اخذ اقامت دائم و تابعیت و شهروندی کشورها از طریق سرمایه گذاری در این سال ها از داغ ترین موضوعات در مورد مهاجرت متقاضیان ایرانی می باشد. بر این اساس در این مقاله به بررسی معایب و مزایای اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری در خارج می پردازیم. در این مقاله می خوانید:
- چرا سرمایه گذاری در خارج از کشور؟
- سرمایه گذاری ایرانی ها در کشورهای خارجی
- شاخص های انتخاب کشور مناسب برای سرمایه گذاری
- اهداف سرمایه گذاری خارجی
- اخذ ویزای سرمایه گذاری
- مدارک لازم اخذ ویزای سرمایه گذاری
- سرمایه گذاری خارجی و اخذ اقامت
- انواع سرمایه گذاری خارجی و اخذ اقامت
- ۵ کشور برتر برای سرمایه گذاری خارجی
- اخذ اقامت استرالیا از طریق سرمایه گذاری
- اخذ اقامت پرتغال از طریق سرمایه گذاری
- اخذ اقامت اسپانیا از طریق سرمایه گذاری
- اخذ اقامت سوئیس از طریق سرمایه گذاری
- اخذ اقامت نیوزلند از طریق سرمایه گذاری
- اخذ اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری
- اخذ اقامت کانادا از طریق سرمایه گذاری
- بهترین کشورها برای سرمایه گذاری خارجی
- مزایای اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری خارجی
- معایب اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری خارجی
- سخن آخر
- سوال های متداول در مورد مزایا و معایب اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری
چرا سرمایه گذاری در خارج از کشور؟
کشور ایران بنا به وجود نوسانات ارزی و تورم بالا و هر روز در حال افزایش و اقتصاد مشکل دار و به دلایل اجتماعی و سیاسی که هر روز با یک بحران مواجه است، کشور مناسبی برای سرمایه گذاری نمی باشد. در واقع این کشور بنا به اقتصاد مشکل دار و بازار کساد و عدم ثبات اقتصادی مکان مناسبی برای سرمایه گذاری خارجی محسوب نمی شود و سرمایه گذاران خارجی به دنبال کشورهای امن با ثبات اقتصادی و اجتماعی و سیاسی می باشند.سرمایه گذاری در خارج از کشور یک کار پرخطر است که مسولیت برگشت سرمایه و سوددهی آن کاملا بر عهده سرمایه گذار می باشد. از زمان تصمیم گیری راجع به سرمایه گذاری در خارج از کشور، متقاضی سرمایه گذار باید موارد فراوانی را در نظر بگیرد. انتخاب کشور مناسب برای سرمایه گذاری، میزان سوددهی این سرمایه در آن کشور، وضعیت امنیت و ثبات اقتصادی آن کشور و به طور کلی عوامل فراوان دیگری در امر سرمایه گذاری در خارج از کشور دخیل می باشند. عدم حضور سرمایه گذار در آن کشور موجب شده است تا متقاضی سرمایه گذار موارد و مراحل سرمایه گذاری را با وسواس و دقت بیشتری انجام دهد.به طور کلی افرادی که قصد سرمایه گذاری در کشورهای دیگر را دارند، با این نگرانی و دغدغه مواجه می باشند که بهترین کشور برای سرمایه گذاری کجاست؟ آیا این سرمایه گذاری می تواند بستر مناسبی برای سوددهی و ارزآوری برای کشور و متقاضی محسوب شود؟
آیا با این سرمایه گذاری می توان اقامت و تابعیت آن کشور خاص را اخذ کرد؟ آیا با سرمایه گذاری در این کشور می توان سود حاصل از آن را در کارهای دیگر سرمایه گذاری کرد؟ چگونه می توان سرمایه اولیه را در خارج از کشور چندین برابر کرد؟ کدام کشور برای سرمایه گذاری بهترین کشور می باشد؟البته صحبت از سرمایه گذاری خارجی و خارج کردن پول از کشور شاید به مزاق عده ای خوش نیاید که بر این باورند که نباید سرمایه ملی و پول را از کشور خارج کرد و این امر به نفع کشور نمی باشد، اما سرمایه گذاری در خارج از کشور به دلیل نوسانات بازار ارز و عدم ثبات اقتصادی و عدم امنیت بازار اقتصادی ایران در شرایط فعلی یکی از بهترین اقدام ها در جهت سودآوری و ورود ارز به کشور می باشد.سرمایه گذاری مستقیم در کشورهای دیگر برای اهداف تجاری و سوددهی و ارزآوری انجام می شود. کشورهایی که در حوزه جذب سرمایه های خارجی فعالیت می کنند، باید بستر مناسبی را برای امنیت و ثبات اقتصادی و ایجاد زیرساخت های مناسب برای سرمایه گذاران خارجی فراهم کنند. وجود تسهیلات لازم و ایجاد جو و فضای امن و ثبات اقتصادی از مهم ترین مواردی است که کشورها به منظور جذب سرمایه گذار باید فراهم کنند.
مشاوران و کارشناسان مجرب موسسه حقوقی و مهاجرتی میرداماد( توسعه گران عدالت و مهر) در این مقاله به بررسی معایب و مزایای اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری پرداخته اند. اگر قصد اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری در خارج از کشور را دارید و نمی دانید از کجا شروع کنید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید و با ما همراه باشید.
سرمایه گذاری ایرانی ها در کشورهای خارجی
سرمایه گذاران ایرانی می توانند از روش های ثبت شرکت، خرید خانه و ملک، خرید اوراق قراضه دولتی و حساب سپرده با تمکن مالی کافی در کشورهای اروپایی و آمریکا و کانادا اقدام به سرمایه گذاری کنند و اقامت آن کشور را اخذ کنند. در برخی از کشورها به محض سرمایه گذاری متقاضی می تواند برای اعضای خانواده خود نیز مجوز اقامت آن کشور را دریافت کند. به طور کلی روش سرمایه گذاری برای ایرانی هایی که دارای تمکن مالی عالی می باشند از بهترین و سریع ترین روش های مهاجرت به آن کشور محسوب می شود. میزان سرمایه گذاری بر اساس کشور و نوع سرمایه گذاری متفاوت می باشد.ایرانی های بسیاری بنا به دارا بودن تمکن مالی قصد سرمایه گذاری در کشورهای دیگر را دارند تا با این روش نه تنها اقامت آن کشور را اخذ کنند، بلکه به سودهی مطلوبی نیز برسند. متقاضی ایرانی با اخذ ویزای سرمایه گذاری کشور مقصد می تواند مجوز اقامت این کشور را برای یک سال دریافت کند. اگر در طی این یک سال طرح تجاری متقاضی به سوددهی قابل قبولی رسیده باشد و از گردش مالی مطلوبی برخوردار باشد و متقاضی همه مالیات های خود را پرداخت کرده باشد، می تواند برای اخذ اقامت دائم اقدام کند.کشورهای آمریکایی و کانادا از لحاظ دارا بودن قوانین حمایتی از سرمایه گذار و بالا بودن درصد رشد و پیشرفت اقتصادی برای سرمایه گذاری ایرانی ها مناسب می باشد. اخذ اقامت کشور آمریکا از طریق سرمایه گذاری نیازمند سرمایه هنگفتی می باشد. پس از آمریکا کشور آلمان دارای معیارهای مورد نظر برای سرمایه گذاران ایرانی می باشد و البته نیازمند مبلغ سرمایه گذاری کمتری نیز می باشد. ایرانی های سرمایه گذار می توانند در کشورهای اروپایی اسلواکی، ایتالیا، سوئیس و دانمارک سرمایه گذاری مطلوبی داشته باشند، زیرا این کشورها دارای اقتصاد در حال پیشرفت و رشد می باشند.
شاخص های انتخاب کشور مناسب برای سرمایه گذاری
معیارهای مهم از لحاظ سرمایه گذاران سودهی، ارزآوری، اخذ اقامت و اخذ تابعیت و موارد فراوان دیگری می باشد. این معیارها هنگامی حائز اهمیت است که کشور مقصد دارای ثبات و امنیت اجتماعی و اقتصادی باشد. نظام و سیستم حقوقی و قضایی سالم، حمایت کشور از سرمایه گذاران خارجی و امنیت ملی از جمله موارد و معیارهای مهم در انتخاب کشور مطلوب برای سرمایه گذاری محسوب می شود.میزان نرخ تورم، نرخ بیکاری، نرخ مصادره اموال و به طور کلی سلامت سیستم قضایی کشورها عوامل مهمی در انتخاب کشور مطمئن و امن برای سرمایه گذار محسوب می شود. برخی از کشورهای جهان دارای نظام حقوقی سالم و سیستم قضایی مطلوب می باشند و از حقوق مدنی و شهروندی مناسبی برخوردار می باشند. رعایت برابری در دادگاه ها و عدم تبعیض نژادی نیز از جمله موارد مهم در این کشورها می باشد.از جمله کشورهایی که دارای سیستم حقوقی و قضایی سالم می باشند و تبعیضی در اجرای حقوق شهروندی و مدنی میان سرمایه گذار مهاجر و اتباع و شهروندان این کشور قائل نمی شوند، این موارد را می توان نام برد: سوئد، نیوزلند، نروژ، دانمارک، هلند، کانادا، انگلیس، استرالیا، آمریکا، اتریش، آلمان، بلژیک، فرانسه، لهستان، پرتغال، اسپانیا، گرجستان، هند، مکزیک، اروگوئه، بوسنی و هرزگوین، جمهوری چک، ژاپن، استونی، کره جنوبی، برزیل، کلمبیا، اندونزی.
سرمایه گذاران به منظور اطمینان از امر سرمایه گذاری و سوددهی و همچنین افزایش ارزش بودجه سرمایه گذاری شده در کشورهای خارجی شاخص های فراوانی را در نظر می گیرند که از این میان ثبات و رشد اقتصادی مهم ترین شاخص محسوب می شود. کشورهایی برای سرمایه گذاری سودآور می باشند که دارای پایین ترین نرخ تورم و نرخ بیکاری باشد.کشورهای مانند کانادا، آلمان، سوئیس، آمریکا، چین، انگلستان، هند، ایتالیا، برزیل، اسپانیا، استرالیا، روسیه، کره جنوبی، آرژانتین، لهستان، تایوان. کره جنوبی، هلند و اندونزی کشورهایی هستند که از لحاظ اقتصادی دارای ثبات و امنیت می باشند و سرمایه گذاران با سرمایه گذاری در این کشورها به سودآوری مطلوبی نائل می شوندبرخی از کشورهای جهان با حمایت های فراوان و ایجاد فضای مطمئن زمینه لازم را در جهت سرمایه گذاری خارجی برای سرمایه گذاران فراهم می کنند. این کشورها با تسهیل روند مهاجرت و تسهیلات بانکی و ارائه حمایت های حقوقی از سرمایه گذار شرایط مناسبی را به منظور جذب سرمایه گذاران خارجی انجام می دهند. کشورهای آمریکا، آلمان، اسپانیا، چین، ژاپن، مجارستان، پرتغال، دانمارک، فیلیپین و ایرلند از جمله کشورهایی می باشند که سرمایه گذار می تواند از حمایت های دولت در امر سرمایه گذاری و در حین اجرای طرح های تجاری و فعالیت های تجاری برخوردار شود.
اهداف سرمایه گذاری خارجی
سرمایه گذاران خارجی با اهداف مختلفی در کشورهای جهان سرمایه گذاری می کنند. از جمله این اهداف می توان سودآوری و ارزآوری و سرمایه گذاری برای نسل های بعد و اخذ اقامت و تابعیت را نام برد. اما از مهم ترین این اهداف می توان اخذ مجوز کار و زندگی و اقامت در آن کشور را نام برد. سرمایه گذاران با سرمایه گذاری در کشورهای اروپایی قصد اخذ اقامت و زندگی و تابعیت این کشورها را دارند. از آن جا که بیشتر کشورهای اروپایی عضو اتحادیه اروپا و یا پیمان شینگن می باشند، سرمایه گذار خارجی با سرمایه گذاری در این کشورها می تواند امکان کار و زندگی و اشتغال در دیگر کشورهای اروپایی را پیدا کنند.سرمایه گذاران می توانند با سرمایه گذاری در خرید ملک و خانه، ثبت شرکت تجاری، خرید اوراق قراضه و راه اندازی کسب و کار و کارآفرینی در این کشورهای اروپایی سرمایه گذاری کنند. هزینه های سرمایه گذاری در هر کشور و بر اساس نوع سرمایه گذاری متفاوت است.مرحله اول در اقدام به سرمایه گذاری در خارج از کشور تعیین اهداف و قصد سرمایه گذاری می باشد. هدف برخی سرمایه گذاران از سرمایه گذاری در خارج از کشور ارزآوری به داخل کشور و برخی سوددهی شخصی می باشد. برخی از سرمایه گذاران خارجی با هدف اخذ اقامت دائم کشورها اقدام به سرمایه گذاری در این کشورها می کنند. این سرمایه گذاران در صورتی می توانند تابعیت و شهروندی کشورها را اخذ کنند که چند سال از اقامت و کار و فعالیت مداوم ومستمر آن ها در این کشور گذشته باشد و واجد برخی شرایط باشند.
اخذ ویزای سرمایه گذاری
متقاضی سرمایه گذار در کشورهای خارجی به منظور اخذ ویزای سرمایه گذاری آن کشور باید واجد شرایطی باشد. دارا بودن مدرک تحصیلی دانشگاهی و مدرک مهارت زبان به طور کلی به منظور اخذ ویزای سرمایه گذاری الزامی نمی باشد، اما اگر متقاضی دارای این مدارک باشد، روند اخذ ویزای سرمایه گذاری برای این افراد سرعت بیشتری می گیرد و به عنوان یک امتیاز در نظر گرفته می شود. فرزندان سرمایه گذار با سرمایه گذاری در خارج از کشور می توانند ویزای تحصیلی دریافت کنند، همسر سرمایه گذار می توند ویزا و مجوز کار را اخذ کند و مزیت های مهم دیگری که با این سرمایه گذاری عاید سرمایه گذار و خانواده وی می شود.هر کشور بر اساس قوانین و مقررات خود شرایطی را برای اعطای ویزای سرمایه گذاری دارد. ویزای سرمایه گذاری از طریق خرید خانه و ملک و یا ثبت شرکت از دیگر ویزاهای سرمایه گذاری راحت تر صادر می شود. البته این سرمایه گذاری به این راحتی هم نیست. فرد سرمایه گذار باید طرحی را ارائه دهد که موجب اشتغال زایی در این کشور شود.
مدارک لازم اخذ ویزای سرمایه گذاری
متقاضی سرمایه گذار در خارج از کشور باید برای سرمایه گذاری ویزای سرمایه گذاری را اخذ کند. مدارک لازم باید به زبان انگلیسی و یا زبان هر کشور خاص ترجمه شود و وزارت امور خارجه و دادگستری کشور ایران صحت این مدارک را تائید کرده باشد. این مدارک باید برای تائید به سفارت ارائه شوند:
- گواهی تمکن مالی متقاضی سرمایه گذار و گردش حساب بانکی از طرف بانک در طی ۴ سال گذشته
- ارائه جواز کسب متقاضی سرمایه گذار
- ارائه سهام شرکت متقاضی سرمایه گذار
- ارائه گواهی عدم سوپیشینه متقاضی سرمایه گذار
- ارائه گواهی سلامت جسمی
- ارائه اسناد ملکی متقاضی سرمایه گذار
- ارائه پاسپورت معتبر
سرمایه گذاری خارجی و اخذ اقامت
سرمایه گذاری در برخی کشورها منجر به اخذ اقامت و تابعیت آن کشور می شود. بر این اساس اگر هدف و قصد متقاضی سرمایه گذار اخذ اقامت آن کشور است، متقاضی باید روش مناسب سرمایه گذاری را انتخاب کند که در نهایت به اخذ اقامت و تابعیت آن کشور منتهی شود. از آن جا که همه روش های سرمایه گذاری منجر به اخذ اقامت نمی شود، انتخاب روش مناسب و درست سرمایه گذاری حائز اهمیت فراوانی است.سرمایه گذار باید در انتخاب کشور مورد نظر دقت فراوانی داشته باشد زیرا بیشتر سرمایه گذاری ها نیازمند نظارت مستقیم فرد سرمایه گذار می باشد و حضور سرمایه گذار در آن کشور الزامی می باشد. اگر حضور دائمی سرمایه گذار در آن کشور امکان پذیر نمی باشد. باید اقداماتی صورت گیرد تا با رفت و آمد و حضور چند وقت یکبار سرمایه گذار بتواند بر امور سرمایه گذاری رسیدگی و نظارت کند. البته برخی سرمایه گذاری ها مانند خرید ملک نیاز چندانی به حضور مستقیم فرد سرمایه گذار ندارد.
به طور کلی سرمایه گذاران برای اهداف گوناگون اقدام به سرمایه گذاری در کشورهای مختلف می کنند. سوددهی مطلوب، ارزآوری برای کشور، افزایش اصل پول و افزایش ارزش مالی سرمایه گذاری، سرمایه گذاری برای فرزندان و نسل های بعد و اخذ تابعیت و اقامت از جمله این اهداف سرمایه گذاری محسوب می شود. البته در راستای این اهداف برخی کشورها در ازای سرمایه گذاری خارجی به سرمایه گذار حق اقامت دائمی و تابعیت را اعطا نمی کنند. وجود چنین شرایط یک طرفه در سرمایه گذاری فرصت خوبی را برای سرمایه گذاری در این کشورها فراهم نمی کند. سرمایه گذاری در هر کشور باید دارای امتیازهای متقابل برای هر دو طرف باشد تا سرمایه گذاران برای این امر ترغیب شوند.کشورهایی که در ازای سرمایه گذاری خارجی به سرمایه گذار مجوز اقامت و تابعیت اعطا می کنند، به نوعی از این سرمایه گذار حمایت می کنند. کشورهایی که متقاضی سرمایه گذار از اخذ مجوز اقامت و تابعیت آن کشور محروم است، امر سرمایه گذاری صرفا با هدف تجارت و سوددهی در این کشورها صورت می گیرد و متقاضی از سرمایه گذاری در این کشورها قصد اخذ اقامت و تابعیت ندارد. در برخی از کشورها مانند کشور قبرس و مالتا سرمایه گذار با سرمایه گذاری می تواند فورا تابعیت و شهروندی این کشورها را اخذ کند. اما بیشتر کشورهای جهان برای اعطای تابعیت و شهروندی به متقاضیان نیازمند مدت زمانی می باشند که متقاضی در این کشورها اقامت داشته باشد.
انواع سرمایه گذاری خارجی و اخذ اقامت
سرمایه گذاری در خارج از کشور به روش های گوناگون امکان پذیر است. متقاضی سرمایه گذار با توجه به بودجه و وضعیت مالی خود می توان یکی از روش های سرمایه گذاری را انتخاب کند. از جمله روش های مهم در امر سرمایه گذاری در خارج از کشور روش های زیر را می توان به طور خلاصه بیان کرد:
- خرید خانه و ملک
- کارآفرینی و اشتغال زایی
- خرید اوراق قرضه
- خرید بورس و اوراق بهادار
خرید سهام
در این روش سرمایه گذار باید حداقل ۵۰ درصد سهام تجاری را خریداری کند. سرمایه گذار به منظور سرمایه گذاری در کشور خارجی به روش خرید سهام باید دارای سوابق مدیریتی باشد. علاوه بر این شرایط سرمایه گذار باید دارای تحصیلات مرتبط با امور تجاری و بازرگانی و مدیریتی باشد. البته تمکن مالی متقاضی سرمایه گذار اهمیت فراوانی دارد. در واقع متقاضی سرمایه گذار باید دارای تمکن مالی بالاتر از میزان بودجه لازم برای سرمایه گذاری در این کشور باشد. سرمایه فرد سرمایه گذار صرفا پول نقد موجود در حساب های بانکی نمی باشد، بلکه خانه و ملک و زمین و اتومبیل نیز از جمله اموال وی محسوب می شود.
ثبت شرکت تجاری
از پیچیده ترین سرمایه گذاری ها در خارج از کشور ثبت شرکت را می توان نام برد. سرمایه گذار در این سرمایه گذاری باید دارای طرح تجاری قوی باشد تا کشور مطبوع با سرمایه گذاری وی موافقت کند. هزینه مبلغ زیاد برای سرمایه گذاری و آشنا نبودن سرمایه گذار با قوانین و مقررات اقتصادی و عدم حضور در آن کشور از چالش های مهم در امر ثبت شرکت برای سرمایه گذاران خارجی محسوب می شود.
۵ کشور برتر برای سرمایه گذاری خارجی
سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری خود در کشورهای جهان به دنبال مقصدهای مطمئن و امن می باشند. بانک جهانی علاوه بر رتبه بندی کشورهای جهان از لحاظ وضعیت کسب و کار، این کشورها را ار نظر شرایط سرمایه گذاری نیز بررسی و رتبه بندی می کند. شاخص های مورد ارزیابی در این امر از طرف بانک جهانی شاخص هایی مانند بازار کسب و کار، منابع طبیعی،کارآمدی اقتصاد و دارایی های کشور می باشند.کشورهای کانادا، اتریش، استرالیا، بریتانیا و پرتغال از لحاظ شرایط سرمایه گذاری دارای شاخص های مهمی می باشند. این کشورها دارای دو ویژگی مهم هستند که آن ها را از دیگر کشورهای جهان در زمینه جذب سرمایه گذاران خارجی متمایز کرده است: اول این که این کشورها کشورهای مناسب برای سرمایه گذاری خارجی محسوب می شوند و دوم این که این کشورها به منظور اعطای اقامت به سرمایه گذاران روش های گوناگونی را ارائه می دهند. در ادامه به بررسی شرایط سرمایه گذاری و اخذ اقامت این کشور می پردازیم.
اخذ اقامت استرالیا از طریق سرمایه گذاری
متقاضیان از طریق سرمایه گذاری در استرالیا می توانند اقامت این کشور را دریافت کنند. اخذ اقامت استرالیا از طریق سرمایه گذاری بیشتر از یک سال طول می کشد و یکی از مهم ترین شرایط آن اقامت و زندگی در استرالیا به مدت ۹ ماه می باشد. متقاضی سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در استرالیا باید مبالغ بالایی را هزینه کند. از طریق سرمایه گذاری در استرالیا در ابتدا به متقاضی مجوز اقامت ۴ ساله داده می شود و سپس متقاضی می تواند اقامت خود را تمدید کند. از شرایط مهم در اخذ اقامت استرالیا از طریق سرمایه گذاری موارد زیر را می توان ذکر کرد:
- دارا بودن سن زیر ۵۴ سال
- دارا بودن مدرک مهارت زبان انگلیسی و تسلط به این زبان
- دارا بودن سوابق کاری مدیریتی
- دارا بودن طرح تجاری با توجیه اقتصادی
اخذ اقامت پرتغال از طریق سرمایه گذاری
دولت پرتغال در راستای اعطای مجوز اقامت به سرمایه گذاران خارجی اقدام به طرح برنامه مجوز اقامت طلایی به متقاضیان کرد که بر اساس آن سرمایه گذاران خارجی از طریق خرید املاک و مستغلات در این کشور می توانند اقامت پرتغال را دریافت کنند. متقاضی سرمایه گذاری در پرتغال می تواند با خرید خانه و ملک در این کشور مجوز اقامت را برای خود و همه اعضا خانواده خود دریافت کند. متقاضی سرمایه گذاری باید خانه و ملک خریداری شده را تا ۵ سال با حفظ شرایط اولیه نگهداری کند. پس از ۵ سال سرمایه گذار می تواند برای اخذ اقامت دائم و پاسپورت این کشور اقدام کند. پاسپورت کشور پرتغال در زمره پاسپورت های معتبر جهان است و متقاضی با اخذ آن می تواند به ۱۲۶ کشور جهان آزادانه و بدون اخذ ویزا سفر کند.
اخذ اقامت اسپانیا از طریق سرمایه گذاری
متقاضی سرمایه گذار می تواند با خرید خانه و ملک در این کشور اقامت اسپانیا را از طریق سرمایه گذاری اخذ کند. بدین منظور متقاضی سرمایه گذار باید در حدود ۵۰۰.۰۰۰ یورو برای خرید خانه و ملک در این کشور سرمایه گذاری کند. در روش سرمایه گذاری به روش خرید خانه در اسپانیا متقاضی از همان ابتدای سرمایه گذاری می تواند اقامت دائم این کشور را دریافت کند اما در روش های دیگر سرمایه گذاری در این کشور در ابتدا متقاضی مجوز اقامت یک ساله دریافت می کند و سپس با تمدید آن می تواند پس از ۵ سال اقامت دائم این کشور را اخذ کند.
اخذ اقامت سوئیس از طریق سرمایه گذاری
متقاضیانی که قصد راه اندازی کسب و کار تجاری در کشور سوئیس و سپس اخذ اقامت سوئیس را دارند، می توانند از طریق ارائه سوابق حرفه ای تجاری و سرمایه گذاری ۵۰۰.۰۰۰ فرانک سوئیس برای اخذ اقامت این کشور اقدام کنند. در کشورسوئیس با خرید خانه و ملک مجوز اقامت برای سرمایه گذاران صادر نمی شود اما سرمایه گذاران از روش های دیگر مانند روش ثبت شرکت و کارآفرینی می توانند اقامت دائم این کشور برتر اروپایی را اخذ کنند
اخذ اقامت نیوزلند از طریق سرمایه گذاری
دولت نیوزلند روش های زیادی را برای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به این کشور به متقاضیان ارائه می دهد. از جمله این روش ها می توان روش ثبت شرکت تجاری، روش استارت آپ و کارآفرینی را نام برد. خرید خانه در این کشور منجر به دریافت مجوز اقامت نیوزلند نمی شود. متقاضی سرمایه گذار می تواند از دو روش اقدام به ثبت شرکت و سرمایه گذاری و سپس اخذ اقامت نیوزلند کند. در روش اول متقاضی باید در حدود ۳ میلیون دلار را برای مدت ۴ سال در این کشور سرمایه گذاری کند. در روش دوم متقاضی می تواند ۱۰ میلیون دلار را در مدت ۳ سال در این کشور سرمایه گذاری کند. تفاوت این دو روش سرمایه گذاری در دارا بودن مدرک مهارت زبان انگلیسی و مدت زمان اقامت در نیوزلند و معیارهای دیگر است.
اخذ اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری
کشور آلمان به چند روش مقدمات اخذ اقامت این کشور از طریق سرمایه گذاری را برای متقاضیان سرمایه گذاری فراهم می کند. سرمایه گذاری در ثبت شرکت، راه اندازی کسب و کار تجاری، ثبت شرکت تضامنی و تاسیس دفتر نمایندگی از روش های اخذ اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری می باشد. به طور کلی متقاضی سرمایه گذار برای سرمایه گذاری به روش های ذکر شده و اخذ اقامت این کشور باید در حدود ۲۵.۰۰۰ یورو در این کشور سرمایه گذاری کند.
اخذ اقامت کانادا از طریق سرمایه گذاری
به طور کلی متقاضیان سرمایه گذاری در کانادا و اخذ اقامت این کشور از این روش می توانند در همه ایالت های کانادا به دو روش سرمایه گذاری و کارآفرینی سرمایه گذاری کنند اما بهترین روش در ایالت بریتیش کلمبیا می باشد. در این روش متقاضی سرمایه گذار با انتقال ۲۰۰.۰۰۰ دلار کانادا به شرکت تجاری در این ایالت و دارا بودن تمکن مالی ۶۰۰.۰۰۰ دلار کانادا در حساب خود و همچنین دارا بودن طرح تجاری قوی و سوابق مدیریتی می تواند اقامت این کشور را اخذ کند. در روش دیگر متقاضی سرمایه گذار با سرمایه گذاری ۱۰۰.۰۰۰ دلار کانادا و تمکن مالی ۳۰۰.۰۰۰ دلاری و دارا بودن حداقل ۴ سال سابقه مدیریتی می تواند به روش کارآفرینی در این کشور سرمایه گذاری کند و پس از چند سال اقامت این کشور را دریافت کند.
بهترین کشورها برای سرمایه گذاری خارجی
بهترین کشورها برای سرمایه گذاری کشورهایی می باشند که از لحاظ اقتصادی فعال و پویا باشند، ثبات اقتصادی و اجتماعی و سیاسی داشته باشند، دارای سیستم اقتصادی قوی باشند، متقاضی با سرمایه گذاری در این کشورها به سوددهی مناسب برسد و از همه مهم تر با سرمایه گذاری در این کشورها متقاضی بتواند تابعیت و اقامت دائم این کشورها را اخذ کند.کشورهای دانمارک، سوئد، سنگاپور، ایتالیا، آلمان، فنلاند و لوکزامبورگ در قبال سرمایه گذاری خارجی امتیازهای مهمی به متقاضی اعطا می کنند. یکی از این امتیازها اعطای پاسپورت این کشورها می باشد. کشور امارات متحده عربی که دارای معتبرترین و برترین پاسپورت در جهان است نیز از این قاعده مستثنی نیست اما با یک تفاوت مهم که این کشور به هیچ وجه اقامت دائم به مهاجران و سرمایه گذاران اعطا نمی کند و سرمایه گذاران باید هر سال اقامت موقت خود را تمدید کنند. سرمایه گذاران در این کشور می توانند با سرمایه گذاری بدون دریافت تابعیت و اقامت دائم سوددهی خیلی خوبی داشته باشند.کشورهای اسپانیا، ایرلند،یونان، سنگاپور، پرتغال، کانادا، آمریکا و بریتانیا از جمله کشورهایی هستند که سرمایه گذار می تواند با اطمینان در این کشورها سرمایه گذاری کند و علاوه بر یک تجارت سودآور اقامت دائم و تابعیت این کشورها را اخذ کند.کشورهای مالتا، بلغارستان، قبرس، سنت کیس و نویس، باربودا و آنتیگوا نیز از جمله کشورهایی می باشند که دارای پاسپورت های معتبری می باشند و سرمایه گذار با خرید پاسپورت این کشورها می تواند بدون اخذ ویزا به بسیاری از کشورهای جهان سفر و رفت و آمد کند.
مزایای اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری خارجی
اگر سرمایه گذاران با روش های مطمئن و سودآور در کشورهای مناسب سرمایه گذاری کنند و بر اساس قوانین اقتصادی آن کشور به پیش بروند، می تونند از این سرمایه گذاری منافعی حاصل کنند و به مزایایی دست پیدا کنند. از مجموع موارد ذکر شده در این مقاله مهم ترین مزایای سرمایه گذاری در خارج از کشور عبارت است از:
- سرمایه گذاری در شرایط امن و ثبات اقتصادی
- امکان حفظ سرمایه اصلی و سوددهی ماهانه آن
- عدم کاهش ارزش سرمایه اصلی
- دریافت سود سرمایه به یورو و دلار
- امکان سوددهی برای نسل های بعدی در آینده
- امکان اخذ اقامت و تابعیت و شهروندی برخی از کشورها
- ارزآوری به کشور با سرمایه گذاری در خارج از کشور
- اطمینان از سرمایه گذاری در خارج از کشور
معایب اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری در خارج
اگر مزایا و معایب سرمایه گذاری در کشورهای خارجی و اخذ اقامت این کشورها از این طریق را در کفه ترازو قرار دهیم، می بینیم که کفه مزایای این اقدام بسیار سنگین تر است اما این به معنای عدم وجود معایب برای این کار نمی باشد. یکی از مهم ترین معایب سرمایه گذاری در کشورهای خارجی این است که دولت ها با اعطای مجوز سرمایه گذاری خارجی در کشورها به طور غیر مستقیم مالکیت تسلط بر امور تجاری را به خارجی ها واگذار می کنند که این امر می تواند موجب کاهش رقابت تجاری کشورها شود.یکی دیگر از معایب سرمایه گذاری در کشورهای خارجی برای کشورهای مقصد این است که سرمایه گذاران خارجی ممکن است بخش های کمتر سودآور کسب و کار را به سرمایه گذاران داخلی آن کشور واگذار کنند و بخش های سودآور را در تسلط خود داشته باشند. علاوه بر این سرمایه گذاران خارجی ممکن است از طریق ثبت شرکت تجاری در کشور مقصد وام های فراوانی را دریافت کنند و سپس این وام های کم بهره را به جای استفاده در کشور وام دهنده به شرکت های تجاری مادر در کشور خود انتقال دهند.
سخن آخر
در این مقاله به بررسی معایب و مزایای اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری خارجی پرداختیم. از مجموع موارد شرح داده شده در این مقاله می توان این نتیجه را گرفت که سرمایه گذاری در کشورهای جهان یکی از بهترین روش های اخذ اقامت و تابعیت این کشورها می باشد. به طور کلی سرمایه گذاران با روش هایی مانند ثبت شرکت، خرید خانه و ملک و کارآفرینی می توانند به سرمایه گذاری خارجی در کشورهای مختلف اقدام کنند. یکی از مهم ترین موارد در سرمایه گذاری خارجی تمکن مالی متقاضی سرمایه گذار می باشد. از دیگر موارد مهم در جذب سرمایه گذاران خارجی ایجاد فضای امن و ثبات اقتصادی و پویایی و رشد بازار اقتصادی و فعال بودن وضعیت کسب و کار می باشد.
مشاوران و وکلای مجرب و برجسته موسسه حقوقی و مهاجرتی میرداماد( توسعه گران عدالت و مهر) در شعبه های شیراز و تهران با انتخاب بهترین گزینه مهاجرت از طریق سرمایه گذاری و مشاوره های مفید این مسیر دشوار را هموار و سهل می کنند.
این مقاله به بررسی مزایا و معایب اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری خارجی پرداخت. اگر می خواهید در شرایط امن و ثبات اقتصادی سرمایه گذاری کنید و با امکان حفظ سرمایه اصلی و سوددهی ماهانه آن مجوز اقامت آن کشور را اخذ کنید، اگر می خواهید بدون کاهش ارزش سرمایه اصلی و دریافت سود سرمایه به یورو و دلار برای خود و خانواده خود اقامت کشورهای اروپایی را دریافت کنید، اگر قصد اخذ اقامت و تابعیت کشورهای خارجی از طریق سرمایه گذاری خارجی را دارید، به شما توصیه می کنیم این مقاله کامل را مطالعه کنید. اگر می خواهید با چگونگی مهاجرت به کشورهای اروپایی و آسیایی و آمریکا و کانادا آشنا شوید، مقاله های موسسه حقوقی و مهاجرتی میرداماد( توسعه گران عدالت و مهر) را دنبال کنید تا بدون پرداخت هزینه از خدمات مشاوره ای این موسسه برتر در سطح کشور برخوردار شوید.
سوالات متداول در مورد اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری خارجی
1- مزایای اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری خارجی چیست؟
سرمایه گذاری در شرایط امن و ثبات اقتصادی امکان حفظ سرمایه اصلی و سوددهی ماهانه عدم کاهش ارزش سرمایه اصلی دریافت سود سرمایه به یورو و دلارامکان سوددهی برای نسل آینده
2- شاخص های انتخاب کشور مناسب برای سرمایه گذاری کدامند؟
اخذ اقامت و اخذ تابعیتدارا بودن ثبات و امنیت اجتماعی سیستم حقوقی و قضایی سالم حمایت کشور از سرمایه گذاران خارجی و امنیت ملیمیزان نرخ تورم، نرخ بیکاری، نرخ مصادره اموال
3- آیا کشور امارات عربی به مهاجران اقامت دائم اعطا می کند؟
مهاجران نمی توانند تابعیت و شهروندی کشور امارات متحده عربی را اخذ کنند و اقامت آن ها در این کشور اقامت موقت می باشد.
4- کدام کشورها با سرمایه گذاری، به متقاضی تابعیت می دهند؟
کشورهای دانمارک، سوئد، سنگاپور، ایتالیا، آلمان، فنلاند و لوکزامبورگ
5- آیا شرط زبان و مدرک تحصیلی برای ویزای سرمایه گذاری در خارج الزامی است؟
الزامی نمی باشد، اما اگر متقاضی دارای این مدارک باشد، روند اخذ ویزای سرمایه گذاری سرعت بیشتری می گیرد و به عنوان یک امتیاز در نظر گرفته می شود.
6- مزیت ویزای طلایی اروپا برای سرمایه گذاران خارجی چیست؟
سرمایه گذارانی که ویزای طلایی اروپا را اخذ کرده اند، می توانند بدون نیاز به اخذ ویزا به همه کشورهای اتحادیه اروپا و شینگن رفت و آمد کنند.
7- شرایط اخذ اقامت استرالیا از طریق سرمایه گذاری چیست؟
دارا بودن سن زیر ۵۴ سالدارا بودن مدرک مهارت زبان انگلیسی و تسلط به این زباندارا بودن سوابق کاری مدیریتی دارا بودن طرح تجاری با توجیه اقتصادی
8- تمکن مالی برای اخذ اقامت سوئیس از طریق سرمایه گذاری چقدر است؟
۵۰۰.۰۰۰ فرانک سوئیس
9- تمکن مالی اخذ اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری چقدر است؟
در حدود ۲۵.۰۰۰ یورو
10- پنج کشور برتر برای سرمایه گذاری کدامند؟
کشورهای کانادا، اتریش، استرالیا، بریتانیا و پرتغال
11- میزان سرمایه گذاری در پرتغال برای اخذ تابعیت این کشور چقدر است؟
سرمایه گذاری۳۵۰.۰۰۰ یورو