کشور آلمان بنا به دلایل فراوانی در زمره بهترین مقصد تحصیلی برای دانشجویان بین المللی و ایرانی ها می باشد. یکی از این موارد که شاید بتوان آن را از مهم ترین دلایل مهاجرت تحصیلی در آلمان ذکر کرد، کار حین تحصیل در آلمان است.
در واقع بیشتر دانشجویان بین المللی و ایرانی با حقوق و درآمد کار دانشجویی در آلمان هزینه های تحصیل و اقامت خود در این کشور را تامین می کنند.
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که با وجود رایگان بودن شهریه دانشگاه های آلمان چه نیازی به کار دانشجویی و آگاهی از میزان درآمد کار دانشجویی در آلمان چقدر است و پاسخ به این پرسش وجود دارد که آیا دانشجویان اجازه کار در آلمان را دارند؟
اما ذکر این نکته لازم است که جدا از رایگان بودن هزینه های تحصیل در آلمان زندگی و اقامت در این کشور اروپایی برتر دانشجویان نیازمند تمکن مالی کافی می باشند که با کار دانشجویی در المان تامین می شود.
بر این اساس در این مقاله به میزان ساعت کار دانشجویی در آلمان، لیست کارهای دانشجویی در آلمان، میزان مالیات کار دانشجویی در آلمان، هزینه های بیمه دانشجویی در آلمان چگونه است و نحوه کاریابی و انواع کار در زمان تحصیل در آلمان می پردازیم.
علاوه بر این به رایج ترین سوال های متقاضیان ایرانی در مورد کار برای دانشجویان در حین تحصیل در آلمان پاسخ می دهیم. سوالاتی مانند: آیا دانشجویان اجازه کار در آلمان را دارند؟ شرایط کار دانشجویی در آلمان چگونه است؟ آیا کارهای دانشجویی در آلمان بیش از ساعات مجاز امکان پذیر است؟ آیا کارهای دانشجویی نامحدود در آلمان وجود دارد؟ و اجازه کار دانشجویی در آلمان در تعطیلات ترم چقدر است؟ برای آگاهی از پاسخ این پرسش ها با ما همراه باشید.
کار دانشجویی در آلمان برای دانشجویان ایرانی
به طور کلی دانشجویان مشغول تحصیل در دانشگاه های آلمان از دو گروه کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای غیر-عضو اتحادیه اروپا هستند. در این مقاله بیشتر به جواب پرسش شرایط کار دانشجویی در آلمان چگونه است؟ و شرایط کار دانشجویی در المان برای دانشجویان شهروند کشورهای غیر-عضو اتحادیه اروپا مانند دانشجویان ایرانی می پردازیم.
دانشجویان ایرانی مشغول تحصیل در دانشگاه های آلمان از مزیت کار در حین تحصیل در آلمان برخوردارند.
توجه داشته باشید که دانشجویان ایرانی می توانند برای ساده شدن پذیرش در دانشگاه، اقدام به تحصیل در مدارس آلمان نمایند.
آیا دانشجویان اجازه کار در آلمان را دارند؟
یکی از مزایای مهم تحصیل در دانشگاه های آلمان امکان اخذ مجوز کار دانشجویی در حین تحصیل است. در پاسخ به پرسش آیا دانشجویان اجازه کار در آلمان را دارند، می توان گفت که این اجازه برای کار ضمن تحصیل برای بسیاری از دانشجویان فراهم است.
دانشجویان در آلمان نه تنها از مزایای تحصیل در یکی از بهترین سیستم های آموزشی جهان برخوردار می شوند، بلکه از فرصت های متعدد برای توسعه و رشد در محیط خارج از دانشگاه و کسب درآمد و تجربه کار دانشجویی بهره مند می شوند.
کار برای دانشجویان در حین تحصیل همان مزیتی است که بسیاری از دانشجویان ایرانی به آن نیاز دارند. در واقع دانشجویان ایرانی و دیگر دانشجویان بین المللی مشغول تحصیل در دانشگاه های آلمان برای کسب درآمد و تامین هزینه های زندگی در یک کشور اروپایی و همچنین کسب تجربه کاری نیازمند کار و اشتغال می باشند.
با توجه به این که یافتن کار در آلمان نسبتا راحت است، با دارا بودن مجوز کار دانشجویان اجازه کار در آلمان را دارند.
گرچه ساعات محدودی برای کار در حین تحصیل و کسب حقوق کار دانشجویی در آلمان وجود دارد، اما همین درآمد کار دانشجویی در سطح پایین نیز بسیار کمک کننده است.
میزان درآمد کار دانشجویی در آلمان چقدر است؟
میزان درآمد کار دانشجویی در آلمان بر اساس موقعیت شغلی، محله و منطقه ای که دانشجو در آن کار می کند و به تخصص کاری دانشجو بستگی دارد. گرچه با میزان درآمد کار دانشجویی در آلمان نمی توان همه هزینه های زندگی و تحصیل در کشور آلمان را تامین کرد، اما درآمد کار دانشجویی در آلمان حتی در سطح کم نیز می تواند موثر باشد.
در پاسخ به پرسش میزان درآمد کار دانشجویی در آلمان چقدر است، باید گفت که در حدود 450 یورو در هر ماه می باشد. این میزان درآمد کار دانشجویی در المان می تواند تا حدودی هزینه های زندگی و تحصیل در یکی از باکیفیت ترین کشورهای جهان برای زندگی را تامین کند.
میزان درآمد کار دانشجویی در آلمان به نوع کار و محدوده کار و صنعتی که دانشجو در آن به کار مشغول است بستگی دارد. در شهرهای گران قیمت آلمان مانند مونیخ و هامبورگ گرچه میزان درآمد کار دانشجویی بالا است اما دانشجویان باید درصد زیادی از درآمد خود را برای اجاره خانه اختصاص دهند.
میزان ساعت کار دانشجویی در آلمان
دانشجویان ایرانی و کلا همه دانشجویان از کشورهای غیر-عضو اتحادیه اروپا به مدت 120 روز کامل یا 240 نیم -روز اجازه کار در آلمان در حین تحصیل را دارند. اگر دانشجویان به عنوان دستیار پژوهشی و تحقیقی در کنار استاد دانشگاه های آلمان مشغول کار باشند، این کار در زمره کار دانشجویی محسوب نمی شود و برای آن باید به اداره امور ثبت مهاجران مراجعه کرد. به طور کلی میزان ساعت کار دانشجویی در آلمان به طور کامل در حدود 120 روز است.
شرایط کار دانشجویی در آلمان چگونه است؟
شرایط و قوانین کار دانشجویی در آۀمان برای دانشجویان بین المللی سختگیرانه است. اگر دانشجویان از قوانین کار دانشجویی در آلمان سرپیچی کنند، حکم آن ها با اخراج همراه است. ساعات مجاز کار دانشجویی در آلمان بر اساس کشور دانشجو تعیین می شود.
- آشنایی با زبان آلمانی و دارا بودن مدرک زبان آلمانی در سطح B1 از مهم ترین شرایط کار دانشجویی در آلمان است.
- هر چه تسلط دانشجو به زبان آلمانی بهتر باشد، احتمال کاریابی و کار دانشجویی در آلمان بیشتر است.
- اگر دانشجویان در طول تعطیلات ترم تحصیلی خود در دوره های کارآموزی شرکت می کنند، این در حکم کار دانشجویی نمی باشد و یک کار عادی است، حتی اگر بدون درآمد و حقوق باشد.
- از دیگر شرایط کار دانشجویی در آلمان چگونه است؟ این است که دانشجویان کشورهای غیر-عضو اتحادیه اروپا مجاز به کار به صورت خوداشتغالی یا آزاد نمی باشند.
- اگر دانشجویان به عنوان دستیار تحقیق و پژوهش در دانشگاه مشغول کار شوند، قانون میزان ساعت کار دانشجویی در آلمان در حدود 120 روز کامل برای آن ها اعمال نمی شود. در واقع محدودیتی برای کار در محیط پژوهشی و دانشگاه در آلمان وجود ندارد.
- کار برای دانشجویان در حین تحصیل در آلمان در حوزه های پژوهشی و تحقیقی بدون محدودیت است اما باید با مجوز اداره ثبت نام اتباع خارجی باشد.
- اگر دانشجویان در دوره های زبان و یا دوره های مقدماتی و پیش-دانشگاهی آلمان ثبت نام کرده باشند، رعایت قوانین کار در حین تحصیل برای آن ها شدیدتر است. در واقع کار حین تحصیل در آلمان برای این دانشجویان با کسب مجوز از آژانس کاریابی فدرال Agentur für Arbeit و اداره مهاجرت آلمان Ausländerbehörde امکان پذیر است.
- اگر دانشجویان برای شرکت در کلاس ها و کورس های زبان آلمانی قصد مهاجرت تحصیلی به آلمان را دارند، به دلیل عدم صدور مجوز کار دانشجویی برای این نوع ویزای تحصیلی باید دارای تمکن مالی کافی برای اقامت در این کشور اروپایی باشند.
میزان مالیات کار دانشجویی در آلمان
در مورد میزان مالیات کار دانشجویی در آلمان این نکته اهمیت دارد که درآمد کار دانشجویی در آلمان تا یک میزان مشخص مشمول پرداخت مالیات نمی شود. در واقع دانشجویان می توانند تا ماهانه 450 یورو معادل 491 دلار آمریکا بدون پرداخت مالیات کسب درآمد کنند.
برخی از شرکت ها و کارفرماها میزان حقوق و درآمد کار دانشجویی در آلمان را بیشتر از این میزان پرداخت می کنند که مشمول پرداخت مالیات می شود. اگر درآمد کار دانشجویی در آلمان سالانه بیشتر از 8.354 یورو شود، دانشجو باید میزان مالیات کار دانشجویی در آلمان را پرداخت کند.
اما اگر درآمد کار دانشجویی در آلمان از این میزان بیشتر شد، دانشجو باید مالیات کار دانشجویی در آلمان را پرداخت کند. در این صورت میزان مالیات کار دانشجویی در آلمان به طور خودکار از حقوق دانشجو کسر می شود. بالا بودن درآمد کار دانشجویی در آلمان ممکن است بر بیمه درمانی دانشجویی تاثیر بگذارد. جزئیات بیشتر در مورد بیمه دانشجویی در آلمان چگونه است و هزینه های بیمه دانشجویی در آلمان را در بخش های دیگر این مقاله بخوانید.
برخی از کارفرماهای آلمانی ممکن است علی رغم میزان درآمد کار دانشجویی در سطح پایین مالیات بر درآمد را از حقوق دانشجویان کم کنند. در این صورت دانشجویان می توانند پس از ارسال صورت حساب مالیات بر درآمد میزان کسر شده را پس بگیرند.
اگر درآمد کار دانشجویی در آلمان بالاتر از میزان مشخص شده باشد و تا حدود 850 یورو در ماه برسد، دانشجویان باید در حدود 9.45% مالیات بپردازند. در واقع این میزان مالیات کار دانشجویی در آلمان برای درآمد بالاتر از حد مشخص شده به دلیل تمرکز بیشتر دانشجویان بر درس و نه بر کار می باشد.
درآمد کار دانشجویی در آلمان
دانشجویان با ثبت نام در دانشگاه های آلمان می توانند در حین تحصیل در آلمان به کار بپردازند و از این طریق کسب درآمد کنند. به طور کلی محدودیت درآمد ماهانه کار دانشجویی در آلمان در حدود 450 یورو می باشد. این بدان معناست که اگر درآمد کار دانشجویی در آلمان بیشتر از این میزان باشد، باید مالیات استاندارد آلمان را پرداخت کند.
در واقع دانشجویانی که با این پرسش مواجه هستند که میزان درآمد کار دانشجویی در آلمان چقدر است و یا میزان مالیات کار دانشجویی در آلمان چقدر است، باید این بخش از مقاله را خوب مطالعه کنند.
اگر میزان درآمد کار دانشجویی در آلمان بیشتر از میزان استاندارد باشد، هر ماه مبلغی از حقوق کار دانشجویی در آلمان کسر می شود. البته دانشجویان می توانند در پایان سال با ارائه اظهارنامه مالیاتی به اداره مالیات این میزان کسر شده را پس بگیرند. پس می توان گفت پاسخ به پرسش آیا کارهای دانشجویی در آلمان بیش از ساعات مجاز امکان پذیر است، این است که با پرداخت مالیات و بیمه امکان دارد.
میزان درآمد کار دانشجویی در آلمان بر اساس هر ماه 450 یورو ساعتی حدود 10 یورو می باشد که با همین حقوق کار دانشجویی در آلمان نیز با هفته ای 2 روز کار دانشجویی در حدود 90 تا 100% هزینه های زندگی دانشجویی تامین می شود.
بیمه دانشجویی در آلمان چگونه است؟
دانشجویان در کشور آلمان به عنوان دانشجو و نه به عنوان کارمند بیمه می شوند. این قانون در مورد کار دانشجویی در حین تحصیل نیز صدق می کند. در واقع اگر میزان ساعات کار دانشجویی در آلمان بیشتر از حد مجاز باشد و در نتیجه درآمد کار دانشجویی در آلمان نیز افزایش یابد، دانشجو علاوه بر مالیات باید بیمه تامین اجتماعی را نیز پرداخت کند. بیمه تامین اجتماعی شامل بیمه درمانی، بیمه مراقبت و پرستاری، بیمه بازنشستگی و بیمه بیکاری است.
کارهای دانشجویی در آلمان بیش از ساعات مجاز امکان پذیر است؟
گرچه کشور آلمان به لحاظ سهولت در یافتن کار و همچنین اعطای مجوز کار در حین تحصیل در آلمان و کسب درآمد کار دانشجویی یکی از بهترین کشورهای جهان است، اما ساعت های کار دانشجویی در این کشور محدود است.
در پاسخ به پرسش این که آیا کارهای دانشجویی در آلمان بیش از ساعات مجاز امکان پذیر است، باید گفت که کار بیش از ساعات مجاز مشمول جریمه و مالیات می باشد.
در واقع کارهای دانشجویی در آلمان بیش از ساعات مجاز امکان پذیر نیست و به عنوان نقض قوانین کار تلقی می شود. دانشجویانی که بیش از ساعات مجاز در آلمان به کار و اشتغال بپردازند باید بیمه درمانی و بیمه بیکاری را پرداخت کنند.
علاوه بر پرسش آیا کارهای دانشجویی در آلمان بیش از ساعات مجاز امکان پذیر است، پرسش دیگری نیز وجود دارد که آیا می توان ساعات کار دانشجویی را افزایش دارد؟
دانشجویان برای افزایش ساعات کار دانشجویی می توانند درخواست خود را به اداره اتباع خارجی و آژانس کار فدرال ارسال کنند. گرچه درخواست افزایش ساعات کار دانشجویی فقط شامل کارهای دانشجویی و دستیاری تحقیق در دانشگاه می باشد و دارای محدودیت 120 روز کامل نمی باشد.
نحوه کار حین تحصیل در آلمان
نحوه کار حین تحصیل در آلمان برای دانشجویان کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای غیر-عضو اتحادیه اروپا با هم متفاوت است. در ادامه به نحوه کار دانشجویی در آلمان و میزان ساعت کار دانشجویی در آلمان می پردازیم:
- نحوه کار برای دانشجویان در حین تحصیل در آلمان برای دانشجویان کشورهای عضو اتحادیه اروپا
- دانشجویان بین المللی کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله کشورهای سوئیس، نروژ، ایسلند و غیره اجازه کار در آلمان را به مدت 20 ساعت در هفته دارند. گرچه برای این دانشجویان کارهای دانشجویی در آلمان بیش از ساعات مجاز امکان پذیر است، اما این کار توصیه نمی شود. زیرا این دانشجویان دیگر در زمره کارمندان دولت محسوب می شوند و نه دانشجویان مشغول تحصیل.
- نحوه کار برای دانشجویان در حین تحصیل در آلمان برای دانشجویان کشورهای غیر-عضو اتحادیه اروپا
- دانشجویان بین المللی کشورهای غیر-عضو اتحادیه اروپا از جمله کشور ایران، فقط اجازه کار دانشجویی در آلمان را برای 120 روز کامل یا 240 نیم -روز در سال دارند.
اجازه کار دانشجویی در آلمان در تعطیلات ترم چقدر است؟
در پاسخ به این پرسش که اجازه کار دانشجویی در آلمان در تعطیلات ترم چقدر است، باید گفت که برای دانشجویان کشورهای غیر-عضو اتحادیه اروپا میزان ساعات کار دانشجویی در آلمان در یک سال 120 روز کامل یا 240 نیم روز می باشد.
در واقع اجازه کار دانشجویی در آلمان در تعطیلات ترم و یا در طول ترم به طور تمام وقت به همین میزان 120 روز کامل و هر روز 8 ساعت است. تعطیلات رسمی آلمان مانند تعطیلات سال نو میلادی و یا آخر هفته ها جزء روزهای مجاز کار محسوب نمی شوند. بهترین پاسخ برای پرسش اجازه کار دانشجویی در آلمان در تعطیلات ترم چقدر است و یا در روزهای تعطیل رسمی، این است که کار در روزهای تعطیل از جمله قانون 120 روز حساب نمی شود.
لیست کارهای دانشجویی در آلمان
دانشجویان برای کار دانشجویی در المان باید به این نکته توجه کنند که این کار از نظر میزان مالیات کار دانشجویی در آلمان، میزان درآمد کار دانشجویی در آلمان و هزینه های بیمه دانشجویی در آلمان مناسب باشد. علاوه بر این بدون مزاحمت دانشجو بتواند به امور درسی و تحصیلی خود نیز رسیدگی کند.
در لیست کارهای دانشجویی در آلمان کارهای علمی و تحقیقی و کارهایی مانند اشتغال در فروشگاه ها بیشترین تقاضا را دارند. نحوه کاریابی و انواع کار در زمان تحصیل در آلمان باید به گونه ای باشد که کمترین تداخل و مزاحمت را برای ادامه تحصیل دانشجو داشته باشد.
در لیست کارهای دانشجویی در آلمان با توجه به درآمد کار دانشجویی در آلمان، بیمه دانشجویی در آلمان چگونه است و شرایط کار دانشجویی در آلمان موارد زیر را می توان نام برد:
- دستیار علمی در بخش تحقیق و پژوهش دانشگاه
- کارهایی در حوزه های تحقیق و پژوهش و دستیاری تدریس برای دانشجویانی که به این نوع فعالیت های علمی علاقمند از بهترین کار برای دانشجویان در حین تحصیل در آلمان محسوب می شود که در محیط دانشگاه انجام می شوند.
- برای این نوع کار دانشجویی در حین تحصیل قانون 120 روز کاری اعمال نمی شود و هیچ محدودیتی برای کار دانشجویی در حوزه دستیاری تحقیق و پژوهش در دانشگاه وجود ندارد.
- کار در رستوران ها و بارها
- مسئولیت پذیرایی در کافه ها و رستوران ها و ارائه خدمات به مشتریان یکی دیگر از کارهای لیست کارهای دانشجویی در آلمان است. این نوع کار دانشجویی در المان امکان فراهم کردن شرایط تعامل با جامعه آلمانی را برای دانشجویان بین المللی فراهم می کند.
- دستیار تولید
- کار به عنوان دستیار تولید در چاپ و توزیع کتاب های دانشجویی و ارائه خدمات دانشجویی به دانشجویان تازه وارد یکی دیگر از کارهای دانشجویی در لیست کارهای دانشجویی در آلمان است.
- کارهای خرده فروشی آنلاین
- خرده فروشی های آنلاین نیز از جمله کار دانشجویی در آلمان برای دانشجویان بین المللی است که راحت و در دسترس می باشد.
آیا امکان کار حین تحصیل برای دانشجویان انگلیسی زبان در آلمان وجود دارد؟
حتی اگر دانشجویان بین المللی به زبان آلمانی مسلط نباشند و دارای مهارت زبان انگلیسی باشند، اجازه کار در آلمان را دارند. گرچه تسلط به زبان آلمانی به عنوان یک امتیاز مهم برای تحصیل و زندگی در جامعه آلمانی محسوب می شود، اما با کمی تسلط بر آن نیز می توان در این کشور کار کرد.
یافتن کار برای دانشجویان در حین تحصیل در آلمان نیازمند دارا بودن مهارت های ارتباطی برای تعامل با افراد جامعه است و بدون تسلط به زبان آلمانی این کار دشوارتر است. اما دانشجویان بدون این مهارت نیز می توانند در مشاغل و کارهای مختلف به اشتغال بپردازند.
آیا کارهای دانشجویی نامحدود در آلمان وجود دارد؟
دانشجویان برای یافتن کار دانشجویی در آلمان و کسب درآمد کار دانشجویی در آلمان باید از طریق آگهی های روزنامه ها و پورتال های آنلاین اقدام کنند.
در مورد این که آیا کارهای دانشجویی نامحدود در آلمان وجود دارد، می توان گفت که کارهای دانشجویی نامحدود مانند کارهای پژوهشی و دستیار تحقیقی در دانشگاه می باشند که دانشجویان بدون توجه به مدت زمان قانونی کار دانشجویی می توانند به این کارها بپردازند.
دانشجویان می توانند با ارسال درخواست افزایش ساعات کار دانشجویی در آلمان بیش از ساعات مجاز ساعت های کاری خود را افزایش دهند. البته این استثنا فقط در مورد کارهای دانشجویی در حوزه کارهای دستیاری تحقیق و پژوهش در دانشگاه صدق می کند. دانشجویان با کار به عنوان دستیار تحقیق و پژوهش می توانند بیشتر از 120 روز کامل در سال نیز کار کنند.
آژانس های کاریابی و تابلوهای آگهی ها در کتابخانه ها یا سالن های سخنرانی برای کارهای دانشجویی در آلمان آگهی منتشر می کنند.
دفتر منابع انسانی دانشگاه محل تحصیل نیز می توانند فرصت های شغلی دانشجویی را برای دانشجویان فراهم کنند.
بهترین شهرهای آلمان برای کار دانشجویی کدامند؟
در کشور صنعتی و پیشرفته آلمان شرکت ها و کارخانه ها و فرصت های شغلی مختلفی برای جویندگان کار وجود دارد. گرچه در مورد کار برای دانشجویان در حین تحصیل در آلمان موضوع کمی فرق می کند و شامل کارهای دائمی نمی باشد، اما دانشجویان می توانند در فرصت های شغلی پاره وقت در آلمان مشغول کار و اشتغال شوند.
اگر در حال برنامه ریزی برای مهاجرت تحصیلی به آلمان هستید و در مورد تامین هزینه های زندگی و تحصیل در این کشور با مشکل مواجه می باشید، طوری برنامه ریزی کنید که در شهرهای برتر آلمان از لحاظ کاریابی مشغول تحصیل شوید. احتمال یافتن کار در برخی از شهرهای آلمان به دلیل وجود فرصت های شغلی مختلف بیشتر است.
در این بخش از مقاله کار برای دانشجویان در حین تحصیل در آلمان به ارائه 10 شهر برتر برای یافتن کار دانشجویی در آلمان می پردازیم:
- برلین
- فرانکفورت
- مونیخ
- اشتونگارت
- هامبورگ
- کلن
- دوسلدروف
- بن
- لایپزیگ
- دارمشتات
نحوه کاریابی و انواع کار در زمان تحصیل در آلمان
بسیاری از دانشجویان برای یافتن کار دانشجویی در آلمان به سراغ آگهی های شغلی در روزنامه ها و مجلات چاپی و آنلاین می روند. اگر دانشجویان دارای تسلط خوبی به زبان آلمانی باشند ارائه یک رزومه کاری به محل های ارائه کار و یا شرکت های بازاریابی راه حل خوبی است.
دیگر نحوه کاریابی و انواع کار در زمان تحصیل در آلمان مراجعه به وب سایت های تخصصی کاریابی در آلمان است. از وب سایت های معتبر در زمینه کاریابی دانشجویی وب سایت Studentjob.de را می توان نام برد.
دیگر وب سایت معتبر برای کاریابی دانشجویی و پیدا کردن کار برای دانشجویان در حین تحصیل در آلمان وب سایت Jobborse است که توسط استان های آلمان اداره می شود.
پیدا کردن کار در محیط دانشگاه یکی دیگر از روش ها و نحوه کاریابی و انواع کار در زمان تحصیل در آلمان است. بیشتر دپارتمان های دانشگاه های آلمان اطلاعات مندرج در تابلوهای اعلانات خود برای فرصت های شغلی برای دستیاری در تحقیق و پژوهش را به روز می کنند. علاوه بر این برای کار دانشجویی در آلمان دانشجویان می توانند با اساتید خود مشورت کنند تا در حوزه های تحقیقاتی به آن ها کمک کنند و از این طریق نه تنها کسب درآمد کنند، بلکه تجربه کاری نیز بدست آورند.
انواع کار در زمان تحصیل در آلمان
کار و اشتغال در آلمان و به خصوص کار برای دانشجویان در حین تحصیل در آلمان گرچه دارای تنوع بسیاری است اما با پیچیدگی های بسیاری همراه است. بر این اساس در این بخش از مقاله در لیست کارهای دانشجویی در آلمان به انواع کار در زمان تحصیل در آلمان می پردازیم و در ادامه هر یک از این کار دانشجویی در آلمان را مورد بررسی قرار می دهیم:
- مشاغل کوچک Mini-jobs
- دوره های کارآموزی Internship
- مشاغل دانشجویی Student jobs
- کار به عنوان دستیار پژوهشی HIWI
کار حین تحصیل در آلمان با مشاغل کوچک Mini-jobs
مشاغل کوچک که به عنوان مشاغل جانبی نیز شناخته می شود، گروهی از مشاغل در سیستم استخدامی آلمان است. “مشاغل کوچک” برای انعطاف پذیری بازار کار آلمان طراحی شده است تا کارفرمایان بتوانند کارگران مورد نیاز خود را استخدام کنند.
از نکات مهم “مشاغل کوچک”، حداکثر درآمد آن است که ماهانه تا حدود 450 یورو و سالانه تا حدود 5400 یورو می باشد. جالب است که این “مشاغل کوچک” مشمول پرداخت هیچ گونه مالیاتی نمی باشد.
دسته ای از این گروه “مشاغل کوچک” به عنوان “مشاغل کوتاه مدت” می باشد. در واقع این مشاغل کوتاه مدت کمتر از 3 ماه یا 70 روز کاری با احتساب هر روز 5 ساعت کاری می باشد. دانشجویان به دلیل تحصیل و درس مدت زمان لازم را برای انجام این نوع کارهای کوتاه مدت ندارند، اما در طول تابستان می توانند اجازه کار دانشجویی در آلمان در تعطیلات ترم را دریافت کنند.
در صورتی که دانشجویان بر اساس چارچوب های دستورالعمل های قانونی در این مشاغل کوچک مشغول کار شوند، درآمد کار دانشجویی در آلمان از طریق این مشاغل کوچک مشمول مالیات نمی شود.
کار حین تحصیل در آلمان با دوره های کارآموزی Internship
شرکت در دوره های کارآموزی در آلمان به عنوان راهی برای کسب درآمد کار دانشجویی و از انواع کار در زمان تحصیل در آلمان است. در واقع شرکت در دوره های کارآموزی دانشجویان را برای ورود به بازار کار آماده می کند.
بر اساس میزان ساعت کار دانشجویی در آلمان و مدت زمان بیشتر از 3 ماه به دانشجویان باید حقوق کار دانشجویی در آلمان پرداخت شود. گرچه دوره های کارآموزی کمتر از 3 ماه با پرداخت حقوق کار دانشجویی همراه نیست.
شرکت در دوره های کارآموزی در آلمان نه تنها یکی از انواع کار در زمان تحصیل در آلمان است، بلکه می تواند به عنوان یک تجربه کاری حرفه ای نیز برای کار پس از فارغ التحصیلی نیز محسوب شود.
کار در حین تحصیل در آلمان با مشاغل دانشجویی Student jobs
مشاغل دانشجویی طیف وسیعی از مشاغل را شامل می شود، از کار در رستوران ها و فروشگاه ها گرفته تا کار به عنوان دستیار تحقیق و پژوهش در دانشگاه ها. مشاغل دانشجویی باید به گونه ای باشند که تداخلی با درس و تحصیل دانشجویان نداشته باشند. در واقع انجام مشاغل دانشجویی یا کار دانشجویی در المان باید لطمه ای به تحصیل دانشجو نزند.
علاوه بر این ساعات مشاغل و کار دانشجویی باید با برنامه تحصیلی دانشجویان همخوانی داشته باشد. همچنین دانشجو از انجام این کارهای دانشجویی احساس رضایت و لذت کند.
کار حین تحصیل در آلمان به عنوان دستیار پژوهشی HIWI
دانشجویانی که به عنوان دستیار پژوهشی در دانشگاه های آلمان کار می کنند، در اصطلاح HIWIS نامیده می شوند. در پاسخ به پرسش مهم ترین شرایط کار دانشجویی در آلمان چگونه است؟ به ویژه برای دستیاران پژوهشی می توان به گذراندن حداقل 6 ترم تحصیلی اشاره کرد. دانشجویانی که به عنوان دستیار پژوهشی HIWIS در دانشگاه های آلمان کار می کنند، مورد حمایت اساتید در حوزه تحقیق و پژوهش قرار می گیرند.
HIWIS یا دستیاران پژوهشی می توانند به عنوان مسئول نظارت بر کتابخانه یا تحقیق در مورد حوزه های ادبی مشغول کار شوند.
علاوه بر این دستیاران پژوهشی به عنوان کار برای دانشجویان در حین تحصیل در آلمان می توانند به دانشجویان تازه وارد کمک درسی کنند. این نوع کار دانشجویی در لیست کارهای دانشجویی در آلمان از مزیت کار مرتبط با تحصیلات دانشجویی برخوردار است.
سخن پایانی
در این مقاله شرایط کار برای دانشجویان در حین تحصیل در آلمان، درآمد کار دانشجویی در آلمان، میزان ساعت کار دانشجویی در آلمان، لیست کارهای دانشجویی در آلمان و نحوه کاریابی و انواع کار در زمان تحصیل در آلمان به طور دقیق مورد بررسی قرار گرفت.
علاوه بر این پاسخ های مناسب برای این پرسش های رایج ارائه شد: آیا دانشجویان اجازه کار در آلمان را دارند؟ آیا کارهای دانشجویی در آلمان بیش از ساعات مجاز امکان پذیر است؟ آیا کارهای دانشجویی نامحدود در آلمان وجود دارد؟ بیمه دانشجویی در آلمان چگونه است؟ میزان مالیات کار دانشجویی در آلمان چگونه است؟ اجازه کار دانشجویی در آلمان در تعطیلات ترم چقدر است؟ میزان درآمد کار دانشجویی در آلمان چقدر است؟ و هزینه های بیمه دانشجویی در آلمان چگونه است؟
اگر قصد تحصیل در دانشگاه های آلمان را دارید و نگران تامین هزینه های زندگی خود در مدت تحصیل در این کشور هستید، اصلاً نگران نباشید. مشاوران موسسه مهاجرتی میرداماد با آگاهی کامل از این شرایط و برخورداری از دانش روز بهترین راهنمایی ها را در مورد شرایط کار دانشجویی در آلمان به شما ارائه می دهند.
گرچه مطالب این مقاله بر اساس آخرین قوانین مهاجرتی نوشته شده است اما با گذشت زمان و تغییر قوانین ممکن است تغییر کند.
بدون شک بسیاری از متقاضیان بدون مشاوره های مهاجرتی و بدون کمک از کارشناسان موسسه های مهاجرتی قادر به ارائه درخواست و ارسال مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی و اپلای دانشگاه های آلمان می باشند، اما کمک از مشاوران و کارشناسان ماهر موجب تسریع در روند پذیرش دانشگاه آلمان و اخذ ویزا و تضمین انجام کارهای مهاجرت شغلی برای متقاضیان واجد شرایط می باشد.
اگر از شرایط کار دانشجویی در المان و میزان حقوق کار دانشجویی در آلمان آگاه نیستید، می توانید سوال های خود را در بخش دیدگاه این مقاله مطرح کنید تا کارشناسان و مشاوران مهاجرتی مطلع و باتجربه و آگاه از آخرین قوانین مهاجرتی به آن ها پاسخ دهند.
مشاوران و کارشناسان ارشد موسسه مهاجرتی میرداماد دارای تخصص کاری و آگاه از آخرین قوانین مهاجرتی هستند. این مشاوران همه تلاش خود را به کار می بندند تا اطلاعات لازم در مورد کار برای دانشجویان در حین تحصیل در آلمان را به متقاضیان ارائه دهند.
سوالات متداول در مورد کار برای دانشجویان در حین تحصیل در آلمان
1.آیا دانشجویان اجازه کار در آلمان را دارند؟
بله. یکی از مزایای مهم تحصیل در دانشگاه های آلمان امکان اخذ مجوز کار دانشجویی در حین تحصیل است. در پاسخ به پرسش آیا دانشجویان اجازه کار در آلمان را دارند، می توان گفت که این اجازه برای کار ضمن تحصیل برای بسیاری از دانشجویان فراهم است.
2.میزان درآمد کار دانشجویی در آلمان چقدر است؟
در حدود 450 یورو در هر ماه می باشد. این میزان درآمد کار دانشجویی در المان می تواند تا حدودی هزینه های زندگی و تحصیل در یکی از باکیفیت ترین کشورهای جهان برای زندگی را تامین کند. میزان درآمد کار دانشجویی در آلمان به نوع کار و محدوده کار و صنعتی که دانشجو در آن به کار مشغول است بستگی دارد.
3.آیا کارهای دانشجویی نامحدود در آلمان وجود دارد؟
بله. کارهای دانشجویی نامحدود مانند کارهای پژوهشی و دستیار تحقیقی در دانشگاه می باشند که دانشجویان بدون توجه به مدت زمان قانونی کار دانشجویی می توانند به این کارها بپردازند.
4. اجازه کار دانشجویی در آلمان در تعطیلات ترم چقدر است؟
در پاسخ به این پرسش که اجازه کار دانشجویی در آلمان در تعطیلات ترم چقدر است، باید گفت که برای دانشجویان کشورهای غیر-عضو اتحادیه اروپا میزان ساعات کار دانشجویی در آلمان در یک سال 120 روز کامل یا 240 نیم روز است و اجازه کار دانشجویی در آلمان در تعطیلات ترم و یا در طول ترم به همین میزان 120 روز کامل است.
5.میزان ساعت کار دانشجویی در آلمان چقدر است؟
دانشجویان ایرانی و کلا همه دانشجویان از کشورهای غیر-عضو اتحادیه اروپا به مدت 120 روز کامل یا 240 نیم -روز اجازه کار در آلمان در حین تحصیل را دارند. به طور کلی میزان ساعت کار دانشجویی در آلمان به طور کامل در حدود 120 روز است.