افرادی که به عنوان دانشجو به ترکیه میآیند، حتما باید در طول اقامت رسمی خود از بیمه درمانی اجباری برخوردار باشند. بیمه درمانی دانشجویان ترکیه سه نوع میباشد. که دانشجویان برای بیمه درمانی خود می توانند به هر آژانس خصوصی بیمه درمانی مراجعه کنند. و این نکته را در نظر بگیرید که پوشش بیمه محدود است و در بیمارستانهایی که شرکت بیمه با آن قرارداد دارد معتبر است.
ترکیه به دلیل رشد اقتصادی بالا در تمام نقاط ترکیه حتی روستاهای این کشور بیمارستانهای زیادی افتتاح و راه اندازه کرده است.
در ترکیه حتی روستاهای دور افتاده هم به خدمات پزشکی و درمانی مناسب دسترسی دارند. دولت ترکیه توانسته با تصویب قوانین شهروندان خود را ملزم به بیمه کردن نماید.
مطالعه بیشتر:
بیمه SGK ترکیه چیست؟
بیمه SGK نوعی بیمه برای خارجی ها است. افراد جارجی که یک سال در ترکیه اقامت داشته باشند، واجد شرایط درخواست سامانه (SGK (Sosyal Guvenlik Kurumu هستند. در این نوع پوشش به دارندگان امکان درمان رایگان در بیمارستانهای دولتی، کاهش پرداخت برای نسخه ها و تخفیف در کلینیک های خصوصی را میدهد.
تحصیل پزشکی در ترکیه یکی از موارد محبوب بین دانشجویان بین المللی می باشد.
موارد تحت پوشش بیمه درمانی در ترکیه
موارد تحت پوشش بیمه درمانی ترکیه به دو گزینه تقسیم میشود.
گزینه 1: موارد درمانی که کاملا تحت پوشش بیمه نیست ولی با حداقل هزینه انجام میشود.
- اضطراری
- درمان آلرژی
- بیماریهای داخلی و پزشکی داخلی
- درمان پوست
- درمان گوارش
- درمان جراحی عمومی
- درمان قلب و عروق
- درمان گوش، حلق و بینی
- درمان عصبشناسی
- درمان ارتوپدی
- درمان روانپزشکی
- درمان مشاوره روانشناختی
- اورولوژی
- داروهای تجویزی (نه همه داروها)
- آزمایشهای بیمارستانی و اشعه ایکس
گزینه 2: مواردی است که بیمه آن را پوشش نمی دهد و از شما هزینه کامل درخواست میشود.
- خدمات آمبولانس
- چکآپ
- مراقبت از دندان
- رژیم غذایی و درمان تغذیهای
- چشمپزشکی
- طب فیزیکی و توانبخشی
- هر جراح متخصص خصوصی / پزشک
- داروهای بدون نسخه
- آزمایشهای بیمارستانی و اشعه ایکس در کلینیکهای خصوصی
هزینه بیمه دانشجویی در ترکیه
شهروندان ترکیه موظف هستند از بیمه های درمانی در ترکیه استفاده کنند. هزینه پزشکی برای افرادی که بیمه نیستند بسیار بالا می باشد.
مقاله پیشنهادی: مزایا و معایب تحصیل در ترکیه
هزینه بیمه که سالانه توسط دانشجویان بین المللی پرداخت می شود، حدود 375 لیر است. و دانشجویانی که قصد اقامت کوتاه مدت در ترکیه دارند می توانند بیمه درمانی دریافت کنند که مدت اعتبار آن 6 تا 9 ماه است.
هزینه بیمه درمانی در ترکیه بستگی به سن شما دارد که برای افراد زیر 17 و بالای 65 سال رایگان میباشد. و با توجه به بیمه ای که انتخاب کردید باید بین 10 تا 40 درصد هزینه را پرداخت کنید.
مزایای بیمه درمانی در ترکیه
- بیمهنامه جزو مدارکی است که برای درخواست اقامت ارسال میکنید. از داشتن اسناد و مدارک مرتبط به بیمه سلامت اطمینان حاصل کنید زیرا اداره مهاجرت در ترکیه هیچگونه درخواست اقامت بدون بیمه درمانی را که دوره اقامت موردنیاز را پوشش دهد، نمیپذیرد.
- حداقل شرایط درمانی را در صورت اضطراری در طول اقامت شما در ترکیه فراهم میکند.
انواع بیمه درمانی برای دانشجویان در ترکیه
بیمه دولتی توسط شرکت های خصوصی
بیمه دولتی به دو صورت میباشد، افردای که در کشور ترکیه سرمایه گذاری یا شرکت ثبت کرده باشند. یا در یک شرکت ترک استخدام هستند. که کارفرما با پرداخت حق بیمه سالیانه می تواند برای آن فرد بیمه دولتی دریافت کنند.
بیمه خصوصی توسط شرکت های خصوصی
بیمه خصوصی که یکی از رایج ترین و آسان ترین کاری که اتباع خارجی و به ویژه ایرانیان برای اقامت و بیمه خود انجام میدهند. در نتیجه اگر شما چیزی غیر از سرمایه گذاری برای اقامت در ترکیه اقدام کردید. باید از این روش برای دریافت بیمه اقدام نمایید.
در این روش شما با اقدام به یکی از شرکتهای خصوصی درکشور ترکیه و با توجه به نرخ مصوب و نوع بیمه انتخابی بعد از پرداخت هزینه صاحب بیمه درمانی در ترکیه میشوید.
بیمه درمانی دانشجویان در ترکیه
یکی از راه های دانشجویان برای ادامه تحصیل در دانشگاه های ترکیه و اخذ اقامت ترکیه و دریافت ویزای تحصلی کشور ترکیه می باشد. که پس از قبولی در آزمون دانشگاه منتخب و مورد نظر خود هستید.
در این روش دانشجو موظف است تا سه ماه پس از تاریخ پذیرش در دانشگاه باید به سازمان و مراکز تامین اجتماعی محل تحصیل اقدام کند.
هزینه بیمه درمانی دانشجویان در ترکیه چنین است که باید یک سوم حقوق 30 روز متوالی را پرداخت کند. اگر قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه یا تحصیل در ترکیه را دارید باید با اطلاعات بالا آشنا باشید.
سوالات رایج
هزینه بیمه درمانی در ترکیه چقدر است؟
حدودا از 300 الی 500 لیر است که در مراکز درمانی مختلف هزینه متغییر است.
بیمه دانشجویی در ترکیه اجباری است؟
بله برای تحصیل در این کشور گرفتن بیمه اجباری است.
دانشجوی خارجی در ترکیه باید چه نوع بیمه درمانی فعال کند؟
در کشور ترکیه بیمه به صورت دولتی وخصوصی انجام می شود.
دانشجوی خارجی در ترکیه اگر بیمه درمانی نشود چه پیش می آید؟
دانشجویان متقاضی در کشور ترکیه مجبور به اخذ بیمه درمانی هستند وگرنه مشمول جریمه مالیاتی می شوند.
مدارک لازم برای درخواست بیمه ترکیه
- کپی پاسپورت
- کارت اقامت
- کد مالیاتی
- آدرس ثبت محل سکونت
سخن پایانی
کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی در ترکیه به استاندارد کشورهای اروپایی نزدیک است. هزینه خدمات پزشکی در ترکیه از ایران بالاتر است، اما به نسبت کیفیتی که دارد مناسب است و از کشورهای اروپایی بسیار ارزان تر است.
جهت دریافت مشاوره برای مهاجرت به ترکیه با مشاورین میرداماد با شماره های 02122262040 در تهران و 07191009294 در شیراز در تماس باشید.