مهاجرت تحصیلی به ارمنستان
کشور ارمنستان در سال های اخیر به عنوان یکی از مقاصد مهاجرت تحصیلی برای متقاضیان ایرانی تبدیل شده است. بر این اساس در این مقاله به بررسی روش های مهاجرت تحصیلی به ارمنستان می پردازیم. در این مقاله می خوانید:
کشور زیبای ارمنستان در سال های اخیر به عنوان یک گزینه مناسب برای مهاجرت تحصیلی متقاضیان ایرانی محسوب می شود. این کشور که در قفقاز جنوبی قرار دارد از جنوب با کشور ایران و نخجوان هم مرز و همسایه است. کشور ارمنستان کشور غنی و ثروتمندی محسوب نمی شود اما درآمد مردم از کشاورزی و دامپروری و درآمد دولت از مالیات و گردشگری می باشد. ثبات اقتصادی و امنیت و آرامش در این کشور و همچنین پایین بودن نرخ بیکاری ۴ درصد در ۳ سال گذشته موید رونق کسب و کار این کشور می باشد. زبان رسمی این کشور که از ایالت های استقلال یافته شوروی محسوب می شود، زبان روسی می باشد. البته زبان دوم مردم این کشور زبان انگلیسی می باشد.راحت بودن روند اخذ ویزای تحصیلی این کشور را به مقصدی جذاب برای گردشگران و مهاجران تبدیل کرده است. وجود دانشگاه ها و کالج های پزشکی و مناسب بودن کیفیت سیستم آموزشی این کشور مهاجران تحصیلی را به این کشور جذب کرده است. البته یکی از مهم ترین دلایل انتخاب این کشور برای متقاضیان ایرانی قرابت و نزدیکی جغرافیایی می باشد.پایین بودن هزینه های تحصیل در ارمنستان و هزینه های زندگی و ثبات اقتصادی و اجتماعی این کشور از مهم ترین دلایل مهاجران برای مهاجرت تحصیلی به ارمنستان می باشد. وجود امنیت اجتماعی و نزدیکی کشور ایران و ارمنستان از لحاظ جفرافیایی موجب شده است تا خانواده ها از بابت دوری فرزندان مشکلی نداشته باشند.
در همین راستا مشاوران و وکلای زبده موسسه حقوقی و مهاجرتی میرداماد( توسعه گران عدالت و مهر) در جهت بررسی چگونگی مهاجرت تحصیلی به کشور ارمنستان این مقاله را تهیه کرده اند. اگر قصد مهاجرت تحصیلی به ارمنستان را دارید و نیازمند اطلاعات ضروری در مورد این کشور می باشید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید و با ما همراه باشید.
کشور ارمنستان به دلیل بالا بودن کیفیت آموزشی دانشگاه ها و پایین بودن هزینه های تحصیل و زندگی یکی از مقاصد مهم مهاجرت تحصیلی به شمار می آید. متقاضیان بنا به بالا بودن سطح آموزشی دانشگاه ها، بالا بودن کیفیت و سیستم آموزشی تحصیلی، مدرک های مورد اعتبار و باارزش و امنیت اجتماعی و اقتصادی این کشور را برای تحصیل انتخاب می کنند. تحصیل در کشور ارمنستان موجب اخذ اقامت دائم و تابعیت این کشور نمی شود بلکه تحصیل زمینه لازم برای یافتن شغل را فراهم می کند.در حال حاضر در حدود ۷۰۰۰ دانشجوی بین المللی در دانشگاه های کشور ارمنستان تحصیل می کنند. کشور ارمنستان دارای ۶۵ دانشگاه های دولتی و خصوصی می باشد. زبان تحصیل در دانشگاه های این کشور انگلیسی، روسی و ارمنی می باشد. دانشگاه های ارمنستان در رشته های پزشکی، دندانپزشکی، علوم انسانی، علوم مهندسی، حقوق، علوم پایه و هنر تدریس می کنند.
پایین بودن هزینه های تحصیل و کیفیت بالای آموزشی دانشگاهی و تاکید بر تحقیق و پژوهش از عوامل جذب مهاجران تحصیلی به این کشور محسوب می شود. قرار داشتن دانشگاه های این کشور در میان دانشگاه های خوب جهان نشان دهنده سیاست های دولت ارمنستان در اتخاذ روش هایی به منظور توسعه علم و فناوری محسوب می شود.مهاجرت از طریق تحصیل به کشور ارمنستان از راحت ترین روش های اخذ اقامت این کشور است. وجود دانشگاه های برتر انگلیسی زبان موجب شده است تا مهاجران به راحتی این کشور را برای تحصیل انتخاب کنند. اگر متقاضی فاقد مهارت و تسلط به زبان انگلیسی باشد، می تواند در دوره های آمادگی زبان انگلیسی در این کشور شرکت کند و پس از کسب مهارت لازم تحصیل در دانشگاه های این کشور را شروع کند. دانشگاه های ارمنستان در رشته ها و مقاطع مختلف تحصیلی دانشجو می پذیرند.
متقاضیان تحصیل در مقاطع تحصیلی ارمنستان باید برای تحصیل در دانشگاه های این کشور ویزای تحصیلی دریافت کنند. بدین منظور متقاضیان باید مدارک لازم را ارائه دهند. از جمله مدارک مهم در اخذ ویزای تحصیلی ارمنستان عبارت است از:
متقاضیان تحصیل در دوره لیسانس یا کارشناسی در ارمنستان می توانند در دانشگاه های دولتی و یا خصوصی این کشور تحصیل کنند. برای تحصیل در دانشگاه های دولتی متقاضی نیازمند دارا بودن مدرک مهارت زبان روسی می باشد. برای تحصیل در دانشگاه های خصوصی متقاضی باید دارای مدرک مهارت زبان انگلیسی ۶ باشد. طول مدت تحصیل کارشناسی در دانشگاه های ارمنستان در حدود ۴ سال می باشد و دانشجویان تا مدت ۶ سال می توانند تحصیل در دوره کارشناسی را تمام کنند.
متقاضیان به منظور اخذ پذیرش در دوره کارشناسی در این کشور باید دارای مدرک دیپلم متوسطه باشند. علاوه بر این ارائه ریزنمره های تحصیلی اهمیت فراوانی دارد.
متقاضیان تحصیل در دوره فوق لیسانس یا کارشناسی ارشد ارمنستان باید دارای مدرک کارشناسی باشند.
متقاضیانی که قصد تحصیل در دوره دکترا ارمنستان را دارند، باید دارای مدرک کارشناسی ارشد باشند و ویزای تحصیلی ارمنستان در مقطع دکترا را اخذ کنند.
متقاضیان تحصیل در دوره های پزشکی و دندانپزشکی ارمنستان باید دارای مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی باشند. علاوه بر این متقاضیان باید دارای مدرک مهارت زبان انگلیسی آیلتس ۶.۵ باشند.
از جمله معیارهای مهم برای متقاضیان بین المللی و ایرانی در تحصیل در خارج از کشور زبان تدریس دانشگاه های آن کشور می باشد. کشور ارمنستان از این نظر مورد توجه متقاضیان و مهاجران تحصیلی قرار گرفته است که زبان انگلیسی در میان مردم و همچنین فضای آکادمیک و دانشگاهی این کشور به عنوان زبان دوم در حال رشد و توسعه می باشد. متقاضی به منظور تحصیل در دانشگاه های خصوصی باید دارای مدرک مهارت زبان انگلیسی و در دانشگاه های دولتی مدرک مهارت زبان روسی باشد. دانشگاه های کشور ارمنستان به زبان های انگلیسی، روسی و ارمنی تدریس می کنند.بر این اساس به منظور تحصیل در دانشگاه های خصوصی این کشور تسلط و مهارت به زبان انگلیسی الزامی می باشد. در صورتی که متقاضی فاقد مدرک مهارت زبان انگلیسی و یا تسلط به این زبان باشد، می تواند در کنار تحصیل در دانشگاه در کلاس های آمادگی زبان انگلیسی نیز شرکت کند و مهارت لازم را کسب کند.دانشگاه های ارمنستان مانند دانشگاه آمریکایی و آکادمی علوم ارمنستان و آکادمی اروپایی به زبان انگلیسی تدریس می کنند. دانشگاه فرانسوی به زبان فرانسوی و دانشگاه روسیه ارمنستان به زبان روسی و دانشگاه دولتی ایروان به زبان ارمنی تدریس می کنند. دانشگاه دولتی ایروان به زبان ارمنی تدریس می کند و متقاضیانی که فاقد مدرک مهارت زبان ارمنی می باشد، می توانند در دوره ۶ ماهه آمادگی زبان ارمنی این دانشگاه شرکت کنند و پس از کسب نمره لازم تحصیل در این دانشگاه را شروع کنند.
دانشگاه های کشور ارمنستان بورسیه های متنوعی را به دانشجویان اعطا می کنند. بر اساس شرایط دانشجو بورسیه تحصیلی می تواند یک بخش یا همه هزینه های زندگی و تحصیل دانشجو را تامین کند. دانشجویان به منظور برخورداری از بورسیه های تحصیلی ارمنستان باید واجد شرایط باشند. از جمله شرایط مهم در اخذ بورسیه های تحصیلی ارمنستان می توان به دارا بودن رزومه تحصیلی علمی، دارا بودن نمره های عالی و دارا بودن مدرک مهارت زبان انگلیسی اشاره کرد. به طور کلی بورسیه های تحصیلی مختلف دانشگاه های ارمنستان بر اساس نوع دانشگاه و شرایط دانشگاه عبارت است از:
برخی از دانشگاه های کشور ارمنستان مورد تائید وزارت علوم و وزارت بهداشت ایران می باشند. وزارت بهداشت ایران در آخرین بیانیه خود دانشگاه ارمنستان را برای تحصیل علوم پزشکی معتبر اعلام کرده است. وزارت علوم ایران نیز در آخرین بیانیه خود دانشگاه دولتی ایروان را در زمره گروه ب و خوب در رشته زبان و ادبیات ارمنی و گروه ج متوسط در رشته های غیر از زبان و ادبیات ارمنی و دانشگاه آمریکایی ارمنستان را از لحاظ این وزارت خانه معتبر و مورد تائید اعلام کرده است. اعتبار دانشگاه دولتی ایروان از نظر وزارت بهداشت ایران به صورت مشروط می باشد.
دانشگاه های کشور ارمنستان از رتبه های متوسط و خوبی در میان دانشگاه های برتر برخوردار می باشند. از برترین دانشگاه های ارمنستان دانشگاه های زیر را می توان نام برد:
این دانشگاه که در سال ۱۹۲۰ تاسیس شده است از برترین دانشگاه های ارمنستان است و زبان تدریس در این دانشگاه زبان ارمنی می باشد. این دانشگاه دارای رشته های تحصیلی شیمی، فیزیک، ریاضی، مکانیک، روان شناسی، روابط بین الملل، انفورماتیک، فلسفه و روزنامه نگاری می باشد.
دانشگاه مهندسی دولتی ارمنستان در سال ۱۹۳۳ تاسیس شده است و دارای رشته های تحصیلی مکانیک، مهندسی محیط زیست، مهندسی برق، ماشین سازی، مهندسی معدن و مواد، مهندسی رادیو و ارتباطات، مهندسی کامپیوتر، ریاضی کاربردی و سیستم های حمل و نقل می باشد. زبان تحصیل در این دانشگاه زبان های انگلیسی، روسی و ارمنی می باشد.
دانشگاه علوم پزشکی ارمنستان در سال ۱۹۳۰ تاسیس شده است و به زبان های انگلیسی، روسی و ارمنی تدریس می کند. این دانشگاه دارای رشته های پزشکی عمومی، بهداشت عمومی، دندانپزشکی و داروسازی می باشد.
دانشگاه مستقل و خصوصی که در سال ۱۹۹۱ تاسیس شده است، یک همکاری میان دانشگاه کالیفرنیا و دانشگاه ارمنستان و انجمن عمومی خیرخواهان ارمنستان می باشد. دانشجویان می توانند در رشته های علوم انسانی، علوم اجتماعی، مهندسی، بهداشت عمومی و تجارت و اقتصاد در این دانشگاه تحصیل کنند.
این آکادمی که در سال ۲۰۰۱ تاسیس شده است به زبان های انگلیسی و ارمنی تدریس می کند. رشته های تحصیلی این دانشگاه رشته های حقوق، فناوری اطلاعات، اقتصاد و مدیریت، روابط بین المللی، گردشگری، مدیریت بهداشت و زبان شناسی می باشد.
میزان دقیق هزینه های زندگی دانشجویان در کشورهای مختلف جهان به سبک زندگی و الگوی مصرف آن ها بستگی دارد.
دانشجویان پس از فارغ تحصیلی از دانشگاه های این کشور و یافتن شغل مناسب با تبدیل ویزای تحصیلی خود به ویزای کار می توانند پس از گذشت مدت مشخصی اقامت دائم این کشور را اخذ کنند. متقاضیان اخذ اقامت ارمنستان و مهاجرت به کشور ارمنستان از طریق تحصیل در این کشور می توانند زمینه لازم برای اخذ اقامت این کشور را فراهم کنند. البته تحصیل در کشور ارمنستان موجب اخذ اقامت دائم و تابعیت این کشور نمی شود بلکه تحصیل در این کشور زمینه لازم برای یافتن شغل را فراهم می کند.دانشجویان با اخذ مجوز کار پاره وقت دانشجویی در دوران تحصیل در دانشگاه های این کشور می توانند ضمن تحصیل به کار و اشتغال نیز بپردازند و از این طریق نه تنها بخشی از هزینه های تحصیل و زندگی خود در این کشور را تامین کنند، بلکه زمینه لازم در جهت کسب تجربه کاری برای اشتغال و فعالیت پس از فارغ تحصیلی را فراهم کنند. دانشجویان می توانند با مجوز کار دانشجویی از ۲۰ ساعت تا ۳۰ ساعت در هفته به کار و اشتغال بپردازند. دانشجویان باید مجوز کار دانشجویی را از اداره مهاجرت و دانشگاه های ارمنستان دریافت کنند.
متقاضی مهاجرت تحصیلی به ارمنستان با اخذ ویزای تحصیلی می تواند همسر و فرزندان خود را در این کشور همراه داشته باشد. همسر و فرزندان متقاضی می توانند با لحاظ شرایطی در این کشور به تحصیل بپردازند. اخذ مجوز کار در ارمنستان برای همسر و فرزندان متقاضی باید از طرف دولت این کشور صادر شود. اگر متقاضی مهاجرت تحصیلی به کشور ارمنستان دارای بستگانی در کشور ارمنستان باشد که برای متقاضی دعوت نامه ارسال کند، متقاضی می تواند از طریق این فرد وارد کشور ارمنستان شود.البته یکی از شرایط مهم در این روش این است که متقاضی و بستگان وی دارای تمکن مالی کافی برای تامین هزینه های زندگی در مدت اقامت در کشور ارمنستان باشند و این تمکن مالی را باید با ارائه اسناد و مدارک مالی ثابت کنند. به طور کلی متقاضی این نوع ویزا نیازمند یک دعوت نامه کاری از طرف سازمان و شرکتی در ارمنستان و یا دعوت نامه از طرف اعضا خانواده و بستگان و دوستانی می باشد که در این کشور اقامت دارند. مدارک لازم برای اخذ ویزای همراه ارمنستان شامل مدارک زیر می باشد:
افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی و اخذ اقامت دائم کشور ارمنستان را دارند، باید در ابتدا ویزای تحصیلی این کشور را دریافت کنند. پس از این که متقاضی با ارائه مدارک لازم و لحاظ کردن شرایط موجود ویزای تحصیلی کشور ارمنستان را اخذ کرد، می تواند به طور موقت وارد کشور ارمنستان شود و شروع به تحصیل در رشته مورد نظر خود کند. متقاضی بر اساس ویزای تحصیلی می تواند ویزای خود را تمدید کند. این نوع ویزا می تواند مجوز اقامت یک یا دو ساله باشد.متقاضی پس از تمام شدن دوره تحصیلی و یافتن کار و تبدیل ویزای تحصیلی این کشور به ویزای کاری با لحاظ شرایطی می تواند برای اخذ اقامت دائم این کشور اقدام کند. البته متقاضی برای اخذ اقامت دائم این کشور باید واجد شرایطی باشد. در واقع متقاضی باید از نظر کاری شرایط خوبی داشته باشد، از نظر مالی مستقل باشد، به قوانین و مقررات کشور ارمنستان آشنا باشد و از آن ها تبعیت کند و به خوبی با فرهنگ و زبان مردم این کشور سازگاری و مطابقت داشته باشد. پس از ۳ سال کار و اشتغال قانونی در ارمنستان متقاضی می تواند با کسب امتیاز لازم در آزمون قانون اساسی ارمنستان شرایط لازم را برای اخذ تابعیت این کشور فراهم کند. علاوه بر این متقاضی باید دارای مهارت زبان ارمنی نیز باشد تا بتواند تابعیت و شهروندی این کشور را دریافت کند.
متقاضیانی که قصد اخذ تابعیت و شهروندی ارمنستان را دارند، باید از طریق مهاجرت تحصیلی در این کشور به تحصیل بپردازند. یکی از شرایط مهم در اخذ تابعیت ارمنستان زندگی و کار و اقامت در این کشور می باشد. در حال حاضر بهترین روش برای تبدیل مجوز اقامت به تابعیت و شهروندی این کشور مهاجرت تحصیلی و کاری و سرمایه گذاری در این کشور است. اگر متقاضی دارای مجوز اقامت ارمنستان باشد، در صورت واجد شرایط بودن تابعیت و شهروندی به وی اعطا می شود.از مهم ترین شرایط اخذ تابعیت ارمنستان این است که متقاضی با ارائه مدارکی اثبات کند که به طور مستمر و مداوم در این کشور زندگی کرده است و در حال حاضر نیز قصد دارد این کشور را برای اقامت و زندگی و کار انتخاب کند.در صورتی که با درخواست اخذ تابعیت و شهروندی متقاضی موافقت شود، متقاضی از مزایای تابعیت این کشور برخوردار می شود. متقاضی با داشتن تابعیت ارمنستان از حق و حقوق شهروندی مانند دیگر شهروندان این کشور بهره مند می شود. از دیگر مزایای اخذ تابعیت ارمنستان امکان تحصیل در مدارس و دانشگاه های این کشور و برخورداری از امکانات رفاهی و خدمات اجتماعی این کشور می باشد.
متقاضیان با مهاجرت تحصیلی به ارمنستان از مزایای زندگی و اقامت و تحصیل در این کشور برخوردار می شوند. از جمله مزیت های مهم مهاجرت تحصیلی به ارمنستان موارد زیر را می توان برشمرد:
سخن آخر
در این مقاله به بررسی چگونگی مهاجرت تحصیلی به کشور ارمنستان پرداختیم. از مجموع موارد شرح داده شده در این مقاله این نتیجه را می توان گرفت که کشور ارمنستان یک گزینه مناسب برای تحصیل متقاضیان ایرانی محسوب می شود. وجود دانشگاه های معتبر و بالا بودن کیفیت آموزشی دانشگاه و رواج زبان انگلیسی از مهم ترین دلایل مهاجرت تحصیلی به این کشور محسوب می شود. امکان تحصیل به زبان انگلیسی، پایین بودن هزینه های تحصیل و زندگی، عدم محدودیت سنی برای تحصیل در دانشگاه و از همه مهم تر مورد تائید بودن دانشگاه های ارمنستان از نظر وزارت بهداشت و وزارت علوم ایران را می توان از مهم ترین دلایل انتخاب این کشور از نظر متقاضیان ایرانی به حساب آورد.
اگر قصد مهاجرت تحصیلی به ارمنستان را دارید و نمی دانید از کجا شروع کنید، می توانید از خدمات مشاوره ای مهاجرتی موسسه حقوقی و مهاجرتی میرداماد( توسعه گران عدالت و مهر) بهره مند شوید. مشاوران برجسته و مجرب موسسه ما در شعبه های تهران و شیراز بهترین گزینه مهاجرت تحصیلی را به شما ارائه می دهند. این مشاوران از ابتدای تشکیل پرونده تا رسیدن به مقصد در کنار متقاضیان خواهند بود تا این مسیر سخت و ناهموار را سهل و هموار نمایند.این مقاله به شرح چگونگی مهاجرت تحصیلی به ارمنستان پرداخت. اگر قصد تحصیل در دانشگاه مورد تائید وزارت بهداشت و علوم ایران را دارید، اگر قصد تحصیل و زندگی به زبان انگلیسی را دارید، اگر پایین بودن هزینه های تحصیل و زندگی و اعتبار بالای مدارک دانشگاهی و کیفیت آموزشی دانشگاه ها برای شما مهم است، اگر قصد تحصیل در دانشگاه آمریکایی در کشور اروپایی را دارید، اگر عدم شرط معدل برای تحصیل در دانشگاه و امکان اخذ مجوز کار پاره وقت دانشجویی برای شما مهم است، در ارمنستان تحصیل کنید. با مهاجرت تحصیلی به کشور ارمنستان دیگر نگران دوری راه و مسافت طولانی با ایران نخواهید بود.اگر قصد مهاجرت تحصیلی به کشورهای اروپایی و آسیایی را دارید، مقاله های موسسه حقوقی و مهاجرتی میرداماد( توسعه گران عدالت و مهر) را دنبال کنید و بدون پرداخت هزینه از خدمات مشاوره ای این موسسه برتر برخوردار شوید.
دارا بودن مدرک مهارت زبان انگلیسی ۶ و دارا بودن مدرک دیپلم متوسطه و ارائه ریزنمره های تحصیلی اهمیت فراوانی دارد.
متقاضیان باید دارای مدرک کارشناسی و دارای مدرک مهارت زبان با حداقل نمره ۶.۵ باشند.
متقاضیان باید دارای مدرک کارشناسی ارشد و طرح پژوهشی و مدرک مهارت زبان آیلتس ۷ باشند. دارا بودن پایان نامه علمی و تحقیقی معتبر از شرایط مهم تحصیل در این مقطع است.
متقاضیان تحصیل دندانپزشکی ارمنستان باید دارای مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی باشند. علاوه بر این متقاضیان باید دارای مدرک مهارت زبان انگلیسی آیلتس ۶.۵ باشند.
متقاضی برای تحصیل در دانشگاه خصوصی باید دارای مدرک زبان انگلیسی و در دانشگاه دولتی مدرک زبان روسی باشد. زبان تدریس دانشگاه های ارمنستان انگلیسی، روسی و ارمنی است.
دانشجویان پس از فارغ تحصیلی در ارمنستان می توانند برای اخذ اقامت این کشور به کار و اشتغال بپردازند و با یافتن کار ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند.
هزینه های زندگی ماهانه در حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ دلار و هزینه های خورد و خوراک و حمل و نقل ماهانه در حدود ۲۰۰ یورو و اجاره بهای محل اقامت ماهانه در حدود ۱۲۰ تا ۲۲۰ یورو می باشد.
متقاضی مهاجرت تحصیلی به ارمنستان با اخذ ویزای تحصیلی می تواند همسر و فرزندان خود را در این کشور همراه داشته باشد.
تحصیل به زبان انگلیسیپایین بودن هزینه های تحصیل و زندگیعدم محدودیت سنی برای تحصیل در دانشگاهمورد تائید بودن دانشگاه ها از نظر وزارت بهداشت و وزارت علوم ایران
متقاضی با ارائه مدارکی اثبات کند که به طور مستمر و مداوم در این کشور زندگی کرده است و در حال حاضر نیز قصد دارد این کشور را برای اقامت و زندگی و کار انتخاب کند.
دانشگاه ارمنستاندانشگاه دولتی ایرواندانشگاه آمریکایی ارمنستاناعتبار دانشگاه دولتی ایروان از نظر وزارت بهداشت ایران به صورت مشروط می باشد.
پرتغال به عنوان چهارمین کشور مسالمت آمیز جهان در سال های اخیر از مقاصد مهاجرت…
بررسی های موسسه حقوقی میرداماد در مورد مهاجرت کاری به خارج از کشور نشان می…
کشور هندوستان واقع در جنوب آسیا و دومین کشور پرجمعیت جهان می باشد هندوستان از…
بر اساس تحقیقات کارشناس موسسه حقوقی میرداماد؛ دانش آموزان خارجی می توانند، برای مدت زمانی…
تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در نیوزلند ؛ نیوزلند یا زلاند نو واقع در جنوب غربی…
تحصیل در کشور های پیشرفته برای اخذ مدرک بین المللی معتبر، بایستی پیش نیاز هایی…