پاکستان کشوری در آسیا و همسایگی ایران می باشد که بسیاری از موسسات آموزشی معتبر را در خود جای داده و این دانشگاه ها دارای رتبه های کمتر از 1000 در جهان هستند. در این مقاله که به کوشش موسسه میرداماد گرد آوری شده به بررسی موسسات زیر در ارتباط با دانشگاه های معتبر پاکستان پرداخته است:
- دانشگاه کویید آزام
- دانشگاه کامست اسلام آباد
- دانشگاه علوم مدیریت لاهور
- دانشگاه مهندسی و تکنولوژی لاهور
- دانشگاه مهندسی و تکنولوژی لاهور
برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران مجرب موسسه میرداماد تماس برقرار کنید.
دانشگاه کویید آزام
دانشگاه QuaidAzam که قبلاً دانشگاه اسلام آباد نام داشت در سال 1967 تأسیس شده و در اسلام آباد پاکستان مستقر است.آن دانشگاه کوچک که در ابتدا به عنوان یک مؤسسه تدریس و تحقیق شروع به کار کرد، هم اکنون برنامه های کارشناسی ارشد و کارشناسی را ارائه می دهد.دانشگاه کویید آزام ارتباطات کاری حرفه ای با دانشگاه های منتخب در اروپا، آسیای جنوبی و ایالات متحده برقرار کرده است. علاوه بر این، چندین تن اعضای هیئت علمی این موسسه در دانشگاه های بین المللی مانند آکسفورد، کمبریج و کلمبیا کار کرده اند.دانشگاه QuaidAzam دارای دانشکده های مختلفی است و زمینه های اصلی تحقیق شامل علوم بیولوژیکی، علوم طبیعی، علوم اجتماعی و پزشکی می باشد.محوطه دانشگاه مساحت تقریبی 6.9 کیلومتر مربع مارگالا هیلز را در بر می گیرد. مارگالاها مکانی عالی برای تماشای پرندگان بوده و خانه صدها گونه است در حالی که تپه ها مکان مناسبی برای صخره نوردی و پاراگلایدر هستند.این دانشگاه اتوبوس های دانشجویی خود را در بین پردیس اصلی و سایر نقاط مهم در اسلام آباد با کاهش نرخ ارائه می دهد.دانشگاه QuaidAzam دارای کلاس های درس مجهز، آزمایشگاه های کامپیوتری و کتابخانه ها است. سایر امکانات شامل خوابگاه های دانشجو دختر و پسر، زمین های ورزشی و مسجدی است که همگی در مرکز دانشگاه واقع شده اند.پردیس وسیع توسط مناطق شلوغ شهر احاطه می شود و به یک مرکز جامع فعالیت های دانشگاهی تبدیل شده. دپارتمان های آکادمیک متنوعی در قسمت شمالی وجود دارد، در حالی که خوابگاه های دانشجویان در جنوب آن قرار دارد.از فارغ التحصیلان مشهور می توان به شمشاد اختر، رئیس کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوس آرام، دکتر ملیحه لودی که پیش از این به عنوان کمیسر عالی پاکستان در انگلیس بوده و اصغر قدیر، ریاضیدان مشهور پاکستانی و کیهان شناس برجسته اشاره کرد. رتبه جهانی این موسسه 400 در میان دانشگاه های برتر دنیا است. هزینه تحصیل دانشگاه کویید آزام از 100 دلار شروع می شود.
دانشگاه کامست اسلام آباد
دانشگاه COMSATS اسلام آباد در سال 1994 توسط کمیسیون علوم و فناوری توسعه پایدار در جنوب، تشکیل شده و هدف آن ارتقاء رشد پایدار در کشورهای در حال توسعه از طریق علم و فناوری می باشد. این دانشگاه در شش پردیس و مرکز اصلی آن در پایتخت اسلام آباد پراکنده است.دانشگاه کامست اگرچه هنوز هم یک موسسه جوان است، اما به دلیل تحقیق و تدریس، به ویژه در زمینه های فناوری اطلاعات و علوم رایانه، در منطقه شهرت بسیار خوبی کسب کرده و در نتیجه، در رده بندی منطقه ای جای خوبی گرفته. پردیس اسلام آباد با بیش از 5000 دانشجو وجود دارد، در حالی که حدود 30000 نفر در کلاس های آنلاین در ابوت آباد، آتاک، وساری، لاهور، وا و سهیوال شرکت می کنند.این دانشگاه رشته های مختلفی را در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ارائه می دهد. دانشکده ها به 9 بخش تقسیم می شوند که در آن ها تقریباً 100 برنامه ارائه می شود. تدریس به زبان انگلیسی صورت می گیرد و مقایسه نسبتاً کم هزینه شهریه، این گزینه را برای دانشجویان بین المللی که مایل به دریافت تخصص در فناوری اطلاعات یا علوم رایانه هستند، به گزینه ای جذاب تبدیل کرده است. این موسسه رنکینگ 800 در دنیا را دارد هزینه تحصیل نیز در دوره کارشناسی از 400 تا 600 دلار می باشد.
دانشگاه کشاورزی فیصل آباد
دانشگاه کشاورزی فیصل آباد (UAF) در سال 1906 به عنوان مکانی برای بهبود و تسریع کشاورزی در منطقه Punjab، پاکستان تأسیس شد.UAF در حال حاضر دانشگاهی دولتی است که تمرکز اصلی او بر توسعه کشاورزی بوده و دوره هایی را در موضوعاتی مانند کشاورزی، مهندسی غذا، علوم دامپزشکی و دامپروری ارائه می دهد. در سال های اخیر، UAF نیز تحقیقات دانشگاهی خود را گسترش داده و دوره هایی را در طیف متنوعی از موضوعات علوم طبیعی، علوم اجتماعی، هنر و مدیریت کسب و کار برگزار می کند.پردیس اصلی دانشگاه در مرکز فیصل آباد، سومین شهر پرجمعیت پاکستان واقع شده و به عنوان یک دانشگاه بزرگ، اسکان برای تعداد قابل توجهی از دانشجویان خود را فراهم کرده است.اهداف این دانشگاه حمایت از توسعه پاکستان به عنوان یک کشور مرفه و انعطاف پذیر می باشد که امنیت غذایی آینده آن تضمین می شود.از جمله فارغ التحصیلان مشهور دانشگاه می توان به رهبر مذهبی اسلامی میرزا ماسورور احمد و دانشمند دکتر اشرف چودری اشاره کرد که قبلاً عضو پارلمان نیوزلند نیز بود.فیصل آباد به عنوان کلان شهر، یکی از مراکز اصلی تجارت و صنعت پاکستان است، همچنین داشتن حومه های بزرگ روستایی با سبک های کشاورزی یک امر عادی است.ورزش در این شهر محبوب است و تیم کریکت خود را دارد.سایر ورزش های محبوب شامل هاکی و اسنوکر است و این شهر دارای تیم های محلی بوده که در سطح بین المللی به رقابت می پردازند. رتبه این موسسه در میان 800 تا 1000 می باشد و هزینه تحصیل نیز از 500 دلار شروع می شود.
دانشگاه علوم مدیریت لاهور
دانشگاه علوم مدیریت لاهور (LUMS) پاکستان یک دانشگاه خصوصی و تحقیقاتی است که در لاهور، پاکستان واقع شده.LUMS در سال 1984 توسط دکتر زاهد رحیم و حمایت از انجمن تجاری و اقتصادی به سرپرستی سیدعاریم تأسیس شد. با مشاوره از دانشکده بازرگانی هاروارد و کمک مالی 10 میلیون دلاری از USAID، یک مدرسه بازرگانی در سال 1986 تاسیس کرد. از آن زمان این دانشگاه گسترش یافته و یک مدرسه لیسانس هنرهای لیبرال را در سال 1994 راه اندازی کرده، یک دانشکده مهندسی درسال 2008، یک دانشکده حقوق در سال 2004 و یک مدرسه در سال 2017 نیز از دارایی های دانشگاه علوم مدیریت لاهور است. این دانشگاه در سال 2001 یک برنامه ملی دستیابی با همکاری (NOP) برای تأمین کمک های مالی به دانشجویان راه اندازی کرد و در سال 2015 با همکاری دولت افغانستان، برنامه بورس تحصیلی را برای دانشجویان خود اجرا کرد.از سال 2017، این موسسه دارای تقریباً 5000 دانش آموخته است. 248 نفر از آنها دارای مدرک دکترا هستند. پردیس های خوابگای که بیش از نیمی از جمعیت دانشجویی و دانشکده ها در آن زندگی می کنند، 100 هکتار می باشد.این دانشگاه یکی از دو آموزشگاه تجاری در پاکستان است که توسط سیستم تضمین کیفیت آسیای جنوبی تأیید شده و به عنوان یکی از برترین مدارس تجاری کشور شناخته شده و دانشگاه مدیریت همچنین عضو انجمن دانشگاه های مشترک المنافع است.LUMS در رده بندی های دانشگاه QS برای سال 2016 به عنوان برترین در پاکستان، 111 در آسیا و در بین 700 موسسه برتر جهان رتبه بندی شده همچنین از نظر QS جزو 250 دانشگاه برتر دنیا در زمینه بیزینس و در بین 400 دانشگاه برتر دنیا در زمینه ریاضیات قرار گرفته است. LUMS یکی از دانشگاه های گران قیمت و مترقی در پاکستان می باشد، LUMS تعداد زیادی از روشنفکران و چهره های برجسته پاکستانی را در میان فارغ التحصیلان فعلی و سابق خود که شامل عمر سیف، حینا ربانی خر، عادل عجم، عارف زمانی، عامر اقبال، عایشه جلال، اسد عبیدی، اسامه صدیقه و پرویز هودبوی همچنین دانشمند فولبرایت، Chevening و رودس هستند را دارد. هزینه تحصیل در دانشگاه علوم مدیریت لاهور از 3500 دلار شروع می شود.
دانشگاه مهندسی و تکنولوژی لاهور
UET Lahore در سال 1921 به عنوان دانشکده فنی Mughalpura تاسیس شد.این دانشگاه بیش از پنج دانشکده در منطقه پنجاب، با مرکزیت اصلی در لاهور و 23 مرکز تحقیقاتی دارد. جمعیت دانشجویی بیش از 11000 در رشته های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا هستند.دانشگاه مهندسی لاهور دوره STEM را در دانشکده های معماری و برنامه ریزی ارائه می دهد. تجارت و مدیریت، مهندسی شیمی، معدنی و متالورژی مهندسی عمران، علوم زمین و مهندسی برق، مهندسی مکانیک و علوم طبیعی، علوم انسانی و مطالعات اسلامی نیز موجود است.این دانشگاه با 42 موسسه بین المللی از جمله تعدادی از دانشگاه های انگلستان (دانشگاه منچستر، دانشگاه منچستر انستیتوی علوم و فناوری، دانشگاه بدفوردشایر و دانشگاه کوئین مری، لندن از جمله سایرین) و همچنین سایر دانشگاه های فناوری از جمله به عنوان دانشگاه علم و فناوری جنوبی(SUSTech) در چین ارتباط دارد.Huawei ، Cavium Networks ، Microsoft و MontaVista از جمله شرکت هایی هستند که در UET سرمایه گذاری کرده اند.تسهیلات برای دانشجویان شامل کتابخانه ملی علوم مهندسی است که بزرگترین در نوع خود می باشد و شامل بیش از 100000 کتاب، 25000 ژورنال، 5000 پایان نامه و 1500 سی دی است همچنین تعدادی از دانشکده های UET دارای چندین امکانات برای ورزش های سرپوشیده و فضای باز از جمله استخر شنای المپیک، زمین تنیس و اسکواش، سالن بدنسازی و ورزشگاه است.از جمله فارغ التحصیلان آن می توان به شماری از دانشگاهیان که اکنون در خارج از کشور مشغول تدریس هستند همچون پرویز بات، مهندس هستهای و رئیس سابق کمیسیون انرژی اتمی پاکستان (PAEC، جاروارد احمد، خواننده و نوازنده، و بازیگر سام هان می باشد. رتبه این دانشگاه در جهان 1000 بوده و هزینه تحصیل می تواند از 700 دلار آغاز شود.
با مطالعه مقاله فوق نسبت به پنج دانشگاه برتر پاکستان که در زمینه های مهندسی، کشاورزی، دامپروری، مدیریت و پزشکی وجود دارد، آشنایی پیدا کردید. لازم به ذکر است که کشور پاکستان برخلاف تصورها موسسات آموزشی بسیار با کیفیتی در رده جهانی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران مجرب موسسه میرداماد در شعب تهران و شیراز تماس برقرار کنید.
سوالات متداول در مورد دانشگاه های معتبر پاکستان
1- زبان تحصیل دانشگاه های معتبر پاکستان چیست؟
زبان تحصیلی انگلیسی و پاکستانی است.
2- آیا دانشگاه های معتبر پاکستان مشهور هستند؟
بله پاکستان موسسات معتبر و مشهور زیادی را دارد.
3- هزینه تحصیل در دانشگاه های معتبر پاکستان چقدر است؟
هزینه تحصیل حدود 400 تا 3500 دلار در موسسات مختلف است.
4- آیا برای دانشگاه های معتبر پاکستان مدرک آیلتس لازم است؟
بله برای تحصیل به انگلیسی باید مدارک آیلتس یا تافل ارائه کنید.
5- آیا دانشگاه های معتبر پاکستان دارای بورسیه هستند؟
بله موسسات آموزشی پاکستان بورسیه های محدودی دارند.
6- آیا دانشگاه های معتبر پاکستان رایگان است؟
خیر هیچ دانشگاه رایگانی در پاکستان وجود ندارد.
7- درآمد فارغ التحصیلان دانشگاه های معتبر پاکستان چقدر است؟
درآمد به طور متوسط 3000 دلار برای فارغ التحصیلان دانشگاه های معتبر پاکستان در کشورهای دیگر است.
8- آیا برای ورود به دانشگاه های معتبر پاکستان آزمون لازم است؟
خیر، آزمونی برای ورود به دانشگاه های معتبر پاکستان لازم نیست.
9- آیا برای ورود به دانشگاه های معتبر پاکستان رزومه قوی لازم است؟
بله بعضی موسسات پاکستان رقابتی بوده و رزومه خوبی لازم است.
10- بازار کار فارغ التحصیل دانشگاه های معتبر پاکستان چگونه است؟
بسیاری از فارغ التحصیلان در کشورهای دیگر دنیا مشغول به کار هستند.
11- آیا دانشگاه های معتبر پاکستان رنکینگ جهانی دارند؟
بله موسساتی در پاکستان هستند که در میان دانشگاه های جهان رتبه 400 تا 800 دارند.