرش در رشته مورد نظر خود مطلع باشد. متقاضیان همیشه این فرصت را دارند که به منظور گرفتن اطلاعات بیشتر با دفتر پذیرش در دانشگاه مورد نظر خود در تماس باشند.

کلیه درخواست نامه ها جهت پذیرش در رشته مورد نظر دارای برخی اقدامات ضرب العجلی می باشد. متقاضی باید از انجام به موقع تمامی اقدامات خود مطمئن باشد. کلیه مؤسسات تحصیلی معتبر پیشنهاداتی در رابطه با کمک هزینه تحصیلی به دانشجویانی که موظف به پرداخت شهریه می باشند ، ارائه می دهند. متقاضیان می توانند به منظور گرفتن اطلاعات بیشتر در این زمینه به سایت www.studyinfo.fi مراجعه نمایند.

انتظار برای دریافت نامه پذیرش، این مرحله می تواند سخت ترین مرحله برای متقاضیان باشد! سازمان HEI که متقاضیان درخواست خود را برای آن می فرستند، نتایج پذیرش دانشجویان را همزمان برای تمامی متقاضیان می فرستد. هر متقاضی که موفق به دریافت پذیرش شود ، نامه ی اداری پذیرش را دریافت خواهد نمود. این نامه اطلاعاتی در مورد چگونگی پذیرش در مکان و چگونگی آغاز دوره تحصیلی خود در فنلاند، ارائه می کند.

اگر متقاضی از کشورهای غیر اروپایی باشد برای اقامت به ویزا نیاز خواهد داشت. اطلاعاتی جهت مشاوره در این زمینه در سایت www.migri.fi آورده شده است. متقاضیان باید از آماده شدن ویزای خود در زمان مناسب مطمئن باشند. همچنین متقاضیان باید جهت خانه/خوابگاه دانشجویی خود سریعا اقدام نمایند. متقاضیان به یاد داشته باشند که کلیه اقدامات لازم در رابطه با بیمه نامه را انجام داده و همچنین از زمان دقیق آغاز ترم تحصیلی مطلع باشند. بعد از گذراندن تمامی این مراحل متقاضیان آماده به تحصیل در کشور فنلاند می باشند.

مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی فنلاند

دانشجویانی که قصد تحصیل و مهاجرت به فنلاند را دارند اما از شهروندان این کشور نیستند، برای عملی ساختن این امر به ویزای تحصیلی یا مجوز اقامت دانشجویی نیاز خواهند داشت. البته این دو مورد نیاز به مدارک متفاوتی دارند. ویزای تحصیلی فنلاند یک مجوز کوتاه مدت موقت ویژه دانشجویان خارجی، به مدت حداکثر 90 روز (3ماه) می باشد. مجوز اقامت دانشجویی ویژه اقامت دانشجویان خارجی می باشد که قصد اقامت فنلاند برای مدت بیش از 90 روز (3 ماه) دارند. طبیعتا این مجوز برای دانشجویان به صورت یکساله صادر می شود.

ویزای تحصیلی ویژه دانشجویانی است که قصد یادگیری زبان به مدت کوتاه یا حاضر شدن در آزمون های ورودی را دارند. اما مجوز اقامت دانشجویی مختص دانشجویانی است که که برای گذراندن کلیه دوره تحصیلی برای طولانی مدت پذیرش شده اند. مجوز اقامت دانشجویی همچنین مناسب هر دانشجوی خارجیست که دوره تحصیلی خود را تعویض نموده و قصد ادامه تحصیل به مدت بیش از 3 ماه را دارد. به منظور اخذ ویزای تحصیلی یا مجوز اقامت دانشجویی متقاضیان باید واجد شرایط زیر باشند:

  • تهیه نامه اداری پذیرش که توسط دانشگاه میزبان یا مؤسسات تحصیلی در کشور فنلاند تنظیم شده است.
  • داشتن گذرنامه معتبر که بیش از زمان ویزا یا مجوز اقامت (حداقل 3 ماه) اعتبار داشته باشد.
  • گذرنامه متقاضی باید در 10 سال گذشته تنظیم شده باشد.
  • داشتن مدارکی جهت اثبات داشتن توانایی و پشتیبانی مالی در زمان اقامت و تحصیل در کشور فنلاند و همچنین داشتن توانایی مالی جهت بازگشت از این کشور.

ارائه رسید بانکی و داشتن حداقل 6720 یورو در سال.لازم به ذکر است که دانشجویان متعهد به تحصیل در این کشور ، ملزم به گرفتن فاند برای مدت یک سال می باشند. همچنین دانشجویان معاوضه ای این کشور برای تحصیل به گرفتن فاند برای کل مدت تحصیل خود نیاز دارند. اگر متقاضی چنین مبلغی را درحساب بانکی خود نداشته باشد، باید شواهد معتبری را ارائه دهد که نشانگر دریافت حقوق، کمک هزینه تحصیلی یا واجد شرایط بودن وی جهت استفاده و بهره بردن از مزایای مؤسسه تحصیلی مورد نظر باشد.

  • ارائه مدارک معتبری دال بر داشتن سلامتی کامل و بیمه نامه پزشکی که تمام مدت زمان اقامت را پوشش دهد.
  • متقاضی باید از نظر فیزیکی و روانی در سلامت کامل باشد و هیچ گونه بیماری نداشته باشد.
  • ارائه مدارکی دال بر نداشتن سوء سابقه کیفری
  • متقاضی نباید در گذشته توسط این کشور جهت ورود، رد شده باشد.
  • همچنین اثبات ترک کشور به محض گذراندن مدت زمان قانونی جهت زندگی و تحصیل

شرایط اخذ ویزای همسر و همراه فنلاند

اگر متقاضی با یک شهروند فنلاندی که در این کشور زندگی می کند ازدواج کند، می تواند بر اساس پیوند خانوادگی مجوز اقامت دریافت کند. همچنین در این کشور همسران هم جنس نیز واجد این شرایط می باشند مبنی بر اینکه ازدواج یا ارتباط آنان به صورت دفتری ثبت شده باشد. و اما اگر متقاضی با یک شهروند فنلاندی صرفا زندگی کند و روابط آنان ثبت نشده باشد نیز واجد شرایط دریافت مجوز اقامت می باشد. اما تحت شرایط خاصی که در ادامه مورد بحث قرار می گیرد.

اگر متقاضی عضو خانواده ای فنلاندی باشد هیچ تضمینی جهت امرار معاش وی وجود ندارد. متقاضی به صورت جداگانه مشمول حقوق نامحدودی می شود و تنها زمانی اجازه کار دارد که مجوز اقامت وی این اجازه را بدهد. اگر همسر متقاضی مجوز اقامت در کشور فنلاند را داشته باشد و در فنلاند زندگی کند، متقاضی می تواند بر اساس پیوند خانوادگی اجازه اقامت دریافت کند. همچنین در این کشور همسران هم جنس نیز طی شرایط خاصی مشمول این قانون می باشند.

اگر همسر رسمی/غیر رسمی متقاضی، مجوز اقامت در فنلاند را بر مبنای قوانین حمایتی بین‌المللی دریافت کرده و وضعیت پناهندگی داشته باشد متقاضی می تواند بر اساس پیوند خانوادگی مجوز اقامت دریافت نماید. در تمامی موارد ذکر شده، در صورت غیر رسمی بودن پیوند بین طرفین، داشتن شرایط زیر الزامی می باشد:

  • حداقل دو سال زندگی مشترک داشته باشند.
  • دارای فرزند مشترک باشند. (در این صورت شرط دو سال زندگی مشترک لازم نیست)
  • دلیل مهم دیگری برای صدور مجوز اقامت وجود داشته باشد.

در صورتی که بند اول اساس دریافت مجوز اقامت باشد، متقاضی و همراهش ملزم به اثبات دو سال زندگی مشترک با یکدیگر هستند. برای مثال می توانند از لیست ساکنین ساختمان یا قرارداد اجاره مسکن که نام هر دو نفر در آن ذکر گردیده است استفاده نمایند. در صورتی که دو نفر در دو کشور مختلف سکونت دارند و فقط در زمان تعطیلات با هم زندگی کرده اند واجد شرایط دریافت مجوز اقامت نمی باشند. همچنین هیچ کدام از دو شخص نمی توانند با سوم شخص ارتباط برقرار کنند.

اگر همسر متقاضی شرایط لازم جهت اخذ اقامت فنلاند را نداشته باشد موفق به دریافت مجوز نخواهد شد. اگر نظر بخش اداری فنلاند این باشد که ازدواج فقط برای گرفتن مجوز اقامت بسته شده و زوج قصد زندگی خانوادگی با هم را ندارند نیز مجوز اقامت صادر نخواهد شد. بخش اداری فنلاند در مواقعی مانند ازدواج پس از دوره کوتاه آشنایی، اختلاف سنی زیاد طرفین یا ازدواج مکرر یکی از طرفین و جدایی پس از مدتی کوتاه ممکن است به ازدواج مشکوک می شوند. در صورتی که به تقاضای مجوز اقامت پاسخ منفی داده شود، متقاضیان می توانند از این تصمیم به دادگاه اداری شکایت نمایند.

هزینه ویزای تحصیلی فنلاند

آیا می توان رایگان در کشور فنلاند تحصیل کرد؟ اگر متقاضیان از کشورهای اروپایی یا سوییس باشند می توانند بدون پرداخت هزینه و به صورت رایگان در این کشور به تحصیل پردازند. اما اگر متقاضیان از کشورهای اروپایی یا سوییس نباشند به عنوان دانشجویان بین المللی شناخته می شوند و به جز در برخی استثنائات، موظف به پرداخت هزینه می باشند.

چه کسانی موظف به پرداخت هزینه برای تحصیل در کشور فنلاند می باشند؟ دانشجویان بین المللی (دانشجویانی که از کشورهای اروپایی و سوییس نباشند) برای تحصیل در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد موظف به پرداخت هزینه می باشند. اما معمولا تحصیل رایگان در مقطع دکترا امکان پذیر است. هرچند این قانون شامل کلیه دانشجویان بین المللی نمی شود. دانشجویان تعویضی از دیگر کشورها نیازی به پرداخت هزینه ندارند حتی اگر در کشور خود ملزم به پرداخت شهریه بوده اند.

همچنین چند مورد استثنا در این زمینه وجود دارد. چنانچه دانشجویان در این کشور تحت شرایط خاصی باشندٍ ؛ دارای مجوز اقامت موقت یا دائم باشند یا کارت آبی اروپایی ( EU Blue Card ) داشته باشند ، نیازی به پرداخت شهریه ندارند. همچنین دانشجویانی که به زبان فنلاندی یا سوئدی تحصیل کنند نیز ملزم به پرداخت شهریه نیستند. چنانچه متقاضیان در هر صورت موظف به پرداخت شهریه باشند ، اقدام جهت اخذ کمک هزینه تحصیلی یکی از گزینه های ایشان می باشد.

هزینه تحصیل در کشور فنلاند چقدر می باشد؟ هزینه تحصیل در این کشور به مؤسسه یا دانشگاه محل تحصیل بستگی دارد. هر دانشگاه شهریه منحصر به خود را وضع نموده که طبق برنامه انتخابی دانشجویان متفاوت می باشد. هزینه سالیانه دانشگاه های این کشور از حداقل 6000 یورو تا حداکثر 18000 یورو متفاوت است . در ادامه هزینه سالیانه برخی دانشگاه های معتبر این کشور آورده شده است.

  • دانشگاه Aalto 12000 تا 15000 یورو در سال
  • دانشگاه AboAkademi 8000 تا 12000 یورو در سال
  • دانشگاه Arcada 6000 تا 9000 یورو در سال
  • دانشگاه اقتصاد Hanken 12500 یورو در سال
  • دانشگاه فنلاند غربی 8000 تا 15000 یورو در سال
  • دانشگاه Helsinki 13000 تا 18000 یورو در سال
  • دانشگاه Oulu 10000 تا 13000 یورو در سال
  • دانشگاه Tampere 8000 تا 12000 یورو در سال
  • دانشگاه Turku 8000 تا 16000 یورو در سال

لازم به ذکر است که هزینه های بالا فقط شامل شهریه می شوند و مواردی چون مسکن، غذا را پوشش نمی دهند. متقاضیان چه زمانی ملزم به پرداخت شهریه دانشگاه می باشند؟ زمانی که متقاضی، نامه پذیرش خود را دریافت نمود، موظف به پرداخت شهریه یک سال می باشد. اگر کمک هزینه تحصیلی نیز به دانشجو تعلق گیرد، به صورت خودکار مبلغ مورد نظر از شهریه کسر می شود. با توجه به نوع کمک هزینه، نیمی از شهریه یا کل آن پوشش داده می شود.

پرداخت شهریه بسته به دانشگاه انتخابی ، متفاوت می باشد. در برخی موارد دانشجویان ملزم به پرداخت کل هزینه یک سال در مدت 2 هفته تا یک ماه می باشند و تا قبل از پرداخت کل شهریه وضعیت مشروط و نامعلومی خواهند داشت. در مواردی نیز دانشگاه هزینه را طی اقساطی مشخص دریافت می نماید. بنابراین نیازی به پرداختن هزینه زیاد در زمان کم نمی باشد.

نکته قابل توجه و بسیار مهم این است که دانشجویان باید هزینه شهریه را در زمان مشخص و به موقع پرداخت نمایند. در غیر این صورت موفق به دریافت مجوز اقامت نخواهند شد. شرایط تحصیل رایگان در فنلاند بدون مدرک زبان را می توانید از مشاورین موسسه میرداماد بخواهید.

سوالات متداول در مورد ویزای تحصیلی فنلاند

1- شرایط و روال اخذ ویزای تحصیلی فنلاند جگونه است ؟

5مرحله جهت تحصیل در فنلاند به صورت زیر می باشد. متقاضی موظف است که رشته تحصیلی دقیق خود را مشخص کند. صدها رشته تحصیلی و گزینه انتخابی جهت تحصیل در فنلاند وجود دارد که متقاضی موظف به انتخاب یکی از آن هاست. جزئیات هر برنامه در سایت www.studyinfo.fi قابل دسترس می باشد.متقاضی باید از شایستگی و واجد شرایط بودن خود، فرایند پذیرش و هر گونه مدارکی که جهت تکمیل درخواست نامه خود نیاز خواهد داشت، مطمئن باشد. همچنین باید در مورد آزمون های ورودی یا هر آزمون دیگری جهت پذیرش در رشته مورد نظر خود مطلع باشد.

2- انتظار برای دریافت نامه پذیرش، فنلاند چگونه است ؟

این مرحله می تواند سخت ترین مرحله برای متقاضیان باشد! سازمان HEI که متقاضیان درخواست خود را برای آن می فرستند، نتایج پذیرش دانشجویان را همزمان برای تمامی متقاضیان می فرستد. هر متقاضی که موفق به دریافت پذیرش شود ، نامه ی اداری پذیرش را دریافت خواهد نمود. این نامه اطلاعاتی در مورد چگونگی پذیرش در مکان و چگونگی آغاز دوره تحصیلی خود در فنلاند، ارائه می کند.

3- اگر متقاضی از کشورهای غیر اروپایی باشد برای اقامت فنلاند چه شرایطی خواهد داشت ؟

اگر متقاضی از کشورهای غیر اروپایی باشد برای اقامت به ویزا نیاز خواهد داشت. اطلاعاتی جهت مشاوره در این زمینه در سایت www.migri.fi آورده شده است. متقاضیان باید از آماده شدن ویزای خود در زمان مناسب مطمئن باشند. همچنین متقاضیان باید جهت خانه/خوابگاه دانشجویی خود سریعا اقدام نمایند. متقاضیان به یاد داشته باشند که کلیه اقدامات لازم در رابطه با بیمه نامه را انجام داده و همچنین از زمان دقیق آغاز ترم تحصیلی مطلع باشند. بعد از گذراندن تمامی این مراحل متقاضیان آماده به تحصیل در کشور فنلاند می باشند.

4- مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی فنلاند کدامند ؟

دانشجویانی که قصد تحصیل و مهاجرت به فنلاند را دارند اما از شهروندان این کشور نیستند، برای عملی ساختن این امر به ویزای تحصیلی یا مجوز اقامت دانشجویی نیاز خواهند داشت. البته این دو مورد نیاز به مدارک متفاوتی دارند. ویزای تحصیلی فنلاند یک مجوز کوتاه مدت موقت ویژه دانشجویان خارجی، به مدت حداکثر 90 روز (3ماه) می باشد. مجوز اقامت دانشجویی ویژه اقامت دانشجویان خارجی می باشد که قصد اقامت فنلاند برای مدت بیش از 90 روز (3 ماه) دارند. طبیعتا این مجوز برای دانشجویان به صورت یکساله صادر می شود.

5- به منظور اخذ ویزای تحصیلی یا مجوز اقامت دانشجویی فنلاند متقاضیان باید واجد شرایط چه مواردی باشند ؟

  • تهیه نامه اداری پذیرش که توسط دانشگاه میزبان یا مؤسسات تحصیلی در کشور فنلاند تنظیم شده است.
  • داشتن گذرنامه معتبر که بیش از زمان ویزا یا مجوز اقامت (حداقل 3 ماه) اعتبار داشته باشد.
  • گذرنامه متقاضی باید در 10 سال گذشته تنظیم شده باشد.
  • داشتن مدارکی جهت اثبات داشتن توانایی و پشتیبانی مالی در زمان اقامت و تحصیل در کشور فنلاند و همچنین داشتن توانایی مالی جهت بازگشت از این کشور.
  • ارائه رسید بانکی و داشتن حداقل 6720 یورو در سال

6- پرداخت شهریه در دانشگاه های فنلاند چگونه میباشد ؟

بسته به دانشگاه انتخابی ، متفاوت می باشد. در برخی موارد دانشجویان ملزم به پرداخت کل هزینه یک سال در مدت 2 هفته تا یک ماه می باشند و تا قبل از پرداخت کل شهریه وضعیت مشروط و نامعلومی خواهند داشت. در مواردی نیز دانشگاه هزینه را طی اقساطی مشخص دریافت می نماید. بنابراین نیازی به پرداختن هزینه زیاد در زمان کم نمی باشد.

7- اگر همسر رسمی/غیر رسمی متقاضی، مجوز اقامت در فنلاند را بر مبنای قوانین حمایتی بین‌المللی دریافت کرده و وضعیت پناهندگی داشته باشد شرایط چگونه خواهد بود ؟

  • متقاضی می تواند بر اساس پیوند خانوادگی مجوز اقامت دریافت نماید. در تمامی موارد ذکر شده، در صورت غیر رسمی بودن پیوند بین طرفین، داشتن شرایط زیر الزامی می باشد:
  • حداقل دو سال زندگی مشترک داشته باشند.
  • دارای فرزند مشترک باشند. (در این صورت شرط دو سال زندگی مشترک لازم نیست)
  • دلیل مهم دیگری برای صدور مجوز اقامت وجود داشته باشد.

8- در صورتی که بند اول اساس دریافت مجوز اقامت فنلاند باشد چه خواهد شد ؟

متقاضی و همراهش ملزم به اثبات دو سال زندگی مشترک با یکدیگر هستند. برای مثال می توانند از لیست ساکنین ساختمان یا قرارداد اجاره مسکن که نام هر دو نفر در آن ذکر گردیده است استفاده نمایند. در صورتی که دو نفر در دو کشور مختلف سکونت دارند و فقط در زمان تعطیلات با هم زندگی کرده اند واجد شرایط دریافت مجوز اقامت نمی باشند. همچنین هیچ کدام از دو شخص نمی توانند با سوم شخص ارتباط برقرار کنند.

9- اگر همسر متقاضی شرایط لازم جهت اخذ اقامت فنلاند را نداشته باشد تکلیف چیست ؟

موفق به دریافت مجوز نخواهد شد. اگر نظر بخش اداری فنلاند این باشد که ازدواج فقط برای گرفتن مجوز اقامت بسته شده و زوج قصد زندگی خانوادگی با هم را ندارند نیز مجوز اقامت صادر نخواهد شد. بخش اداری فنلاند در مواقعی مانند ازدواج پس از دوره کوتاه آشنایی، اختلاف سنی زیاد طرفین یا ازدواج مکرر یکی از طرفین و جدایی پس از مدتی کوتاه ممکن است به ازدواج مشکوک می شوند. در صورتی که به تقاضای مجوز اقامت پاسخ منفی داده شود، متقاضیان می توانند از این تصمیم به دادگاه اداری شکایت نمایند.

10- هزینه سالیانه برخی دانشگاه های معتبر فنلاند چقدر است ؟

  • دانشگاه Aalto 12000 تا 15000 یورو در سال
  • دانشگاه AboAkademi 8000 تا 12000 یورو در سال
  • دانشگاه Arcada 6000 تا 9000 یورو در سال
  • دانشگاه اقتصاد Hanken 12500 یورو در سال
  • دانشگاه فنلاند غربی 8000 تا 15000 یورو در سال
  • دانشگاه Helsinki 13000 تا 18000 یورو در سال
  • دانشگاه Oulu 10000 تا 13000 یورو در سال
  • دانشگاه Tampere 8000 تا 12000 یورو در سال
  • دانشگاه Turku 8000 تا 16000 یورو در سال
Share

نوشته های اخیر

تحصیل در پرتغال

پرتغال به عنوان چهارمین کشور مسالمت آمیز جهان در سال های اخیر از مقاصد مهاجرت…

خرداد 21, 1402

مهاجرت کاری به خارج از کشور

بررسی های موسسه حقوقی میرداماد در مورد مهاجرت کاری به خارج از کشور نشان می…

خرداد 17, 1402

مهاجرت تحصیلی به هندوستان 2023

کشور هندوستان واقع در جنوب آسیا و دومین کشور پرجمعیت جهان می باشد هندوستان از…

خرداد 17, 1402

مهاجرت تحصیلی به هلند 2023

بر اساس تحقیقات کارشناس موسسه حقوقی میرداماد؛ دانش آموزان خارجی می توانند، برای مدت زمانی…

خرداد 17, 1402

تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در نیوزلند | شرایط + هزینه ها 2023

تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در نیوزلند ؛ نیوزلند یا زلاند نو واقع در جنوب غربی…

خرداد 17, 1402

مهاجرت تحصیلی به نیوزلند | اخذ ویزای تحصیلی + مدارک 2023

تحصیل در کشور های پیشرفته برای اخذ مدرک بین المللی معتبر، بایستی پیش نیاز هایی…

خرداد 17, 1402